Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eddie žije dvojí život - přes den je chiropraktik a v noci zápasník v ringu. Jeho otec je lékárník s velmi svérázným postojem k životu. Po studiích se Eddie rozhodne opustit domov a odjíždí z města. Zatímco je pryč, típek známý jako ŘIDIČ se rozhodne se svým parťákem vyloupit Eddieho lékárnu a doplnit si tak pomalu vysychající zdroj farmatik. Jeho otec se ale opevní v obchodě a odmítne jim cokoli prodat a tak parťák Sticks všechny chladnokrevně zastřelí. Když se Eddie vrací domu, je už příliš pozdě cokoliv změnit a tak se vrací zpět do zápasnického ringu. Obleče se opět do kostýmu "muže bez kůže" a vydává se pomstít smrt své rodiny... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tragikomedie, kde se chce člověku chvílemi smát a chvílemi brečet. Detektiv Koski, vykydlená motorkářská knajpa s obrysy zmasakrovaných těl či scénky na letišti vzbuzují pocit, jako byste se dívali na jeden z dílů Bláznivé střely. Eddie jakoby patřil do jiného světa....jeho milý úsměv, něžné objetí a křupající páteř. Slizouna si s gustem střihl Michael Jeter, jehož lezení do postele připomene eskapády inspektora Clouseaua. Chvílemi se film táhl, ale jen malinkými chvílemi, takže nakonec uběhl rychle. A došlo i na střeva a další vnitřnosti ven..., tudíž se z 3,5* přikloním ke 4*. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Dlhoročná spolupráca J. Todda Andersona s bratmi Coenovcami, viedla k ponuke sfilmovať jeden z nerealizovaných Coenových scenárov a výsledok je logicky ťažký underground. Naked Mana som videl niekedy okolo roku 2005, v rámci (pre mňa) asi najdôležitejšieho projektu českej televízie: Amerického nezávislého leta. Spolu s hromadou ďalších, bol odvysielaný aj tento malý absurdný film, a môj názor naňho spred všetkých tých rokov, zhruba odpovedá môjmu názor z včerajšej projekcie: Je to fraška a to jediné mi na ňom trochu vadí. Anderson natočil drastickú čiernočiernu komédiu, ktorá by v rukách Coenovcov vyzerala úplne inak. Furt je načo sa pozerať a ten dej (!) stojí zato, mať ale pár korún navyše a ochotu brať sa vážne, mohol vzniknúť ďalší kult a nielen jeden z mnoha nezávislákov, ktoré už dávno upadli do zabudnutia. 75% ()

Reklama

Gormie 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina, wrestlingový zápasník A chiropraktik se snaží pomstít svoje rodiče, kteří zahynuli v konkurenčním boji mezi dorgériemi. Brzy zjišťujě, že šéf konkurenčního řetězce, tlustý Elvisův dvojník je jenom nastrčená figurka a že jeho drogérie jsou jen kamufláž pro obchod s drogami ... Geniální a originální komedie plná absurdního humoru. Závěrečný souboj mě naprosto odrovnal. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Eddie na jedné straně lidi láme (wrestler) a na druhé straně lidi opravuje (chiropraktik). Obojí činí podobným způsobem (trhání hlavou, nohama apod.), který laika nechává na pochybách, jestli v tu chvíli zabíjí nebo léčí. Tento velmi inteligentní a milující člověk je záhy postaven před realitu násilné smrti svých rodičů. Oblékne na sebe svůj wrestlingový kostým "muže bez kůže" a zcela nepříčetný na cestě za pomstou zlikviduje nejedno místo. Kromě skvělého Rapaportova výkonu zaujme i sarkastický a mírně nevábný detektiv Koski neustále nacházející podivným způsobem zasukovaná těla lidí, které Eddie potkal. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Název zní komiksově, zpočátku to vypadalo jako romantika, po incidentu v lékárně zase jako drama, po souboji ze všemi v ringu to dostalo příchuť masakru. CITÁT - Proto jsem se rozhodl jít mezi vás, aby na Zemi zavládla dobrá vůle, abychom se zbavili prášků. A měli neporušenou páteř.......... No, ale po příchodu detektiva Alvina Koshiho to zase mělo nádech komedie. A tak dále. Líbí se mi ty neustálé změny žánru, divák pak neví co má očekávat a drží ho to v pozornosti. CITÁT - Vem si žužu.......... Nakonec jsou tu i prvky hororu a psycha. Je to pěkný snímek se spoustou změn. I ten jeho oblek " bez kůže " stojí za potlesk. Kamera povedená a chválím i to, že vraždy nejsou vidět, kamera totiž švenkne stranou nebo se střihem dostaneme do jiného prostředí. Záleží na divákovi, co si pak sám představuje. ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v americkém státě Minnesota ve městech Jordan, Minneapolis a St. Paul. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno