Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fifinka má narozeniny, a tak pro ni její přátelé vymyslí výlet do Prahy na výstavu z doby císaře Rudolfa II. Když dorazí, nechce se jim stát dlouhou frontu na vstupenky a rozhodnou se, že půjdou na prohlídku Zlaté uličky. Potkají podivného lva, ten je zavede do hrobky českých králů na setkání s Rudolfem II. Císař jim vysvětlí, že byl lehkomyslný a zapletl se s magistrem Kellym. Dal mu dokonce královské slovo, že pokud mu do několika dnů přinese kámen mudrců, může chtít cokoliv. Kelly chce samozřejmě královskou korunu. Rudolf II. se na doporučení svého rádce chce vydat do budoucnosti, aby od kamarádů ze Čtyřlístku získal kámen dřív než Kelly. Problém je v tom, že Myšpulín ani ostatní si nejsou vědomi, že by ho vlastnili. Pak si Myšpulín uvědomí, že kámen mudrců skutečně má, neboť ten spadl z nebe v den Fifinčiných narozenin a doslova si Čtyřlístek našel. Císař ani jeho přátelé ještě nemají vyhráno... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (350)

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Čtyřlístek ve službách krále mě docela mile překvapil.Jelikož tady není tolik animovaných filmů jako v zahraničí tak jsem neměl velká očekávání,ale na druhou stranu je tady plno večerníčku (např. legendární Krteček,Bob a bobek,Rumcajs atd.),které snesou přísná měřítka a hlavně měřítka neměřítka-líbí se velké části ČR a to je rozhodující.Co se tedy týká čtyřlístku tak jsem byl spokojen a toho jak pěkně byly postavičky vytvořeny a i ten příběh mi přišel poutavý nejen pro naše nejmenší.Mínus za mě bych viděl v tom,že byl jejich svět málo rozlehlý ,hlavně jedno náměstí a nic moc okolo a pak i když to chápu z jakého důvodu to tvůrci udělali tak přesto pojízdní Pribináček,HM studio či lízatka Chupa chups zde vše přeci jen pro mě působilo docela zvláštně.Celkově,ale jsem spokojený a je pěkné,že máme taky něco tradičně českého a vcelku hezky uděláno takže za mě celkově 75 % a čtyři hvězdy. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Třebaže nápadů na zfilmování Čtyřlístku bylo v minulosti po více (třeba večerníček, seriál), tak se autor kreslených postaviček, a jejich příběhů, přece jen dočkal filmové podoby. A je za to zjevně rád, což je pro něho to hlavní, takže byl vděčný animátorům za oživení jeho hlavních postav. Osobně jsem si Čtyřlístek v dětském věku občas prohlídl, snad i pochopil jednání jejich hrdinů, ale znal jsem mnohem větší příznivce, od kterých jsem si je občas půjčoval. K filmu je možno mít řadu výhrad, je určitým slepencem dění aktuálního, či využívá jiných scén ze známějších anime seriálů. Pro mě je to hlavně filmová vzpomínka na comiksové hrdiny v ČR, které se svého času prodávaly ve velkém nákladu. Pokud bude film komerčně úspěšný, tak se možná dočkáme pokračování. ()

Reklama

thommas 

všechny recenze uživatele

Skvělá práce! Bez ironie. Typicky čtyřlístkovsky zkratkovitý příběh, výborná svojská kombinace 2D/3D animace citlivě ctící původní styl, vynikající orchestrální soundtrack a více než dobře vybrané hlasy. Smutné je, že bez nechutného PP by se něco takového nikdy nezafinancovalo. Pozn.: Ach ano, je mým zvykem posuzovat film s ohledem na cílovku. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Nemohl jsem si nechat ujít zfilmovaný komiks mého dětství. Ještě dnes mám doma hromadu "Čtyřlístků", které jsem si zopakoval předčítáním nejmladší dceři. Společně s dětmi jsem se vydal do kina a byl opravdu natěšený. Je to klasika a film nemá špatný příběh, ale opravdu jsem očekával trochu víc. Ona ta představivost při vlastním čtení, udělá za ty roky své. Když jsem pak viděl 20 minut před koncem, jak se dcera ošívá, věděl jsem, že to ani pro ni, není to pravé ořechové. Dorazil to dabing, který je myslím opravdová tragédie. Večer po kině, mi holka přinesla několik ´"Čtyřlístků", hlavně APOBAB a další a chtěla ať jí čtu. To mě přesvědčilo o tom, že příště si raději budeme číst i místo kina. Snad už druhý díl nikdo nenatočí (nebo ho snad natočí úplně jinak). Hvězdičky jsou spíš za časopisy, než za film. ()

jayspolek odpad!

všechny recenze uživatele

Příběh měl docela zajímavý nápad, ale k čemu tam byla vsuvka se zloději zlatých cihel...? Product pacemant jak noha, takhle to ani nebudou moct dávat v TV, když je v dětských pořadech zakázán. No co dodat, že to nebude zázrak jsem čekal, ale že mi to znechutí Čtyřlístek jsem nečekal. Asi půjdu hrabat do sklepa jestli nenajdu starý komiksy abych si spravil chuť. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (21)

  • U Čtyřlístku doma je možné vidět obrazy s motivem obálek z jejich komiksů. (karlik4801)
  • Výtvarník Jaroslav Němeček kreslil komiks „Čtyřlístek“ již s myšlenkou na jeho zfilmování, proto mají postavičky jen tři prsty a palec, což je u animovaných filmů obvyklé. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama