Reklama

Reklama

Vetřelci dávnověku

(seriál)
Trailer
Dokumentární / Historický / Mysteriózní
USA, (2009–2024), 190 h 56 min (Minutáž: 41–88 min)

Hrají:

Robert Clotworthy (vypravěč), Giorgio A. Tsoukalos, Erich von Däniken, David Childress, David Wilcock, Linda Moulton Howe, William Henry, Jonathan Young (více)
(další profese)

Série(20) / Epizody(256)

Vzrušující historický dokumentární seriál Vetřelci dávnověku za velkého zájmu diváků zkoumá 75 milionů let důkazů o tom, že naši planetu v minulosti navštívily neznámé mimozemské civilizace. Ve 21. století vědci, odborníci a vládní agentury z celého světa konečně spojili síly ve snaze najít důkaz o existenci mimozemského života. Ale i když to nikdo z nich nechce otevřeně přiznat, tento „hon na mimozemšťany” probíhá už několik dlouhých dekád. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Ono, když v každý epizodě co jsem viděl zazní věta "zastánci ....tvrdi, že ano" takže pokud někdo má na všechno tu jednu samou odpověď v čele s chlapkem, který pořádal kulturisticke soutěže a jako koníček měl, že si četl knížky o UFO a každou historickou nejastnost nebo naopak i vyvracenou věc dosadi "kdo jiný než mimozemšťané" nemůže prostě působit důvěryhodně. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Technicky velmi pěkný dokument. Jenomže jde hlavně o demagogickou záhadologii, kde si účinkující cucají fakta a důkazy z prstu a opakovaně vynášejí kategorické soudy a závěry, které jsou naprosto nepodložené. Nemít vědeckou průpravu, možná bych to neprokoukl. Jako sofistikovanější zábava ze škatulky "volejte věštce" to není špatné. Ovšem z faktického či vědeckého hlediska je tento dokument naprosto bezcenný. Taková dokumentární Akta X. ()

Reklama

ryba443 

všechny recenze uživatele

Teorie známé z knih Ericha Von Dänikena zpracovené jako seriál. O dokumentu nemůže být vůbec řeč. Na jednu stranu nám Vetřelci dávnověku ukazují mnoho zajímavých i méně známých velmi pozoruhodných archeologických nálezů, na druhou stranu spřádají šílené konspirační teorie a s fakty a prameny nakládají naprosto pavědecky. Celé to korunuje sugestivní komentář snažící se diváka přesvědčit o předkládaných teoriích. Pro nekritické lidi, co věří každému slovu, co v televizi slyší se jedná o docela nebezpečnou záležitost :) ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Tenhle dokument se nese v podobným duchu jako o čtyřicet let starší Vzpomínky na budoucnost. S tím rozdílem, že ale plyne v pomalejším tempu a obsahuje méně informací a analogií, takže je pro neznalce Danikenova díla stravitelnější, protože má člověk víc času si to v hlavě trochu přebrat. Jednotlivé teorie jsou prokládány vstupy s Erikem von Danikenem, zastnci jeho teorií a stejně tak odpůrci, tzv. "pýejžďáky", jak jsme je s kámošem nazvali. Nemůžu se zbavit dojmu, že páni doktoři až na výjimky nic pořádnýho neřekli a nebyli schopý nějaký pořádnější argumentace (na druhou stranu je možný, že to byl záměr a že jejich výstupy byly sestříhány tak, aby vypadali jako paka - nejvíc se to povedlo u toho brejlouna s mohavkem na hlavě:-)). ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Hraje si to na vědecký dokument, ale pozor, je to celé lež. Dokument, který dává za fakta různé lehce vyvratitelné mýty aniž by dal řeč i odpůrcům těchto fantasmagoriků. Jednoduše řečeno.... vyhoďte z okna dřívko od nanuku a tito individua z něj udělají důkaz o tom, že lidstvo vytvořili mimozemšťané jako vedlejší produkt při zpracování jejich moči. Taková je logika této dokumentární série. Palec nahoru jen za technické zpracování, za ostatní kopanec do zadku. 30% ()

Galerie (464)

Zajímavosti (6)

  • V epizóde “Evil Places“ (“Miesta zla“) sa môžeme stretnúť s českým záhadológom a bádateľom Ivanom Mackerlem. (Lukoh)
  • Ve 4. epozodě 2. série "Podzemní mimozemšťané" můžeme vidět ukázky z knihy Julese Verna "Cesta do středu Země". (Terva)
  • Zdejší ufolog Giorgio Tsoukalos studoval komunikační studia a sportovní žurnalistiku na Ithaca College v New Yorku. Nemá de facto vysokoškolský diplom, který by nějak souvisel s tématem pořadu. (Zodd)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno