Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná Ellen Berentová a úspěšný spisovatel Richard Harland se náhodou potkají při cestě vlakem, kde si Ellen právě čte jeho novou knihu. Jejich vzájemné sympatie přerostou v milostný románek, k překvapení všech se brzy také vezmou. Po svatbě se Richard snaží pečlivě rozdělovat svůj čas mezi psaní románů, manželku a postiženého bratra, ale Ellen je čím dál víc zatrpklejší. Nejspíše proto, že poprvé v životě ucítila obrovskou vnitřní potřebu vlastnit milovaného člověka. Všichni lidé kolem Richarda se tak najednou stávají jejími úhlavními nepřáteli, protože ji okrádají o manželův čas... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (75)

freddy 

všechny recenze uživatele

Láska na první pohled může být krásná, vzrušující, omamná, spalující a věčná. Jenže asi je vždy lépe toho druhého ještě trochu více poznat, než se muž rozhodne spojit svůj život s někým, koho ještě příliš nezná. Neboť v tomto případě povaha ústřední femme fatale vyplouvá na povrch až v průběhu společného života. Láska natolik patologická, že chce mít svůj protějšek jen pro sebe a nehodlá se o něj s nikým dělit. Což může vést k nepředstavitelným koncům. Jedná se o zajímavý film s krásnými exteriéry, který mi však místy přišel příliš obyčejný a nudný. Tento dojem naštěstí vymazala druhá polovina filmu, kdy se vyjevuje pravá podstata hlavní hrdinky. Pak už to bylo solidní drama s pro mě těžko odhadnutelným koncem. Rozhodně zajímavý zážitek. [10. Noir Film Festival 2022] ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Ako paradox mozno znie, ze k pozretiu prveho klasickeho noir filmu som sa dopracoval az potom, ako som si oblubil niekolko modernych neo-noiroviek. Po dopozerani neskrivam nadsenie. Leave Her to Heaven je tragicky pribeh. Sladky zaciatok, no potom sled udalosti s narastajucim tempom, ktory zmeni svoju chut ako cukor, do ktoreho niekto vsypal smrtiacu davku arzenu. Pohlcujuci pribeh, mrazive momenty, horkosladky zaver a demon s menom Vincen Price. Otvoril sa mi novy filmovy prud, ktory caka na to, kym sa don ponorim a preskumam ho skrz na skrz. Este trochu potrva, kym sa naplno aklimatizujem, no uz teraz viem, ze si to budem naramne uzivat. (8.9/10) ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Milujem Noir filmy a tento je výnimočný. Nízke hodnotenie však kvôli hluchým miestam. Krásna, ale chladnokrvná vrahyňa v podaní hviezdnej Gene Tierney Z hľadiska estetiky obrazu je tento farebný film-noir úplne výnimočnou záležitosťou. Farebné filmy noir štyridsiatych a prvej polovice rokov päťdesiatych využívali rovnako ako tie čiernobiele obvyklé charakteristické prvky pre tento subžáner - tému zločinu, zneisteného hrdinu, či sexi deštruktívnu femme fatale. Nie prekvapivo ich však nevzniklo veľa. Kriminálna melodráma o krásnej žene, ktorá sa nechce s nikým deliť o svojho manžela, medzi nimi dominuje ako divácky veľmi úspešné. A to napriek tomu, že noirové filmy - hoci najviac rezonovali duchom doby - nepatrili medzi tak populárne žánre ako muzikál či romanca. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Učebnicový příklad řemeslně zmáknutého filmu, který ač se může zdát příliš přímočarý a nepřekvapivý, přesto skýtá několik aspektů, které jej činí doporučeníhodným počinem. Velmi sympatická herectví, skvělé dialogy a hlavně fenomenální finále, v němž dominuje Vincent Price coby nekompromisní advokát. Gene Tierney a Jeanne Crain byly k nakousnutí! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser John M. Stahl /Stary Heidelberk, Foxes of Harrow 1947/ natocil film noir, ale nie tentokrat detektivku, ako je tomu v noire dobrym zvykom, ale vlastne spolocensku konzervacku o mylostnom vztahu jeho k nej a jej k nemu. Dej plynie pomaly, a ked myslim pomaly, tak hodne pomaly, ale tempo rozhodne nie je ospale. Vyborne je zobrazene premena idylickej selanky na nocnu moru s pomaly az hororovou atmosferou. Herci ako Gene Tierney /ve Viru 1949, Laura 1944/ slapu vyborne, a hlavne tato herecka bola vskutku skvela, dalej dobre hrali aj Cornell Wilde /Vysoko V Horach 1941, The Naked Prey 1966/, Jeanne Crain /Muz bez hvezdy 1955/ a videl som tuna aj hororovu legendu Vincenta Price -a /Pit and the Pendulum 1961, Maska Rude Smrti 1964 a Dum Voskovych figurin 1953/. Vacsina noir filmov je cierno -bielych, ale tento je farebny, naposledy sa mi to stalo u noiru Niagara Falls myslim. 82 % ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Roli Ellen měla původně hrát Rita Hayworth, ale odmítla. (ČSFD)
  • Při natáčení scény v jezeře byla voda tak studená, že kvůli tomu dostal herec Darryl Hickman zápal plic. (ČSFD)

Související novinky

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

12.08.2022

Noir Film Festival letos slaví 10. narozeniny. Unikátní žánrová akce, která se v roce 2013 poprvé konala na hradě Kokořín a rok poté se přestěhovala na hrad Křivoklát, se již podruhé v řadě bude… (více)

Reklama

Reklama