Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank (Rainn Wilson) je obyčejný muž, který nesmírně miluje svoji ženu Sarah (Liv Tyler). Jednoho dne však zjistí, že je mu nevěrná s drogovým dealerem. Proto se rozhodne, že se stane hrdinou jménem The Crimson Bolt a to vše jen kvůli tomu, aby se k němu Sarah vrátila. Překážkou mu není ani to, že nemá žádné schopnosti. Brzy poté se k němu připojí jedna mladá sociopatka jménem Libby (Ellen Page), která pracuje v obchodě, kde prodává komiksy. Její hrdinské jméno je Boltie. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

nunka 

všechny recenze uživatele

Preštylizované, zveličené, hyperbolizované a preafektované. Absurdný humor trávim len ak je z neho namiešaný lahodný kokteil. V tomto "super kontexte" som sa nedokázala zabávať na tom, ako si niekto svoje psychické boliestky lieči tým, že niekoho hasákom sfarbí do modra. Ellen Page mi liezla neskutočne na nervy. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Sympatický mix God Bless America a Kick-Ass, který si ale razí vlastní cestu. Je to asi nejčernější komedie, kterou jsem letos viděl, která je však zároveň dost tragikomická. Dozvěděl jsem se spoustu věcí - jak by zhruba vypadalo tažení dvou bláznů s trochu pohnutým morálním kodexem, že mám občas dost černý smysl pro humor a kde že se schovávaly ty hektolitry krve a násilí, které mi chyběly v Guardians of the Galaxy (od stejného režiséra). I přesto však některé scény byly "přes čáru", kde za zmínku určitě stojí cringe humor, na který je asi Rainn "Dwight" Wilson zvyklý z Kanclu ale i jiné věci, tam ale stačí zmínit, že film dostal v Americe hodnocení R. Vzato kolem a kolem je to však prachobyčejná revenge fantasy s "damsel in distress" jako vedlejším chodem, u kterého jsem viděl stejný neduh jako u GBA, tj. velmi malá aktivita, případně úplná neschopnost, policie. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Defendorovou superschopností byla uhrančivost a Kick Ass sázel na coolness. Super má jen vše prostupující trapnost a omletou indie adoraci loserství. Jako všechny bezzubé "americké nezáviské filmy" sází na plejádu známých tváří, které natahují stopáž přehráváním sáhodouhých dialogů. Za zdáním prostořekosti a odvázanosti se skrývá srabácká konformita, jež se stupidní prvoplánovostí pochlebuje fandům. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Koho by napadlo, že z kickass námetu sa dá vyťažiť ďalšia skvelá pecka. Inokedy otravná Ellen Page tentokrát natrafila na rolu, ktorá jej dokonale sadla. Škoda len toho malého priestoru, ktorý dostala. No a Rainn Wilson, ktorý je zúfalcom priam ukážkovým opäť dokázal, že ako herecký chameleón ešte nepovedal svoje posledné slovo. Kevin Bacon a Michael Rooker ako záporáci, sú už len skvelým bonusom tohto tragikomického príbehu. (19.4.2015) ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Původně jsem sem chtěl napsat pouze sonet na Ellen Page, ale rozhodl jsem se, že ji sbalim někde jinde na svoje zelený oči a donebevolající charisma. Super je přesně ta škatulka debilní až vtipný, oslava nevkusu (James Gunn koneckonců kopal za TROMu) a nakládání s rozpočtem, kterýmu se ani rozpočet řikat nedá. Cena za spícího producenta a podpory studií, který jsou spíš rádi, že pod nima někdo točí filmy, než aby řešili jaký, je naprostá nepředvídatelnost a amorálnost dláždící dobré úmysly. Super je dítě Kick-Ass, ale vítězí tam, kde rodiče nervozně přešlapávali - v konci, který tento film posunul na pět hvězd. A ano, ten film skutečně nemá koncepci. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Libby (Ellen Page) ve filmu zmínila, že je jí 22 let. Stejným věkem se v době natáčení mohla pyšnit i její představitelka. (KajusaK)

Reklama

Reklama