Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Architekta bývajúceho v rozľahlom dome práve opúšťa priateľka a ostáva sám. V jeden večer na jeho dvere zaklope neznámy muž, ktorý si potrebuje zavolať. Dopraje mu chvíľku súkromia, no keď sa vráti, muža nevie nájsť a čo je podozrivejšie, nevidel ho ani odchádzať.
Časom dostáva pocit, že v dome sa okrem neho nachádza aj niekto iný... (petero)

(více)

Recenze (139)

Chlupis 

všechny recenze uživatele

Prvně mi naprosto uniklo kterékoliv dostupné vysvětlení a film jsem mylně přirovnával k Lynchovým opusům, během druhé projekce ale z El habitante incierto vyplynul dosti zjevný příběh bez jakékoliv špetky nadpřirozena či překroucené reality. Ve výsledku se až stydím za to, že jsem tu banální zápletku neodhalil hned napoprvé a byl jsem až moc zaslepen samotnou radostí ze hry. Která je mimochodem parádně rozehraná. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý kousek s minimem krve a lekaček. Přesto první polovina nemá k dokonalosti daleko. Situace, v níž hlavní hrdina pomalu zjišťuje, že není ve svém domě v bezpečí a postupně upadá do paranoidního šílenství, je tu zachycena nadmíru sugestivně, člověku se snadno zaryje pod kůži. Jenže kámen úrazu vězí (alespoň podle Bloodyho) v druhé půlce filmu, která nám nečekaně ukazuje problém s neviditelným cizincem z druhé perspektivy. Film trochu zpomalí a ztrácí tak na síle, i když jeho jádro je pořád tajemnější než hrad v Karpatech. Celek těžko zařaditelný (snad mysteriozní thriller?), ale rozhodně nic, z čeho bych si sednul na prdel. Moralesova novinka Los Ojos de Julia je určitě o třídu lepší. ()

Reklama

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Nevím tak úplně co napsat, protože pro mě osobně tenhle film byl velké překvapení a to tak, že ani dobré překvapení, ani špatné překvapení, ale prostě překvapivé překvapení, protože El Habitante Incierto není ani trochu čím se zdá být :). Má to napětí a zábavu a tak, má to i nějakou pro mě trochu křečovitou pointu, ale hlavně to prostě má úplně nečekaný děj, takže se mi to nechce blíž popisovat, protože i sebemenší spoiler by to pokazil. Já jsem teda nevěřila na co to teda vlastně koukám, když se to začlo vybarvovat :). Každopádně to ale mělo zajímavé nápady a napínavé scény a takový zvláštní podtón ve vyprávění a celkovém ději. Co mě ale moc netěšilo bylo úplně nesmyslné chování postav, i když později jsem to filmu odpustila, když se mi teda ukázalo, že to není takový film, jako bych čekala :). ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film, na jedné straně zcela debilní hlavní hrdina, na straně druhé vynikající atmosféra strachu v první půli avšak bez jakékoliv pointy či vysvětlení, pak v druhé půli "shocking" změna dějové linie a z oběti se nám vyklube něco zcela jiného, ale opět bez nějaké logičtější příčiny, opravdu to chování hlavního hrdiny bylo hodně off topic, ale nejvíc mi asi vadil samotný závěr, i když jsem tu fádní koncovku čekal, tak jsem tajně doufal v něco jiného a ono ne :( Po shlédnutí jsem i přes ty lapsy chtěl jít na 4 hvězdy, zejména za tu atmosféru první půle, ale nakonec to neudělám, ona ta debilita byla opravdu dost zjevná. ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Absolutně brilantní podívaná - podle mého teda od začátku až do konce. Nejdřív jsem se bála, pak i chvíli smála, zkrátka dokonalý paradox, co se mu stalo a jak žil. Jediné, co bych vytkla, byla dvojí role Monicy (myslím, že se tak jmenuje:D) - buď její postavu měli víc zamotat a pak vysvětlit, nebo vozíčkářku měl vůbec hrát někdo jiný. Takhle jsem akorát celou dobu čekala, kdy z toho vozíku vstane... ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama