Reklama

Reklama

Templář

  • Česko Ironclad (více)
Trailer

V Anglii 13. století bojuje skupinka templářských rytířů při ochraně hradu Rochester proti tyranskému králi Janovi. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (550)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Překvapivě špatný film, který se prvních dvacet minut jeví jako nadějná nízkorozpočtová záležitost, ale postupem času jde logika, scénář i výkony herců rapidně dolů. Dvouhodinová stopáž je prostě moc, když se 90% děje plácá za hradbami jednoho hradu, kde dojde na tři nelogické "bitvy" a jedno milostné drama z červené knihovny. I s počty si tvůrci nedělali starosti, neboť z tisíců žoldáků se během vteřiny stanou osamělí bojovníci, kteří si to rozdávají muž proti muži se 13 oponenty a když už mají téměř vyhráno, raději se stáhnou, asi aby mohli pokračovat druhý den. Když už dochází kladné postavy, meč tasí i hradní dáma a přesně v této chvíli jsem začal usínat. Pamatuji si jen myšlenku, že někdo chtěl pomocí prasat podpálit základy hradu a když už i ty prasata byla dovezena, usnul jsem. Ani z těch šermovaček nic neuvidíte, když jedno napřažení meče vydá na tři střihy. Nezkušená režie, dějová prázdnota, zatraceně dlouhá stopáž, póza áčkového historického blockbusteru s dvaceti komparzisty. 40% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Špinavej středověk ve své nejlepší podobě. To je přesně Ironclad, který v příběhu možná nemá kdovíjakou myšlenku, ale mě osobně moc bavil. Zajímalo by mě, kolik film stál, protože u akce bylo vidět, že není taková, jaká by měla být. Každopádně byla zajímavá a i tak se na ní hodně dobře koukalo. Herci taky skvělí a nejzajímavější podle mě byl Vladimír Kulich v roli solidního záporáka. Vladimír má totiž české kořeny a je radost někoho takového v takovém filmu vidět. Na druhou stranu je pravda, že chvíli trvalo, než jsem se odvážil na tenhle film podívat. Ze začátku totiž chvíli trvá, než jsem se do filmu pořádně dostal...no a pak už to bylo jednoduché a byla tam jedna akce za druhou, což mě bavilo. Kéž by bylo víc takových filmů ze středověku. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že som celkom prekvapený. Jonathan English to síce celkom pekne zrežíroval (výprava, kostýmy, akcie) a dokázal namiešať aj celkom fajn hereckú zostavu, taktiež zamaskovať nižší rozpočet, ale je to v podstate stále dookola o tom istom. Skupinka žoldnierov a jeden teplársky rytier (Purefoy) chráni hrad pred tyranským kráľom (Giamatti). Síce s celkom peknými krvavými akciami, no nezaškodilo by, keby strih nebol tak rýchli a kamera tak roztrasená. A tiež barbari, ktorý hulákajú prekvapivo po maďarsky na to, že su to Dáni. Keď si to tak zhrniem, tak celkom fajn herci, postavy, príbeh, hudba, výprava atď. a celkovo sa to aj trafilo do môjho štýlu. Rozhodne jeden s tých lepších historických filmov, na ktoré nie sú prachy. Obľúbený soundtrack: Final Resolution. 80% - 4* ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Je to historická jednohubka. Je plná krve, brutality a násilí. Malej rozpočet kouká z každýho záběru, herci tam jenom tak jakoby jsou, Paul Giamatti nesnesitelně řve a efekty jsou bídný. I tak je to ale nejlepší historická řež od dob Kingdom of Heaven. Snad je to kvůli tomu, že v dnešní době zase tolik historických filmů nevzniká a když už, má obří rozpočet a nedá se to s tímhle srovnávat. Proto je Ironclad ve své kategorii (Black Death, Eagle, Centurion atd.) to nejlepší, co lze vidět. Kamera je sice mnohdy dost roztřesená, někdy dělá z filmu změť kdy nevíte na co koukáte (v bitvách především), ovšem ono to vypadá skvěle! Bitvy samotný, byť tam často postavičky jenom tak zlehka mávaj sekerkama, působí prostě parádně a řádná dávka brutality a krve to umocňuje do absolutna. Do toho všeho nám hraje povedenej hudební doprovod. Režijně to už asi lepší bejt nemohlo a na to, že se dění neshoduje s fakty seru. A Brian Cox je největší filmovej hrdina všech dob! jeho nebejt jdu o hvězdu níž. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové středověké béčko, kterému paradoxně chyběly ne peníze, ale smysluplný tvůrčí záměr a pořádný scénář, té nerafinovanosti a prvoplánovitosti bylo na jeden film až příliš... O nějaké historické věrnosti raději nemluvit. Podobné filmy: Vikingové ()

Galerie (27)

Zajímavosti (18)

  • Natáčení probíhalo ve Walesu. (Yardak)
  • Ján Bezzemok (1166 – † 1216) bol bratom Richarda I. (Levie srdce) a zároveň najmladším synom Henricha II. z dynastie Plantagenetovcov. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama