Reklama

Reklama

Penny Cheneryová je žena v domácnosti a matka čtyř dětí. Dozvídá se o smrti své matky a vrací se do svého rodného domu. Její otec je těžce nemocný. I když o dostizích skoro nic neví, rozhodne se po něm převzít dostihové stáje ve Virginii a vsadit všechno na to, že kůň jménem Secretariat se stane šampiónem. S pomocí zkušeného trenéra Luciena Laurina si dokáže v ryze mužském byznysu získat respekt, řídit obchody a vychovat dostihového šampiona - držitele americké Trojkoruny a nejslavnějšího koně dostihové historie. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (167)

dopita 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě připadal chladnej, odtažitej a bez emocí. Co taky chcete od koně, ten toho většinou moc nenakecá. Vlastně jde jen o to, jestli kůň poběží rychle, nebo ještě rychlejc. No, pravda, pelášil nakonec parádně, ale mě to bylo celkem ukradený. Jak říkám, bez emocí. Přitom je film natočen svižně, nebo spíše velmi svižně, což oceňuju. Je to opravdu zvláštní film, nijak mě nezaujal, nezanechal ve mě téměř nic, ale přitom jsem ho slupnul jak malinu (se říká, ale já mám radši jahody...) na jeden zátah a vůbec jsem se nenudil. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- " Vysmívá se strachu, neboje se ničeho. Před mečem se neobrací, aniž pokojně stojí k zvuku polnice ..." ----- Nemohu nevzpomenout na snímek "Phar Lap" z roku 1983. Jenomže jeho režisér Simon Wincer se nebál a šel ve svém dramatu víc do hlouky - až na dřeň: S citem a s neobyčejným nasazením vyprávěl o lidech, kteří byli nějakým způsobem spjatí s legendárním neporazitelným koněm - a přitom se soustředil na JEHO příběh ... na dojemný příběh nádherného ušlechtilého ryzáka s velkým srdcem, který toužil po vítězství a bojoval navzdory všem protivenstvím. Randall Wallace se naproti tomu drží pravidel "rodinného" filmu - je měkčí a uhlazenější ... největší rozdíl ale spočívá v přístupu k tématu: Vypráví sice o koni, ale věnuje pozornost spíš jeho okolí - trenérovi, žokejovi ... a v první řadě vždy pečlivě upravené, tvrdohlavé majitelce, která se nevzdává, ale zoufale potřebuje, aby hřebec vyhrál ... samozřejmě poznáte i její rodinu. Teprve s odstupem mnoha koňských délek se dostává ke slovu Velký Ryzák ... ovšem když mu necháte volný prostor, je to paráda - takže tu čtvrtou * mu prostě nelze odepřít ... ;-) ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Sentimentální pohádka o koníkovi, který skutečně žil, skutečně vyhrával a skutečně byl vyjímečný. Pokud jste to nevěděli, po filmu to vědět budete. A to je po obsahové stránce asi všechno. Scény dostihů jsou jinak nasnímány dynamicky a zejména poslední závod se dá svým způsobem vyloženě prožít. Herecké obsazení je bez chyby, všechny technické složky zůstávají věrné pojmu "profesionální mainstreamová limonáda" a typické atributy rodinného dramatu mě neurážely. Když si to shrnu, nevadilo mi na tomhle filmu v rámci očekávání vůbec nic (jedna slečna od koní povídala, že je tam několik nepříjemných kiksů, ale to jako neznalec neposoudím). Možná trochu dlouhé a určitě hodně sladké, nicméně vcelku zasloužené čtyři hvězdy. ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu jsem úplně propadl a vůbec mě to nevadí. Tady asi záleží, jaký máte vztah ke koním. Já si zavzpomínal na roky strávené ve stájích a možná jsem proto kapku zaujatý. Ale snímek je nádherný. Kamera vynikající a obzvláště, jak bravurně je zde zachycena dynamika sprintujícího koně! Ta rychlost a síla je zde neuvěřitelně cítit. Že se jedná o pravdivý příběh, je příjemná třešnička. John Malkovich zde má šmrnc podivína a nepřekvapivě mu to sedí. Dlouho jsem se u filmu necítil tak dobře a odreagovaně, jako u tohoto snímku. Pro mě plný počet, možná zaujatě, ale spokojeně!!! ()

predators 

všechny recenze uživatele

Uff, tak toto budu ještě dlouho rozdýchávat! Zapomeňte na všechny mistrovství světa v hokeji, ve fotbale a jděte se podívat na dostihy! Určitě neuvidíte Secratariata, ale atmosféru zažijete neuvěřitelnou. Takže, nasazuji svůj růžový károvaný klobouk, cestou se stavím vybrat své důchodové spoření a pak už jen budu svým pohledem hypnotizovat ony nádherné zvířata, tak, jako to dělala Penny Chenery... 80% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Nelsan Ellis, ktorý vo filme hral Eddieho Sweata (pomocník v stajni), bol počas natáčania niekoľkokrát pohryzený koňom do brucha a raz dokonca na neho kôň dupol. (U_S_O)
  • Penny Tweedy sa vo filme prvýkrát zoznámi s Ronom Turcotteom až keď hľadá džokeja pre Secretariata. V skutočnosti však Ron Turcotte pre Penny pretekal už niekoľkokrát predtým, dokonca o rok skôr vyhral závod v Kentucky Derby na koni Riva Ridge. (U_S_O)
  • Penny Chenery sledovala většinu natáčení. Chyběla pouze v době svého odpoledního šlofíka. (Anchi)

Reklama

Reklama