Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na filmová plátna přichází jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. Novinář Eddie Brock (Tom Hardy) se stává hostitelem mimozemského symbionta Venoma. Brock se v rámci své práce novináře pokouší již po celé roky odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce společnosti Life Foundation Carltona Drakea (Riz Ahmed) – jeho odhodlání se přerodilo v posedlost, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s jeho přítelkyní Anne (Michelle Williams). Když do svého těla Eddie vstřebá jeden z Drakeových experimentů – mimozemšťana Venoma – zničehonic zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce. Zvrhlý, temný, nepředvídatelný a zuřivý Venom má za následek, že se Eddie zoufale pokouší udržet pod kontrolou své nebezpečné schopnosti, které ho současně velice přitahují a opájejí. Jelikož Eddie a Venom navzájem jeden druhého potřebují k dosažení svých cílů, jejich vzájemné pouto a propojení se prohlubuje – až přestává být jasné, kde vlastně končí Eddie a začíná Venom. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (1 103)

pepo 

všechny recenze uživatele

Back to 90´s. Hardy si to neuveriteľne užíva a každá scéna s ním je sranda (aj keď občas nie zámerná), ale ten zvyšok je hrôza. Akčné scény nudné, dej je až otravný a celý zvyšok castingu je mimo. Ohromne tomu chýba Spidey. Na druhej strane je to krátke (stopáž skresľuje dlhá potitulková scéna), takže sa to dá dopozerať. Ale s dvojkou by som problém nemal, pretože Hardy by to potiahol. Problém je to všetko okolo neho. 5/10 ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 116 miliónov $ | Tržby: 827 miliónov $ | Nakoniec celkom slušné. Jak to všetci preklínali, tak som mal nulové očakávanie, a aj keď je potreba uznať, že sa jedná o schematický scenár bez štipky jedinečnosti, ten "neherecký pin-pong" medzi Hardym a Venomom stojí za videnie. Myslím si, že Venomova postava je oproti iným komixovým ikonám celkom nevďačná, ale komerčný úspech filmu hovorí asi niečo iné... Prekvapujúce. Možno to ten pulzujúci Eminem. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Udělat z Venoma losera je jedna věc, udělat losera i z Toma Hardyho je ale fakt přes čáru. Hardy se snaží, vlastně si ho i víc vážím za to, že to pro něj byl takovej srdeční projekt, s tímhle béčkovým scénářem ale minul dobu a pár hlášek na tom nic nezmění. 4/10 a proboha už do žádnýho blockbusteru neobsazujte Michelle Williams, nejde jí to... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Bezpohlavná po povrchu jazdiaca rutina. Remake Masky bez jej všetkej extravagancie. Venom sa v plnej kráse ukáže až po hodine, pričom film má ledva hodinu a pol. Záporák je klasický komiksový derivát a aj keď Riz Ahmed hrá svojho slizouna dôstojne, skôr by sa hodil do nejakého thrilleru ako do preexponovaného komiksu. Celá úvodná expozícia je navyše zbytočná a dala by sa zhrnúť do jedného dialógu, pričom náčrt postáv aj tak nedáva zmysel. Eddie Brock má byť loser, no naopak bol práveže úspešným reportérom, ktorý bol neoprávnene vyhodený. Potom najzaujímavejšia (a nerozvinutá) vec z filmu - že samotný Venom je tiež loser na svojej planéte a tu môže byť kráľ - akosi nedáva zmysel. PS: Je to oficiálne prvý film, ktorý je vyspoilerovaný v traileroch vrátane finálneho súboja i poslednej predtitulkovej scény? ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

S počiatku mi to prišlo na Marvel až moc vážne, pretože atmosféra miestami fakt nemala chybu, nebolo to až tak typicky detské a ten hororový nádych tam bol. Škoda, že sa to od polky muselo zmeniť na klasickú marvelovku, kde nakoniec aj tak bude nezáživne bojovať nudný záporák s jedničiek a nul a popritom sypať hlášky nech sa publikum zabaví. Trochu ma mrzí, že s toho vážneho tonu sa upustilo, pretože ten tomu sedel rozhodne viac. Inak je to slušný film, ktorý ponúkne tradičný zrod hrdinu, ktorý stojí hlavne na Tomovi Hardym. 70% - 3* ()

Galerie (49)

Zajímavosti (51)

  • Motorka, kterou Eddie (Tom Hardy) jezdí ve filmu, je lehce upravená Ducati Scrambler. (UncleMorty)
  • Slovo „venom“ znamená v překladu „jed“. (Varan)

Související novinky

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

25.04.2023

Tak nikoli Venom, ale až komiksový Kraven se dočká exkluzivního a mezi blockbustery stále ne moc běžného eRkového ratingu. Pro studio Sony a jeho pavoučí vesmír bez pavouka je to tedy dospělácký… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama