Reklama

Reklama

Paranormal Activity: The Ghost Dimension

  • Česko Paranormal Activity: Jiný rozměr (více)
Trailer 1

Než se nastěhujete do nového domu, zjistěte si, kdo v něm bydlel před vámi. Pokud to neuděláte, tak se alespoň nedívejte na videozáznamy, které po sobě vaši předchůdci zanechali. Právě tyhle školácké chyby spáchal herní vývojář Ryan. Ten se s rodinou (poněkud upjatá manželka Emily a šestiletá dcera Leila) a se svým lehce neschopným mladším bratrem nastěhoval do domu, který je divákům předchozích dílů série důvěrně známý. Stejně tak znají i „strašidelné sestry" Katie a Kristi, aktérky podivných záznamů na nalezených videokazetách. To, co diváky hluboce znepokojuje, protože vědí své, začne Ryana děsit až ve chvíli, kdy holčičky na dvacet let starých záznamech začnou reagovat na to, co se v domě právě teď odehrává. Pak ještě Ryan nalezne kameru, která umí zaznamenávat paranormální jevy, a záhy mu dojde, že s ním v jeho novém domě bydlí také síly, s nimiž by se nikdo normální nikdy setkat nechtěl. Seznam obětí, které mají na svědomí, je už pořádně dlouhý, otázkou zůstává, zda na jeho konec přibude i jméno Ryana a členů jeho rodiny. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (214)

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Já jako celkem fanoušek série PA jsem zklamanej. Od toho názvu jsem si představoval kdovíjaký dimenze, ale tam jsme se s ničím takovým vůbec nesetkali, kromě temnýho černýho stínu. Nápad ušel, jakože jenom stará kamera může vidět tyhle activity, ale podle mě to byl snad nejslabší díl. Čím víc oni vědí, že na tom vydělaj, tím víc se asi snažej ušetřit. Tam nebylo nic drahýho, i ty závěrečný titulky byly obyčejný a bez hudby. Ta husí kůže a mráz po zádech absolutně vymizel. Jestli se dá něco opravdu vyzdvihnout, tak ženský obsazení, v tomhle opravdu byl znát pokrok. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Taková normální rodinka se nastěhuje do úplně novýho baráku, jen jim nikdo neřek´ , že už tam bydlí ektoplazmicky černej Toby, kterýho jedinou zábavou, bude hejbat lustem a každovečerní pokec s malou Leilou . Leilu navede k tomu, aby pastelkama namalovala na zeď Sezame otevři se, což se rodičům úplně nelíbí, bo ten primalex taky něco stojí. Atmoška se tomu upřít nedá, lekánečky jsou sice trochu průhledný, ale občas i plně funkční a musím říct škoda, že víc prostoru nedostala Olivka Dudlíková. Koukatelnej průměr, kterej bych klidně napálil na čtyři, kdyby ten konec nebyl tak zprasenej. Zelenej Toby mě fakt nepřesvědčil. 55% P.s.: Přemýšlím, jeslti soudruh ze CinemArt ten film viděl, nebo jen přeložil obsah. Bééé je správně. Jinak by takovou kravinu nemohl postnout. ()

Reklama

Nivenx 

všechny recenze uživatele

V pořadí 5/6 díl paranormální série. Tento snad už poslední navazuje na třetí díl příběhově, tím asi chtěli navázat na nejúspěšnější díl kritiků, ale nevyšlo to podle plánů. Série vykrádá sebe samotnou a to co fungovalo dá se říci do 3 dílu nejde cpát divákům do nekonečna. Je to opět průměrně klasický paranormal aktivity bez výraznějších momentů. Paranormál sbohem, ani jeden díl mi nestojí za druhou projekci. 50% ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Oproti odpadní čtyřce a nepovedenému spin-offu je tohle poměrně příjemné překvapení. Inovativní nápad na viditelnost duchů, nesrší originalitou, ale vnáší něco jiného a docela jsem i ocenil, že tentokrát se ti lidé se zlem opravdu snažili bojovat, ne tam jen být (exorcismus atd). Bohužel to má nudnější části a toho strašení mohlo být víc a ještě si nejsem jistý, jaký z toho mám pocit, ale přestože je příjemné vidět novinku jako kameru na zobrazení duchů, tak dokud věci nebyli vidět, byli strašidelnější... Byl bych rád, kdyby tohle byl konec série, ale finále tomu nenapovídá. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Rodina sa nasťahuje do nového domu, ale zabudne si zistiť informácie o tom, kto v ňom žil predtým. V dome nájde otec kameru, ktorú tu zanechali predchádzajúci obyvatelia. Na páskach sú zobrazené zvláštne experimenty s dvomi malými dievčatami, ktoré v tomto dome v minulosti žili. Znenazdajky sa však rapídne zmení správanie jeho malej dcéry. Tá začne tvrdiť, že má nového neviditelného kamaráta Tobyho, a v tej chvíli je fanúšikovi hororov jasné, že začína ďalší diel Paranormal Activity. - Ďalší diel celosvetovo odsudzovanej série je tu a napriek slubovanému velkolepému finále sa žiadne velké prekvapenie nekonalo. Znova dominuje pomalý dej, čomu nepomáha ani Found Footage forma, ktorá je kvôli absencii hudby ešte viac ubíjajúca. Ďalej tomu nepomáha ani značne nesympatické herecké obsadenie s výnimkou jednej osoby, ktorú spomeniem ďalej. Občasné lakačky by mohli byť celkom funkčné, avšak len pre menej skúseného hororového diváka. Kamera bola naprosto katastrofálna. Niekolko minút sa používala otrasná zastaralá kamera, bez ktorej by som sa úplne jednoducho zaobišiel. Rovnako mi vadila kamera v obývačke, ktorá snímala obrovský priestor a ja osobne som netušil, kam sa mám v danej chvíli pozerať. Tvorcovia našťastie v závere objasnili väčšinu vecí, a tak mi nezostala kopa otázok ako napríklad po slubovanom poslednom diele Saw. Najviac ma potešil herecký výkon Olivie Dudley. Tento rok mi výrazne prirástla k srdcu v The Vatican Tapes, u ktorého som v komentári chválil jej charizmu a prirodzenú krásu, ktorá ma oslnila aj tentokrát. Hororovým fanúšikom odporúčam pozrieť si aj tento diel, pretože v ňom všetko zapadne do seba a mnoho vecí z predchádzajúcich dielov začne dávať zmysel. Screenshot, na ktorom má tento horor 86%, si určite nechám ako pamiatku. + herečka z The Vatican Tapes + herečka z Paranormal Activity 3, The Lords of Salem, Starry Eyes, Hansel Vs. Gretel a Agoraphobia + herec z Paranormal Activity 4, Cooties a The Boy + dve herečky z Paranormal Activity 3 a Paranormal Activity: The Marked Ones + herečka z The Possession of Michael King ()

Galerie (22)

Zajímavosti (13)

  • V Ryanově (Chris J. Murray) pracovně, kde s bratrem přehrávají nalezené videokazety, visí na zdi plakát k mobilní hře "Dead Trigger 2" českého vývojářského studia Madfinger Games. (Jifo)
  • Katie Featherston (Katie) měla původně natočit jen první tři filmy. Jelikož si ji ale režiséři a producent Oren Peli velmi oblíbili, byla jí nabídnuta spolupráce i pro další díly. (SidneyP)

Související novinky

Kdo napíše G. I. Joe 3?

Kdo napíše G. I. Joe 3?

05.07.2014

Studio Paramount připravuje na rok 2016 spoustu pokračování. Zatím se chystá premiéra pro Jeníčka a Mařenku 2, Star Trek 3, Policajta z Beverly Hills 4, Paranormal Activity 5, Transformers 5 a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno