Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Architekta bývajúceho v rozľahlom dome práve opúšťa priateľka a ostáva sám. V jeden večer na jeho dvere zaklope neznámy muž, ktorý si potrebuje zavolať. Dopraje mu chvíľku súkromia, no keď sa vráti, muža nevie nájsť a čo je podozrivejšie, nevidel ho ani odchádzať.
Časom dostáva pocit, že v dome sa okrem neho nachádza aj niekto iný... (petero)

(více)

Recenze (139)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jedno z největších překvapení,které jsem kdy měl tu čest vidět.Film začíná jako ponuré komorní drama o nepovedeném vztahu,aby se změnil v mysteriózní thriller,pokračoval k atmosférickému hororu a ve finále se změnil v ujetou komedii,načež v posledních minutách tohle všechno zkombinoval dohromady a vygradoval geniální pointou.Šílený film,který vás plných 108 minut nutí šrotovat mozek jako nikdy.Stejně jako hlavní hrdina začnete tápat,začnete se bát,začnete z toho šílet,budete se stejně jako on smát a pak dost možná...budete plakat.Režisérské překvapení a tak dobrý scénář,že před jeho originalitou a vypointovaností ja uznale smekám a přiznávám,že tohle bych nikdy napsat nedokázal,ač by to bylo mým snem.Andoni Gracia v hlavní roli naprosto exceluje.Natočit se tohle v Americe,ohání se to minimálně pěti nominacemi cen akademie,bohužel ze Španělska je daleko,přitom trapáci jako Fincher,Lynch nebo Torro by se měli od Moralese hodně co naučit.Jak řikám,totální námrd a vřele DOPORUČUJI! 95%. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

O něco slabší režisérův film, než novější Los Ojos de Julia. Přesto žánrově velice blízký, rozhodně v průběhu dosti netradičně se odvíjející a místy až vtipný. Škoda, že karty jsou až okatě rozdané a že některé nelogičnosti snímek mírně strhávají k průměru. Přesto doporučuji, rozhodně stojí za povšimnutí. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

První polovina excelentní, druhá bohužel velký pokles a napětí, které trvalo na začátku vymizelo. Atmosféra je solidní a napětí také nechybí. Mrzelo mě, že jsem prokoukl závěr a jak jsem si myslel, tak to skončilo. Možná, kdybych tolik nepřemýšlel a nechal se unášet, tak závěr neprokouknu a hodnocení bych zvedl. U takového filmu je základ skvělý závěr, který mě překvapí a já budu koukat jak "puk". To mi bohužel chybělo nejvíce, a proto hodnocení nemohu zvednout.. 6/10 = 60% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Wow.. Španělé opět potvrdili svou vysokou Kvalitu!! První hodinka, Byla opravdu napínavá.. Druhou hodinku jsem se spíše bavil s úsměvem na tváři.. Vážně to působilo legračně :) Dostal jsem sice.. Něco jiného, než jsem čekal, ale byl jsem opravdu překvapený..Mám podobné pocity a sdílím stejné nadšení,jako při filmu Los de Julia Ojos.. ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Jeden chlápek pustí druhého chlápka do domu, aby si mohl zatelefonovat. Nechá ho chvíli o samotě a mezitím druhý chlápek zmizí, přičemž je důvodné podezření, že z domu neodešel. První chlápek prohledá celý dům, nikoho nenajde, přesto se nemůže zbavit dojmu, že v domě není sám. Celkem strašidelný příběh se pak zvrtne v téměř komedii, kdy první chlapík uteče ze svého domu a "nastěhuje" se k manželce druhého chlápka, upoutané na invalidní vozík, a zamiluje se do ní. A teď jak z toho ven, že? Nebudu vás dlouho napínat, patřím do té skupiny diváků, kteří vůbec nepochopili závěrečné "rozuzlení". Čili tímto bych prosila někoho z druhé skupiny, jestli by mi laskavě neosvětlil, jak to vlastně bylo a co měla znamenat ona závěrečná scéna. Jinak to byl celkem hezký film. Zdvořile děkuji předem. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama