Reklama

Reklama

Lidská stonožka

  • Nizozemsko The Human Centipede (First Sequence) (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dvě Američanky se vydají na cestu po Evropě. Kdesi v Německu se jim v noci porouchá auto. Při hledání pomoci narazí na opuštěnou vilu, kde se rozhodnou přenocovat. Druhý den se probouzí a s hrůzou zjišťují, že jsou uvězněny v provizorní podzemní nemocnici. Za vším stojí zestárlý německý chirurg, který se dříve specializoval na operace oddělování siamských dvojčat. Jeho zvrácená fantazie tkví v tom, že obě dívky hodlá spolu s dalšími uvězněnými spojit v jednu velkou lidskou stonožku... (Fallen_One)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (704)

Jordan 

všechny recenze uživatele

veľa psychopatickej šokovo-hororovej muziky za pomerne málo peňazí, európa znova "preštila" hollywood a áziu. film nie je založený na nechutnostiach v zmysle gore efektov a rôznych trikov, ale nechutnosti nápadu, zvrhlosti námetu a dokonalého, komorného a minimalistického prevedenia scenára do jednej naozaj ťažko stráviteľnej šialenosti, ktorá je veľmi znepokojivá - hlavne po odhalení rôznych prípadov kadejakých bláznov, ktorí v skryte pivníc a svojich odľahlých domovov robia kadejaké zverstvá. téme spájania siamských dvojčat spracovaná menej filozoficky ako napríklad v greenawayovom Z.0.0., no rozhodne oveľa zvrhlejšie a temnejšie. Film pre vybrané publikum. Dieter Laser diabolský a úchylný. Ten ústredný nápad je vážne tak uletený, že vlastne ani nevadí, že celá hodina a pol nemá nejakú extra veľkú príbehovú líniu, oblúk a v podstate sa toho "dramaticky" čo do deja veľa nestane. V žánri rozhodne pozoruhodný prírastok, ktorý sa rýchlo stáva kultom. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Tak to je mega. Co jiného se dalo čekat, než že se celý příběh bude odehrávat v Německu a hlavní vyšinutý aktér bude němec, který si to všechno vyzkouší na cizincích. Děj je výborný, i když celkem předvídatelný, ale konec mě naprosto dostal a za konec jsem musela udělit 4. hvězdu. Je to sice opravdu nechutné a bláznivé, ale skvěle ztvárněné. Jsem zvědavá na druhý díl a doufám, že bude to bude větší hardcore. ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Tak skvělá myšlenka, která se bohužel vůbec nevyužila a zpracování tohoto (na první pohled velmi zvráceného) nápadu bylo dosti špatné a nevyužité. Pro mnohé je tento film kultem mezi gore horory, ale pro mě je to hororové béčko. Zkrátka skvělá myšlenka, která by se dala ohodnotit slovem vynikající (co se hororového žánru týče), ale výsledné zpracování sraží celý film a celou tu myšlenku do podprůměru. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Klasický scénář, který na hororech tak miluju!!! Temná noc, rozbité auto, žádný signál a hlavní postavy se rozhodnout jít temným lesem a najít pomoc. Narazí na dům, kde jim otevře chlap, od pohledu strašně sympatický :o) A zábava může začít.. A ona fakt začala :D Inteligence hlavních postav, která v podobných nesmyslech bývá a hrozně mě sere, mě tady šíleně bavila, ale hlavně díky tomu milému, příjemně vystupujícímu a stále usmívajícímu hlavnímu záporákovi :D Kdo nepochopil, předchozí věta byla sarkazmus :D Odporně slizkej sešlej německej chirurg, se zvráceným koníčkem, který mi místy připomínal Van Dama, byl naprosto úžasnej.. Hlavně když nasadil brýle, svůj chirurgickej plášť a pušku :o) Doteď si ale neumím srovnat v hlavě, jestli při slovním spojení "Chce se mi srát, promiň" a "Nakrkm se" se mám smát, nebo mi má být lehce nevolno.. Každopádně námět a potenciál mohl být lepší, herci taktéž, jenže si říkám, který herec se nechá dobrovolně půlku filmu nechat svázat k cizímu zadku? Aneb hláška večera mluví za vše: " Japonci mají neuvěřitelnou sílu, když jsou zahnáni do kouta :o)" ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Vydatné sousto.. Herr Tom. Hrdý následovník Dr. Mengeleho provádí pokusy. Co chcete.. Dr. Heiter je po vzoru svého předchůdce vědec a taky nechutný nacistický prase. Nicméně.. moje měřítko snesitelnosti "nestrávená večeře" zůstalo na místě, takže p-o-h-o-d-a. A Sixovi je jasný, že se najdou jedinci, kteří tyto zvrácené experimenty přijmou bez viditelné újmy. U mě je to zjevné,… až na tu hlavu jsem zdravá. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (27)

  • Když přijde řeč ohledně amerického remaku, Tom Six vtipkuje, že jako první článek by dal např. Toma Cruise, a jako článek prostřední Paris Hilton. (headcrab)
  • Casting pro dvě dívčí role probíhal v New Yorku. Tom Six to oznámil jako "Casting for controversial european horror film". Přišla tam spousta pěkných holek, když jim ale Tom ukázal nákres lidské stonožky, většina z nich hned odešla naštvaná s poznámkami, že je to blázen a šílenec. Dle jeho slov, jen ty chytré holky zůstaly a vyslechly si, o čem film má být. (headcrab)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama