Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fifinka má narozeniny, a tak pro ni její přátelé vymyslí výlet do Prahy na výstavu z doby císaře Rudolfa II. Když dorazí, nechce se jim stát dlouhou frontu na vstupenky a rozhodnou se, že půjdou na prohlídku Zlaté uličky. Potkají podivného lva, ten je zavede do hrobky českých králů na setkání s Rudolfem II. Císař jim vysvětlí, že byl lehkomyslný a zapletl se s magistrem Kellym. Dal mu dokonce královské slovo, že pokud mu do několika dnů přinese kámen mudrců, může chtít cokoliv. Kelly chce samozřejmě královskou korunu. Rudolf II. se na doporučení svého rádce chce vydat do budoucnosti, aby od kamarádů ze Čtyřlístku získal kámen dřív než Kelly. Problém je v tom, že Myšpulín ani ostatní si nejsou vědomi, že by ho vlastnili. Pak si Myšpulín uvědomí, že kámen mudrců skutečně má, neboť ten spadl z nebe v den Fifinčiných narozenin a doslova si Čtyřlístek našel. Císař ani jeho přátelé ještě nemají vyhráno... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Jako kluk jsem Čtyřlístek miloval a i teď se občas vracím k mé menší sbírce co mi zbyla. Tak jsem si nemohl nechat ujít filmové zpracovaní k výročí 40. let. Moc jsem nečekal a žadné překvapení se nekonalo. Má to nějakých 90 minut a přesto to bylo nekonečné a tohle si určitě Myšpulín a spol nezasloužili. Odřená jedna hvězda. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Nemohl jsem si nechat ujít zfilmovaný komiks mého dětství. Ještě dnes mám doma hromadu "Čtyřlístků", které jsem si zopakoval předčítáním nejmladší dceři. Společně s dětmi jsem se vydal do kina a byl opravdu natěšený. Je to klasika a film nemá špatný příběh, ale opravdu jsem očekával trochu víc. Ona ta představivost při vlastním čtení, udělá za ty roky své. Když jsem pak viděl 20 minut před koncem, jak se dcera ošívá, věděl jsem, že to ani pro ni, není to pravé ořechové. Dorazil to dabing, který je myslím opravdová tragédie. Večer po kině, mi holka přinesla několik ´"Čtyřlístků", hlavně APOBAB a další a chtěla ať jí čtu. To mě přesvědčilo o tom, že příště si raději budeme číst i místo kina. Snad už druhý díl nikdo nenatočí (nebo ho snad natočí úplně jinak). Hvězdičky jsou spíš za časopisy, než za film. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Čtyřlístky jsem jako malej četl. Když jsem se dozvěděl o filmu, tak jsem si říkal, že ho chci vidět. A tohoto se mi dostalo. Nápad není až tak špatný, ale má svoje trhliny. Animace je hrozná a to už i na český film. Ale je to vtipné a rozhodně se na to dá dívat. Prostě je to průměrný film, na který se klidně podívám ještě jednou. ()

topi odpad!

všechny recenze uživatele

Nevím, pro koho tahle hrůza měla být určena. Kultaři, kteří na Čtyřlístku vyrostli a do zhruba 92. roku jej milovali, tak ti si odplivnou. Pro novodobé děti silně pochybuji, že zaboduje a aspoň nějak je zaujme. Animace čiší amatérismem, zaostalostí a nedokonalostí a scénář úplnou infantilní trapností. Koukat se na to znamená trpět a vzpomínat na Čtyřlístek jako na nedostižitelný komiks, který měl zůstat navždy jen na papíře. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Doufám, že "Čtyřlístek ve službách krále" není budoucností českého animovaného filmu. Když si člověk uvědomí, že jsme v tomhle směru měli skvělé autory (Jiří Trnka, Zdeněk Smetana, koneckonců i Jan Švankmajer), musí se sám sebe zeptat, co se stalo, že teď budeme chodit na něco jako "Kozí příběh" anebo právě "Čtyřlístek". Mám tenhle komiks rád a přál jsem mu film, ale určitě ne v tomhle provedení, v téhle podobě. Je to škoda, protože pochybuji, že dojde na pokračování. I když je pravda, že kino rozhodně prázdné nebylo... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (21)

  • Rozpočet filmu, který podpořil fond kinematografie, čítá na 30 milionů korun. [Zdroj: deník Metro] (hippyman)
  • Ve filmu se objeví 60 postav. (M.B)
  • Přibližně měsíc před premiérou filmu byl vydavatelstvím Čtyřlístek vydán komiksový přepis scénáře. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama