Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřicátnice Helena, uznávaná odbornice na manželské problémy, jednoho dne zjišťuje, že se dostala do situace, jaké řeší se svými pacienty. Její doposud milující a milovaný manžel je přistižen in flagranti s mladší ženou a Helena brzy bezradně stojí na prahu nového života. Dvacetiletá dcera Laura chce být matce oporou, zároveň se však potýká s nástrahami vlastní první opravdové lásky. Pomocnou ruku nabízí k Helenině zděšení i matka Vilma, bývalá herečka, která na všechny situace aplikuje svéráznou školu života. Výstřední dáma má zaručený recept: nahradit nepořádného chlapa, chlapem pořádným. Zdá se to neřešitelné, ale k překvapení Heleny i Laury muži, s nimiž stojí za to se vrhnout po hlavě do milostného dobrodružství tu stále ještě jsou. A tři docela rozdílné ženy zjišťují, jak moc jsou si podobné a pokud se má něco vyřešit, chce to nadhled, humor a neztrácet hlavu ani naději. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 246)

nunka 

všechny recenze uživatele

Milé a svieže české prekvapenie, od ktorého som absolutne nič nečakala. Eliška Balzerová prekvapila zjavom, optimizmom a všetko, čo zo seba dala, pôsobilo celkom prirodzene. Je ťahúňom celého filmu. Aj keď sa sem tam pritrafil nejaký trápnejší dialóg, filmu ako celku to veľmi neuškodilo. Geniálnu scénku v rakve si budem pamätať ešte dlho. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem u toho chcípal a sraly mě ty kecy matky hlavní hrdinky. Z hlášek jako "následuj vůni svý frndy" mi vstávaly vlasy hrůzou. Byl jsem ale nucen film sledovat dále a pak mě to začalo docela bavit. Následné prohloubení charakterů filmu prospělo. Navíc Vejdělek řemeslně zvládá, takže se z toho vyklubala celkem příjemná záležitost. ()

Reklama

Disk 

všechny recenze uživatele

Největší devízou nejnovějšího Vejdělkova počinu je výtečné ženské herecké osazenstvo v čele s Eliškou Balzerovou, která po dlouhé době dostala pořádnou roli, a skvělá hudba Honzy Muchowa, který opět dokazuje, že v českém prostředí naší současnosti nemá konkurenci. Velká výtka padá na Šáchovu kameru, která místy připomíná televizní inscenaci (až na jednu flashbackovou scénu - ta je výtvarně zajímavá). Režie zručná, ale Vejdělek - scénárista si několik těch příliš laciných vtipů mohl odpustit. Příjemných 7/10. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

ŽENY V POKUŠENÍ jsou nejlepším, protože na nic si nehrajícím a svou cílovou diváckou skupinu nejlépe oslovujícím Vejdělkovým filmem, ale i tak se jedná o neředěné měšťácké peklo, s kterým nelze za žádných okolností jako rozumná a slušná lidská bytost souhlasit. Ono je totiž problém v tom, že dost dobře nelze převzít určitý model, jako je v tomto případě ten ze SEXU VE MĚSTĚ, a přitom opomenout jeho národní specifičnost. Nemůžu ocenit s přehledem zvládnutou formální stránku, kdy klasicky hollywoodský "neviditelný" styl za pomocí "graphic-matchů" slouží vyprávění s motivovanými vzpomínkami a citem pro načasování, když ta slouží implicitnímu významu, který říká, že je bezva být kurva. Zatímco čtyři americké kamarádky byly emancipované natolik, že měly práci a byly finančně zabezpečené, a tak si nezávazně užívaly života, v české nápodobě je vše podřízeno optice hedonistické rašple, která si může vyrazit z kopýtka a dovolit si luxusní styl života, pokud dostatečně otevře svou bezednou pičku. Pokud dáváte vysoké hodnocení a neuvědomujete si, co je vám filmem podsouváno/nechcete to řešit - jedná se přece o "zábavu", tak s sebou snadno necháte manipulovat. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Hlavně nepodceňovat! Hlavně nepodceňovat!! Shlédnout se v tom může i vaše manželka/partnerka/tchýně/prababička/sestřenice!! A ani jí k tomu nemusíte dát nějaký důvod, chlapi!!! Mimochodem, co je to zač ten Vejdělek?! Já bych si toho maníka proklepnul! Jestli von nejni najatej nějakou feministickou lobby, aby i nějakej chlap po jejich boku bořil zaběhaný a staletíma prověřený zvyky (jako že ženská patří k plotně, ženská uklízí, ženská vychovává děti, ženská pere, ženská žehlí, ženská chlap{-a,-ovi} podrží, ženská nerozumí fotbalu atd. atd. atd. atd.)!! Ale toho bohdá nebude, aby nám ženský běhaly za zajdama, hrály ragby a rubaly uhlí!!! To se Vejdělek i s lobby přepočetli! Jen přes mou mrtfolu!!! (Bang! Bang! - ozvaly se dvě tupé rány a bezvládné tělo se skácelo k zemi) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • Strašnické krematorium, ve kterém se koná Vilmin (Eliška Balzerová) pohřeb, umožňuje nahlédnutí na zesnulého pouze v místnosti k tomu určené, nikdy v prostorách obřadní síně, jak je tomu ve filmu. V prostorech síně je rakev vždy zavřená a navíc na katafalku, nikde jinde. (funhouse)
  • V horolezeckých scénách je několik zřejmých nesmyslností. Když Helena leze na skálu, je jištěna horním jištěním ze střední části stěny. Přitom není jasné, kdo jistící bod založil, když tam byl Michal sám. Následuje scéna, kdy Helena dosahuje vrcholu skály. Přitom má vedle sebe stočené lano, které ji mělo jistit a brzy ji dolézá Michal, aniž by kdokoliv jistil jeho. Takový způsob lezení by na životě ohrozil oba lezce a i pro laiky postrádají některé scény logiku. (Boulderman)
  • Tento snímek za první víkend v českých kinech vydělal neuvěřitelných 12,1 miliónů korun. Za zmínku stojí, že následující víkend tržby filmu klesly o pouhých 8 %. (pavlikv)

Související novinky

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

Reklama

Reklama