Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Architekta bývajúceho v rozľahlom dome práve opúšťa priateľka a ostáva sám. V jeden večer na jeho dvere zaklope neznámy muž, ktorý si potrebuje zavolať. Dopraje mu chvíľku súkromia, no keď sa vráti, muža nevie nájsť a čo je podozrivejšie, nevidel ho ani odchádzať.
Časom dostáva pocit, že v dome sa okrem neho nachádza aj niekto iný... (petero)

(více)

Recenze (139)

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Nevím tak úplně co napsat, protože pro mě osobně tenhle film byl velké překvapení a to tak, že ani dobré překvapení, ani špatné překvapení, ale prostě překvapivé překvapení, protože El Habitante Incierto není ani trochu čím se zdá být :). Má to napětí a zábavu a tak, má to i nějakou pro mě trochu křečovitou pointu, ale hlavně to prostě má úplně nečekaný děj, takže se mi to nechce blíž popisovat, protože i sebemenší spoiler by to pokazil. Já jsem teda nevěřila na co to teda vlastně koukám, když se to začlo vybarvovat :). Každopádně to ale mělo zajímavé nápady a napínavé scény a takový zvláštní podtón ve vyprávění a celkovém ději. Co mě ale moc netěšilo bylo úplně nesmyslné chování postav, i když později jsem to filmu odpustila, když se mi teda ukázalo, že to není takový film, jako bych čekala :). ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý kousek s minimem krve a lekaček. Přesto první polovina nemá k dokonalosti daleko. Situace, v níž hlavní hrdina pomalu zjišťuje, že není ve svém domě v bezpečí a postupně upadá do paranoidního šílenství, je tu zachycena nadmíru sugestivně, člověku se snadno zaryje pod kůži. Jenže kámen úrazu vězí (alespoň podle Bloodyho) v druhé půlce filmu, která nám nečekaně ukazuje problém s neviditelným cizincem z druhé perspektivy. Film trochu zpomalí a ztrácí tak na síle, i když jeho jádro je pořád tajemnější než hrad v Karpatech. Celek těžko zařaditelný (snad mysteriozní thriller?), ale rozhodně nic, z čeho bych si sednul na prdel. Moralesova novinka Los Ojos de Julia je určitě o třídu lepší. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film. Na jednej strane je tu vybudovaná parádna tajomná atmosféra, ktorá nastúpi hneď od začiatku. Páčila sa mi aj kamera. Ani herci neboli zlí. Na úvod vyvstalo veľa zaujímavých otázok, na ktorých podklade pocit tajomna pekne gradoval, a ktoré vo mne vyvolali hlad po odpovediach. Už som mal pocit, že sa pozerám na ďalší výborný mindfuck. Ale potom sa to začalo zamotávať a na konci z toho vznikla pekná nevysvetliteľná hatlanina. Prekombinované a nedomyslené. Vážne niekedy menej znamená viac. Bavilo to, len žiaľ nedomyslený koncový harmatanec z celkového dojmu výrazne ubral. Škoda, potenciál tu bol, a veľmi veľký. Ten, kto uspokojivo vysvetlí celú pointu si môže pogratulovať, ale myslím, že ju nechápe ani Morales. 65/100 ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Hodně otázek a odpovědí strašně málo. Zkusím vám sem napsat moje domněnky, tak to prosím nečtěte, pokud jste film ještě neviděli. SPOILER: Jde tedy o to, že jsou 2 domy propojené podzemní chodbou, která ústí do sklepa obou domů. Máme 4 hlavní lidi. Chlap číslo 1, který se nejdřív bojí, že ho někdo straší a potom je sám tím duchem v druhém domě. Za tím vidím jen snahu tvůrců ukázat nám, že lze takovým to ´´neviditelným´´ způsobem fungovat. Chlap číslo 2, jakýsi Martin, ten opustil svou ženu na vozíčku a velmi pravděpodobně se zamiloval do ženy chlapa číslo 1. Tato žena s ním pravděpodobně má dítě, a proto chodí neustále do domu chlapa číslo jedna. PRVNÍ KRAVINA: Proč se pohybuje po domě, i když tam není jeho milovaná??? Na konci zjišťujeme, že tento chlap uvízl zavřený mezi sklepy obou domů. DRUHÁ KRAVINA: ta zeď musí být průchozí...dále je nám ukázáno, že chlap číslo 1 nepostřelil chlapa číslo 2, nýbrž svoji bývalou ženu, která si předtím šla jen pro obraz (smutná náhoda)...TŘETÍ KRAVINA: chlap číslo 1 dělal ducha v tom druhém domě několik dní, jak tedy mohla tak dlouho přežít jeho postřelená bejvalka???........Na filmu se mi líbila hlavně originalita a atmosféra. Vadilo mě, že se děj hodně vleče a ještě víc mě mrzí nelogičnosti filmu. Když už mystery, tak dějově ucelené a zbavené nesmyslů. Škoda...60% ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Ak by ste chceli niekomu vysvetliť,čo ste práve videli,je nemožné.To sa nedá vysvetliť.Je to jeden z tých ťažko pochopiteľných filmov.Takmer nikdy nie je jasné čo sa v skutočnosti deje.Sú to preludy,alebo je to skutočnosť? Alebo z každého niečo?Je Felix šialený,alebo je naozaj v tom dome votrelec?Atmosféra filmu je veľmi tiesnivá.Takmer presne v polovici filmu sa ale všetko zvrtne,film síce ide ďalej jedným smerom,ale mätie oveľa viac.Film necháva viac otázok ako odpovedí.Je votrelcom cudzinec,ktorý si na začiatku filmu zatelefonoval z Felixovho domu a nebadane zmizol?Lebo odvtedy sa začali stresujúce udalosti.Keď že Felix nepočuje,že cudzinec za sebou zavrel dvere,myslí si že zostal v dome.Treba to pozrieť ešte ráz.Takže niekedy je lepšie mať malý domček ako obrovský dom.Lebo nikdy nebudete vedieť kto ešte s vami býva.Je to aj thriller,aj dráma a aj horror.Všetko dokopy.Možno by si zaslúžil aj za 5 a nie za 4. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama