Reklama

Reklama

Penny Cheneryová je žena v domácnosti a matka čtyř dětí. Dozvídá se o smrti své matky a vrací se do svého rodného domu. Její otec je těžce nemocný. I když o dostizích skoro nic neví, rozhodne se po něm převzít dostihové stáje ve Virginii a vsadit všechno na to, že kůň jménem Secretariat se stane šampiónem. S pomocí zkušeného trenéra Luciena Laurina si dokáže v ryze mužském byznysu získat respekt, řídit obchody a vychovat dostihového šampiona - držitele americké Trojkoruny a nejslavnějšího koně dostihové historie. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (167)

Taninaca 

všechny recenze uživatele

Vděčný příběh o koni, co rád vyhrával...Ale dvě hodiny neutáhne ani Secretariat. Ta stopáž je vážně hrozně dlouhá a snímku vůbec nesluší. I když jsem počítala s tím , že Secretariat vyhraje, pokaždé když běžel, držela jsem palce a skoro nedýchala. Ale z dostihového prostředí se mi asi víc líbil Seabiscuit. Teď už jenom doufám, že se v Disney někdo zmíní o Železníkovi... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když se Penny dozví o smrti matky a těžké nemoci svého otce, rozhodne se sama převzít správu na rodinnou farmou zaměřenou na chov závodních koní. Bez zkušeností, jen s láskou ke koním a úctou k těm, kteří v oboru něco dokázali, společně s výstředním trenérem Lucienem Laurienem (John Malkovich), pozná talent v mladém koni pojmenovaném Secretariat. Na jeho budoucnost se rozhodne vsadit úplně všechno ... Na filmu je vidět, že pochází ze studia Walta Disneyho - je to totiž taková pohádka. Přes všechny klady, které film má (kamera, hudba, herecké obsazení) je to stále jen pohádka - od prvního okamžiku víte, jak celý film dopadne, a že onen koník všechny závody hezky vyhraje (omlouvám se těm, kteří čtou můj komentář a fakt netušili..). Takže to máme absenci jakékoliv zápletky, napětí či něčeho podobného - film se ubírá po nalajnované trase až do očekávaného závěru a titulků. Na druhé straně jej nelze úplně strhat, protože po technické stránce je natočený úžasně - ať už jde o sympatické scény v zákulisí velkého sportu, a nebo právě velmi akčně natočené dostihy. A kapitolou sama pro sebe je i herecké obsazení, které je také výborné - John Malkovich, Diane Lane, ale třebas i v menší roli Scott Glen... ()

Reklama

Carrie_3 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohádka nejen pro děti, ale i dospělé, která dává divákovi možnost strávit poklidný večer při sledování zajímavého příběhu natočeného podle skutečných událostí. I přesto, že je mi prostředí koňů a závodů na míle vzdálené, dokázal mě snímek zaujmout. Osobně mě velice zaujala kamera, které se podařilo prostědí závodů a zejména ony závody nastímat takovým způsobem, že byl divák přímo vtažen do víru dění. Jediný rušivý element pro mě představovala stopáž filmu, která mohla být kratší. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Dostihové prostredie bolo síce strhujúce (doteraz som moc filmov z tohto prostredia nevidel), ale inak klasická Disneyovka s typickou šablónou, ktorá sa už vyskytla (a naďalej sa vyskytuje) v X športových filmoch. Až to začína byť otravné a otrepané. Ale tak, pozerať sa na to dalo, bolo to aj celkom pútavé a zaujímavé, akurát tá dejová línia proste do veľkej miery predvídateľná. Niet čo dodať, 3*. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Kone považujem za ušľachtilé zvieratá a mám ich najradšej zo všetkých zvierat. A radšej, ako množstvo ľudí. Preto oprávnene očakávam, že aj film s koňmi a o koňoch bude dobrý a zaujímavý. Taký slávny kôň, ako Sekretariát by si to zaslúžil. Bohužiaľ filmu lepšie sedí slovenský názov - Odvážna žena, pretože slávny kôň je vo filme iba prostriedkom, takmer komparzistom. Zbytočne sa tam množstvo času venuje nezaujímavej rodine a mužom v jej okolí. Nebol to film, ktorý by ma naštval, ale napríklad na podobný film - Phar Lap - nemá ani náhodou. Okrem zlej koncepcie k tomu prispeli aj nevýrazné herecké výkony viacerých aktérov. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • V septembri 1989 dostal skutočný Secretariat zápal kopyta, ktorý je smrteľný pre mnoho koní. O mesiac neskôr bol usmrtený eutanáziou... (blanes)
  • Pět koní si zahrálo roli Secretariata. Neobsazovanějším koněm byl Trolley Boy, zvolen samotnou Penny Chenery v konkurzu na nejpodobnějšího koně Secretariatovi. Trolley Boy dokonce kráčel při filmové premiéře po červeném koberci v Hollywoodu. Těchto pět koní, čtyři angličtí plnokrevníci a jeden quarter, mělo pomocí speciálního make-upu udělány tři bílé ponožky, nosní pruh a hvězdičku. (Anchi)
  • Vo filme sa objavila aj skutočná nahrávka z dostihového závodu Preakness Stakes (druhý závod The Triple Crown), keď rodina Tweedyovcov tento závod sledovala v TV. (U_S_O)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno