Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rozdílnost povah a životního stylu je jádrem úsměvné komedie Zdeňka Svěráka. Příběh dvou starších pánů začíná v nemocnici, kde jsou oba hospitalizováni. Bývalého tramvajáka, melancholika Havlíka (Vlastimil Brodský), fascinuje životní síla a nezdolný temperament nového známého Chouně (Miloš Kopecký). A když zjistí, že jeho nový přítel nemá kde bydlet, sám mu nabídne dočasný pobyt u sebe. Chouň s radostí přijímá nabídku a brzy obrátí Havlíkův spořádaný život vdovce naruby. Starý průvodčí poznává, že také může žít jinak: vesele a bezstarostně. Idyla se pokazí, když Chouň Havlíka okrade… (Česká televize)

(více)

Recenze (106)

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Vlastimil Brodský svým hereckým stylem, naturelem a nakonec i fyziognomií přímo sváděl scénáristy, aby mu psali postavy vzbuzující lítost a soucit přímo na tělo. Namátkou: Smích se lepí na paty, Případ Platfus, Babí léto atd. Jeho postavy tak, alespoň u mne, trpí schématismem a přesto, že jsem si vědom jeho mistrovství, je to důvod proč ho nemám ve své první desítce českých herců. Symbióza s Milošem Kopeckým, zde neuvěřitelně zchátralým je však zajímavá a originální. Film je však pro mne dost fádní a za to odebírám po jedné hvězdičce jak Františku Filipovi, tak i Zdeňku Svěrákovi. Všichni víme, že oba jsou schopní vyšší kvality. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Nádhernej příběh se skvělými herci a vynikajícím scénářem. Trošku mi přišlo, že Bróďa byl nějakej přitroublej, když mu Bohdalka odkrývala Mildovo minulost, ale nevadí. Konec byl vpravdě dojemnej a já cítil zadostiučinění, že Stellinka ostrouhá. Tak trošku jsem se při tom filmu tetelil blahem, protože mám stále podezření, že chlap by měl být sám sebou a užívat si života místo toho, aby se deformovat pod útlakem ženy. ()

Reklama

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Přátelství dvou starších mužů vzniklo při jejich pobytu v nemocnici. Když po propuštění nabídne jeden z nich tomu druhému střechu nad hlavou, dále se upevňuje a zdá se, že ho nic neohrozí... Taková two man show v podání dvou stárnoucích českých hereckých ikon , ve velmi konverzačním duchu. je radost pozorovat herectví Vlastimila Brodského a Miloše Kopeckého, avšak jinak nic, na co bych koukal s otevřenými ústy a zatajeným dechem. Vývoj příběhu je dlouho dopředu čitelný a tím pádem méně poutavý. Přesto jsem si film vcelku vychutnal. 60%. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Pánové Kopecký, Brodský, Filip i Svěrák by mohli dokázat víc. Zajímavý námět, ale scénář se příliš nevyvedl. Tam, kde situace vybízela k humoru, nic, jen ticho po pěšině. Kde se dalo zahrát na city diváka, opět nedotaženo. Utopím si ho sám je takový polovičatý film, který se dočkal vyššího ohodnocení zřejmě proto, že podle oblíbeného scénáristy ho zrežíroval dobrý režisér, který do něj obsadil spoustu hvězdných herců. No, ale nevyšlo to. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem dát bezprostředně po odkoukání tři hvězdičky, ale po krátké úvaze a malém odstupu dávám čtyři.. Cením si hereckých kreací obou pánů, jak Vlastimila Brodského, tak Miloše Kopeckého, oba byli lehce uvěřitelní a působiví.. Příběh je sice trochu kostrbatý a má své drobné mouchy, přesto na mě dýchla taková ta krásná člověčina, přátelství dvou starších mužů proti osudu a všem protivenstvím.. Možná je to i tím, že já asi také věřím na zázraky v podobě dobrých skutků.. ()

Galerie (9)

Související novinky

Zemřel režisér František Filip

Zemřel režisér František Filip

09.01.2021

Ve věku 90 let zemřel český režisér a scenárista František Filip. Zprávu o úmrtí plodného tvůrce televizní produkce přinesla Česká televize. Absolvent pražské FAMU má k dnešnímu dni na svém kontě na… (více)

Reklama

Reklama