Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Architekta bývajúceho v rozľahlom dome práve opúšťa priateľka a ostáva sám. V jeden večer na jeho dvere zaklope neznámy muž, ktorý si potrebuje zavolať. Dopraje mu chvíľku súkromia, no keď sa vráti, muža nevie nájsť a čo je podozrivejšie, nevidel ho ani odchádzať.
Časom dostáva pocit, že v dome sa okrem neho nachádza aj niekto iný... (petero)

(více)

Recenze (139)

villon17 

všechny recenze uživatele

Absolutně brilantní podívaná - podle mého teda od začátku až do konce. Nejdřív jsem se bála, pak i chvíli smála, zkrátka dokonalý paradox, co se mu stalo a jak žil. Jediné, co bych vytkla, byla dvojí role Monicy (myslím, že se tak jmenuje:D) - buď její postavu měli víc zamotat a pak vysvětlit, nebo vozíčkářku měl vůbec hrát někdo jiný. Takhle jsem akorát celou dobu čekala, kdy z toho vozíku vstane... ()

Gaaron 

všechny recenze uživatele

hmm... do poloviny skvělý atmosférický horor bez výtek, poté asi (?) nechtěná komedie, v závěru spousta ve vzduchu visících otázek - je či není v tom nějaký fakt promyšlený systém, jak je to vlastně s identitami jednotlivých postav, kdo byl přelud a kdo ne a byl tam vůbec nějaký... budu muset zhlédnout znova. každopádně po režijní stránce (fakt se mi líbí jeho smysl pro detail a pro přesné vystižení atmosféry okamžiku) už tehdy skvělé, takže doufám, že Moralesovi nebude další film trvat zase 6 let, páč ho asi žeru... (viděno po Los Ojos de Julia) ()

Reklama

Crazer 

všechny recenze uživatele

Hororové prvky? Hmm .. možná. Komedie? Občas ano, hlavně druhá polovina. Některé otázky film ve mně zanechal, protože určité věci prostě nedávaly smysl. Ale asi to má tak být, aby si člověk stále po skončení filmu kladl další otázky. Každopádně celková myšlenka filmu byla opravdu zajímavá a dalším plusem byl povedený závěr .. už jsem si myslel, že filmaři nechají otazníkový závěr, což by byla určitě škoda. Jinak velký mínus, že jsem se fakt nebál :( ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Úžasně atmosférické a občas i poměrně dost napínavé, žánrově nezařaditelné cosi. Asi tak do poloviny bych k tomu neměl nejmenších výtek - byl jsem napjatej jak už dlouho ne, ale pak děj uhne totálně jiným směrem, což by bylo i přes náhlé zcela iracionální chování hlavního hrdiny v pořádku, kdyby si to ten film zpětně nějak obhájil, například nečekanou pointou. Nečekaná pointa se bohužel nekoná, film skončí tím nejbanálnějším možným závěrem, jenž nakonec způsobil, že mám z El habitante incierto pocit, že se nejedná o snímek lynchovského mysteriózního charakteru, u něhož je potřeba poskládat jednotlivé střípky dohromady a jeho smysl v podstatě uhodnout, nýbrž o pouhý film s divným scénářem, který žádný skrytý smysl nemá. Prostě je jen divný. Každopádně se na to vyplatí kouknout, napětí v první půli takřka zaručeno. Horror movie of the year ()

forsythia 

všechny recenze uživatele

Hm, tak tohle mohl být geniální film, ale bohužel nebyl. Já už si asi začnu dělat čárky. Námět, který má neuvěřitelný potenciál, mohl z toho být opravdu hodně dobrý příběh, ale to zklamání, když děj začne sklouzávat k průměrnosti a místy až k podprůměrnosti. A samotný závěr, to byla lehce nahnilá třešnička, která už zdobila nejeden dort. Ach jo. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama