Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve třetí kapitole nejnapínavější sci-fi ságy filmových dějin musí poškozená vesmírná loď Ripleyové nouzově přistát na planetě Fiorina 161, kde v nehostinné pustině přežívají bývalí chovanci nejpřísněji střeženého vězení planety. Ale na palubě její lodi je i Vetřelec...a počet mrtvých těl brzy narůstá! (Magic Box)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 082)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Fincherův celovečerní debut studio evidentně potrápilo macešskou peněženkou i propagací, což je i po letech, kdy si film stihnul dobýt zpět zaslouženou reputaci, docela viditelné. Každopádně to jde ruku v ruce s trendem, aby k tomu každý režisér přistoupil radikálně jinak, což se daří i zde na výbornou. Atmosféra trestanecké kolonie, kde nic nefunguje, má rozhodně něco do sebe, zvláště při pohledu na místní osazenstvo, které za život spáchalo evidentní řádku nepěkných věcí. Jako bonus slušná Goldenthalova hudba, skvělé kamerové fígle s FPS pohledem a vystřihaná Elen Ripley. 4 a ½. (Zbytek ponechávám možnostem rozšířené edice.) ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Jediné, co mě na tomto díle vadilo byl místy až moc viditelně počítačový vetřelec a také mě chyběla závěrečná gradace, která by mě přikovala do křesla. Jinak musím pochválit atmosféru, prostředí a zajímavé herecké obsazení, ale třetí díl má od předchozích dílů velice daleko, ale nejedná se o celkově špatný film. Zvláštní soundtrack a příjemné pokračování, které hodnotím 4 hvězdičky... ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Solídne pokračovanie, ktoré rozhodne nerobí hanbu svojim predchodcom. I keď to Cameron komentoval trošku inak (vraj nech natočia akékoľvek pokračovanie Terminátora, nebude to tak ostudné ako Votrelec 3), jemu do práce nekecalo štúdio a nesnažilo sa mu presadiť svoje verzie scenáru. Každopádne svoj režisérsky zostrih si nemohol nechať Fincher len pre seba a akonáhle som mal po rokoch možnosť ho zhliadnuť, tak musím pridať o hviezdičku navyše. Fincher sa na celú sériu pozrel trošku inak a ako je jeho zvykom, psychologický rozbor postáv je na veľmi vysokej úrovni. Zostrihaná verzia je ukrátená práve o ne-akčné scény, ktoré filmu dávajú zmysel a hĺbku, ktorú v prvých dvoch dieloch nie je až tak cítiť. Tu totiž nejde len o samotný survival horror, ale najmä o existencialistickú drámu plnú depresie, úzkosti a pochmúrneho čakania na smrť, v ktorej Sigurney predviedla svoj najsugestívnejší výkon z celej trilógie. Nekonečné reči o hriechu a vykúpení by som možno okresal, ale aj tie mali v príbehu svoju podstatu. Takže ak budete mať šancu, určite siahnite po director's cut a pochopíte, prečo je tento film jedným z najviac podceňovaných v histórii. 85%. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Třetí pokračování sice nedosahuje ani zdaleka kvalit dvou předchozích dílů, ale i tak je to pořád nadprůmrnej horor. Je dobře že v podstatě ač je to pořád o tom samým, tak je každej díl jinej, což je určitě dobře a i tady to vězení neni rozhodně špatný místo pro vetřelce, ale jak už sem řek, na předchozí díly to jednoznačně nemá ()

Fr 

všechny recenze uživatele

poklidný život vězeňské kolonie naruší pád modulu a příchod Ripleyové. měla by se mít na pozoru. přestože se vězni dali na víru, neznamená to, že jsou míň nebezpeční. ale choutky je přejdou, když chcípne mladá kráva a z jejího nitra přichází ON. nečekejme žádné barevné hříčky. D.Fincher nám dokazuje, že svět v jeho očích (včetně krve) je oranžovo hnědý. jeho pohled dělá z vetřelce zase trošku jinej bilák. PODÍVEJTE SE VETŘELCI DO OČÍ! a nezapomeňte: každá smrt skrývá nový život, nový začátek. amen. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (60)

  • Výtvarník H.R. Giger kompletně přepracoval titulní monstrum. V podstatě navrhl zcela nové, které místo vnitřní čelisti mělo jazyk, upravenou hlavu a lidské rty - chyběly zádové "roury" a celkově měl nový vetřelec dravější vzezření. Změny ale neprošly a tak se vetřelec dočkal pouze několika menších, spíše kosmetických úprav, vyplývajících ze psího hostitele. (messiah)
  • Ve speciální edici filmu se vetřelec "nevyklube" z rottweilera, nýbrž z krávy. (messiah)
  • Speciální edice je o 30 minut delší. Byla připravena podle poznámek Davida Finchera, který při její přípravě odmítl spolupráci. (messiah)

Související novinky

Fincher a zombíci?

Fincher a zombíci?

12.08.2016

Kdybyste nechali filmové fandy hlasovat o tom, zda by chtěli vidět blockbuster od Davida Finchera, dopadlo by to celkem jednoznačně. Režisér Sedmi nebo Klubu rváčů patři mezi filmařskou elitu, která… (více)

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Reklama

Reklama