Reklama

Reklama

Vetřelci dávnověku

(seriál)
Trailer
Dokumentární / Historický / Mysteriózní
USA, (2009–2024), 190 h 56 min (Minutáž: 41–88 min)

Hrají:

Robert Clotworthy (vypravěč), Giorgio A. Tsoukalos, Erich von Däniken, David Childress, David Wilcock, Linda Moulton Howe, William Henry, Jonathan Young (více)
(další profese)

Série(20) / Epizody(256)

Vzrušující historický dokumentární seriál Vetřelci dávnověku za velkého zájmu diváků zkoumá 75 milionů let důkazů o tom, že naši planetu v minulosti navštívily neznámé mimozemské civilizace. Ve 21. století vědci, odborníci a vládní agentury z celého světa konečně spojili síly ve snaze najít důkaz o existenci mimozemského života. Ale i když to nikdo z nich nechce otevřeně přiznat, tento „hon na mimozemšťany” probíhá už několik dlouhých dekád. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

ilemas 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dokumentů od Danikena, ikdyž na toto téma jsem podobných dokumentů viděl nespočet, ať už to bylo starší Poselství bohů nebo Vzpomínky na budoucnost či seriál Artura C. Clarka. Také jsem od dětsví četl všechny jeho knihy a s jeho názory byť smýšlenými naprosto souhlasím. Má to aspoň nějaký řád a logiku, než to co nám předkládá Bible. Dnes se mu lidé posmívají, ale co když má ve všem pravdu? Jak by lidstvo reagovalo a hlavně spousta věřících, kdyby vše byla pravda a museli se překopat dějiny a církev by vše co kázala musela popřít. Škoda, že se pravdy nedočkám. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

V Pseudovědově byla konference a na ní se sešli všichni pseudovědci této planety. Mají vyčesané vlasy, jejich angličtina stojí za vyliž prdel a vyvalují oči. Záhady je baví a přináší to spoustu peněz. Celého Danikena jsem ustál. Tvrdí: kladl jsem jen otazníky! Po 20 min: Jsem přesvědčen, že to byli ufouni. V díle o Odinovi rozčepýřený vědátor vykřikuje: To Vikingové nemohli dokázat, měli havrany, ve skutečnosti špionážní družice s autofocusem. Pak jsem tuhle kravinu vypnul a smazal. ()

Reklama

Finarfin 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u dalších dokumentů tohoto druhu je problém v tom, že není příliš rozlišováno mezi fakty a teoriemi (které se pohybují od pravděpodobných až po přitažené za vlasy), takže si divák sám musí vyfiltrovat, nad čím stojí za to se zamyslet a nad čím je potřeba se spíše pousmát, záleží pak zřejmě na míře vaší inklinace k teoriím tohoto druhu. ()

Romario 

všechny recenze uživatele

Pokud vás zajímají knihy Ericha von Dänikena, je tento dokument pro vás tím pravým.Ano, kolem jeho díla je spousta dohadů, skeptici často argumentují ,že vše je jinak, že se jedná o náhody atd., ale jak by tito skeptici vysvětlili například záhadu středověké mapy Piriho Reise, která pochází z roku 1513, objevena byla v roce 1929 a tato mapa obsahuje přesné zakreslení pobřeží Antarktidy (300 let před jejím objevením) a mapa navíc obsahuje kresby území, které leží dnes pod ledovcem a bez ledové pokrývky je bylo možné spatřit naposledy někdy před 4000 lety? ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Tento typ dokumentov treba vždy brať s rezervou. Veľa ľudí splieta teórie ktoré s realitou už moc spoločného nemajú a najväčšou chybou seriálu je aj kvôli tomu prehnaná interpretácia faktov tak aby sedeli s tým čo treba. Votrelci dávnoveku občas hľadajú niečo tam kde to vôbec nemusí byť. Každá časť ale ponúka veci na zamyslenie a dokonca si myslím že aj človek ktorý im neverí by tu našiel niečo čo otvorí nejaké tie otázniky. Erich von Daniken je svojím spôsobom človek ktorý si zaslúži obdiv už len za to že začal rýpať v témach ktoré vedia zaujať. Štruktúrou je každý diel rovnaký, prehľadný a ak nie ste striktne nastavený že ide o blud, určite odporúčam. Treba ale všetko brať s nadhľadom ako hru s hypotézami a nie ako overené fakty. ()

Galerie (464)

Zajímavosti (6)

  • Ve 4. epozodě 2. série "Podzemní mimozemšťané" můžeme vidět ukázky z knihy Julese Verna "Cesta do středu Země". (Terva)
  • V epizóde “Evil Places“ (“Miesta zla“) sa môžeme stretnúť s českým záhadológom a bádateľom Ivanom Mackerlem. (Lukoh)
  • Zdejší ufolog Giorgio Tsoukalos studoval komunikační studia a sportovní žurnalistiku na Ithaca College v New Yorku. Nemá de facto vysokoškolský diplom, který by nějak souvisel s tématem pořadu. (Zodd)

Reklama

Reklama