Reklama

Reklama

Templář

  • Česko Ironclad (více)
Trailer

V Anglii 13. století bojuje skupinka templářských rytířů při ochraně hradu Rochester proti tyranskému králi Janovi. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (549)

Paldini 

všechny recenze uživatele

Nepřiznaný remake Sedmi samurajů se vším všudy, co k tomu patří. Takže rekrutace sedmi středověkých skorosupermanů, kteří hájí strategický hrad proti tisícíhlavé přesile. Trochu lásky, návštěva nepřátelského tábora atd. Explicitní násilí mě tentokrát vadilo, protože u tohoto typu filmu je naprosto zbytečné. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Mám rozporuplné dojmy. Už ten scénář o partičce povstalců, kteří se posbírají kdo ví kde a jdou bránit hrad (nakonec v celkovém počtu 20 lidí) je dost těžko stravitelný. Také mi vadila rodící se láska mezi nadrženou rusovláskou z Rochestru a templářem... Rytíř řádu nakonec podlehne kouzlu prsatice a zahodí vše za co ve Svaté zemi bojoval včetně celibátu... Jednoduchost jeho vystoupení z řádu mne na konci velmi pobavila, copak na to asi velmistr řádu :-) !!! Ale jinak měl hlavní hrdina charizma jak hrom a gambeson s rudým křížem mu slušel. Takhle si představuji křižáka. Obrana hradu sama o sobě ve dvaceti lidech proti hordám hulákajících Dánů ale no comment. Sice je divákovi vysvětleno, že jde hrad bránit s minimem mužů, neb jest dobře vystavěn ale přeci jen... Pokud někdo z obránců padne, je tomu vždy věnována velká scéna a případně další z obránců se zastaví u umírajícího na kus řeči... Útočníci s big blonďákem Vladimírem Kulichem ( kapitánem žoldáckého vojska Dánů) asi někde zatím milostivě čekají na žebřících u hradeb... Ale abych jen nepeskoval. Co se týče dobových reálií, obleků, zbraní atd.. nemám co vytknout. Tady se neprohání princové ve fialových elasťákách opancéřováni papundeklovým brněním (pokud možno turnajovým) tak jak jsme zvyklí ze zámořských snímků. Vše odpovídá třináctému století a nejlepší a nejechtovnější části středověku. Zdá se, že Británie zde v koprodukci pozitivně zapracovala. Nevadí mi ani krutost snímku či věrná a detailní zobrazování zranění či v poji zasažených těl. Dobývání středověkého hradu bylo zkrátka takové a jistě si nikdo nemyslí, že se to obešlo bez krve. Jen bych vytkl roztřesenou kameru v bojových scénách. Mlaty sekerama, jedno i obouručáky jsou zpracovány výborně, útok katapulty také. Jen ten třas kamery...Já vím, že od dob Zachraňte vojína Ryana musí být jakýkoliv boj ve filmech co nejkrvavější a kamera co nejroztřesenější aby působila co nejautentyčtěji, ale tady to bylo místy rozřesené až dost. Jakoby se kameraman bál, že taky jednu schytá. Mohlo to mít klidně na víc, takhle je to slabých sedm statečných ze středověku... Mimochodem jedním z obránců hradu byl i Guy Siner - poručík Gruber z Haló haló :-) Škoda že neměl u sebe svůj tančík s kytičkovanými potahy. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Daždivé a zablatené Anglicko je v poslednej dobe v kurze (Centurion, Orol 9. légie) a tento podobne krvavý príbeh sa im kvalitou takmer vyrovnal. Až na hlavného hrdinu, ktorému som vďaka jeho kamennému výrazu, akosi nemohol prísť na chuť, má film veľmi kvalitné obsadenie. Hneď prvá bitva je až príliš rýchlo a neprehľadne zostrihaná, ale časom sa to zlepší a bitvy budú prehľadnejšie. Bránenie hradu proti mnohonásobnej presile zaberá takmer celý film a krvavých bitiek a súbojov si naozaj užijeme. Scéna v ktorej B. Cox po slovnej výmene s P. Giamattim príde o ruky aj nohy je asi najsilnejším momentom. Výsledný dojem dosť pokazil záver, kde udatný "Boží bojovník" odcvála na koni so svojím "kocúrikom" a to mi s predošlým krvavým a neľútostným masakrom akosi nešlo dokopy. "Já bych to nechal všechno pochcípat " a tak by som to fakt bral a možno by som hviezdu pridal. Inak tak skorá tv premiéra na tv joj ma dosť zaskočila. Film ešte nestihol prísť do obchodov a požičovní a už je v tv. A kšefty sú v prdeli... Niekedy tej distribútorskej politike nerozumiem. 70%. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Anglie 13. století, templář Purefoy vs. král Giamatti (oba dobří), dobývání hradu při jednom podlém tažení. OK. Ale co ne-e, tak to sice, že je děj takový příliš stojatý a na jedno brdo - po táhlém úvodu přijde obléhání, které je místy krvavé (snad nepamatuju hezčí středověké akční masakry, kde zamrzí snad jen ta zbytečně zmatečná kamera), ale jako výhradní náplň filmu ne zcela naplňující. Dvě hodiny příliš, ale budiž, proč na to nepodívat... "Only the weak believe that what they do in battle is who they are as men." ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že som celkom prekvapený. Jonathan English to síce celkom pekne zrežíroval (výprava, kostýmy, akcie) a dokázal namiešať aj celkom fajn hereckú zostavu, taktiež zamaskovať nižší rozpočet, ale je to v podstate stále dookola o tom istom. Skupinka žoldnierov a jeden teplársky rytier (Purefoy) chráni hrad pred tyranským kráľom (Giamatti). Síce s celkom peknými krvavými akciami, no nezaškodilo by, keby strih nebol tak rýchli a kamera tak roztrasená. A tiež barbari, ktorý hulákajú prekvapivo po maďarsky na to, že su to Dáni. Keď si to tak zhrniem, tak celkom fajn herci, postavy, príbeh, hudba, výprava atď. a celkovo sa to aj trafilo do môjho štýlu. Rozhodne jeden s tých lepších historických filmov, na ktoré nie sú prachy. Obľúbený soundtrack: Final Resolution. 80% - 4* ()

Galerie (27)

Zajímavosti (18)

  • Ján Bezzemok (1166 – † 1216) bol bratom Richarda I. (Levie srdce) a zároveň najmladším synom Henricha II. z dynastie Plantagenetovcov. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama