Reklama

Reklama

Penny Cheneryová je žena v domácnosti a matka čtyř dětí. Dozvídá se o smrti své matky a vrací se do svého rodného domu. Její otec je těžce nemocný. I když o dostizích skoro nic neví, rozhodne se po něm převzít dostihové stáje ve Virginii a vsadit všechno na to, že kůň jménem Secretariat se stane šampiónem. S pomocí zkušeného trenéra Luciena Laurina si dokáže v ryze mužském byznysu získat respekt, řídit obchody a vychovat dostihového šampiona - držitele americké Trojkoruny a nejslavnějšího koně dostihové historie. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (167)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Něco na tom filmu je, co mi nesedělo. Jako když se díváte na nádherného koně s pytlem brambor v sedle. Film je jako ten koník: krásně nasnímaný, štáb v plné tvůrčí síle, kamera v nejlepší formě, oči na něm můžete nechat… jenže se příliš tlačí na pilu. Proto nemám ráda dostihy. A vadila mi majitelka Secretariata, která si přes svoje ambice neviděla ani na špičku nosu, natož, aby dohlédla na své svěřence. ()

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Určitě slabší než legendární Phar Lap i novodobý Saebiscuit. Film krásný, dojemný, a vše okolo. Trochu už ohrané: kůň, z nuly hrdinou, neporazitelný, atd....tady bohužel hodně hraje pohádkový syndrom, od začátku je jasné jak to dopadne. V tom mě to trochu zklamalo, ale jako milovník koní, jsem byl i tady spokojen. J. Malkovich v růžové košili a klobouku....paráda! :) ()

Reklama

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu jsem úplně propadl a vůbec mě to nevadí. Tady asi záleží, jaký máte vztah ke koním. Já si zavzpomínal na roky strávené ve stájích a možná jsem proto kapku zaujatý. Ale snímek je nádherný. Kamera vynikající a obzvláště, jak bravurně je zde zachycena dynamika sprintujícího koně! Ta rychlost a síla je zde neuvěřitelně cítit. Že se jedná o pravdivý příběh, je příjemná třešnička. John Malkovich zde má šmrnc podivína a nepřekvapivě mu to sedí. Dlouho jsem se u filmu necítil tak dobře a odreagovaně, jako u tohoto snímku. Pro mě plný počet, možná zaujatě, ale spokojeně!!! ()

danca044 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě opravdu zaujal a také dojal. Sledovat příběh Secretariata bylo velmi poutavé a i přesto že film trval dvě hodiny, jsem se vůbec nenudila. Příběh byl silný a velice emotivní s dobrými hereckými výkony, jako např. Diane Lane, která na plátně vypadá velice přesvědčivě. Toto byl první sportovní film, který mě opravdu bavil. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Docelá typická rodinná Disneyovka, která sází zejména na parádní námět, založený na skutečné události. Slovo rodinná v první větě, ale produkci trochu naškodu automaticky zabraňuje pouštět se do nějakých vyhrocených momentů, soudů, vlastního pohledu režiséra, prostě cokoliv co by nabouralo můj výsledný dojem o typické a rutinní studiovce. I Malkovich je tady jaksi nemastný - neslaný. Jo, má sice zajímavou postavu, ale ani náhodou nedostal tolik prostoru kolik by bylo potřeba a logicky tak z Luciena Laurina nedostal ani zlomek toho co by mohl. Kdybych nevěděl, že herec je Malkovich, ani by mi asi nepřišel nijak zajímavý... Takže asi jen obsazení "aby měl film na posteru slavné jméno". Nevím mno, čekal jsem teda rozhodně více. Ale abych zase jen neplival, Disney dojáky umí a i Secretariat je postavený tak, aby fungoval. A funguje. Ale prostě záměrně a prvoplánově. Dvě - tři hvězdy, objetivně asi k filmům, kterým jsem v poslední době dával tři hvězdy dám ale dvě. He leans back against the starting gate like he's in a hammock in the Caribbean... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Penny Chenery sledovala většinu natáčení. Chyběla pouze v době svého odpoledního šlofíka. (Anchi)
  • Časovač ukázal, že Secretariat v Belmont Park prekonal rekord o viac ako 2,5 sekundy. (blanes)
  • Secretariat sa narodil 30.3. 1970 a zomrel 4.10. 1989. (JimWayne)

Reklama

Reklama