Reklama

Reklama

Pětice přátel si pronajme byt k prožívání vzrušujících schůzek. Teď tu leží mrtvola a loft se mění na místo, kde je víc otázek než odpovědí. Kdo je oběť? Vědí o sobě všechno? Věděl někdo o jejich dohodě? Ale hlavně - kdo je vrah?
Film, ke kterému napsal scénář Bart De Pauw a hudbu složil Wolfram de Marco, zlomil v roce 2009 v Belgii rekord návštěvnosti domácí produkce. (Fr)

(více)

Recenze (135)

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Tak takhle nějak by vypadal nejnovější Temný rytíř, kdyby dostal do kasičky 0,1% výsledných chechtáků. No co vám budu povídat, takový pojeb jsem od filmu dostal naposled v roce kurvadávno, kdy mi sličné dévédéčko zašeptalo do ouška, že ovuluje, a já neváhal, vytáhl svůj vercajk a odhodlaně ho do něj narval. A tak jsem, drazí přátelé filmu, zažil své první genitální krvácení. Ne, jasně, že kecám. Jenom jsem si od něj nechal prohmatat pytel a volízat kaďák. Tento Loft je každopádně pln překvapení, zvraty na nás vrší jako bulimička večeři a nic není takové, jaké se zdá být. Ne že bych se z toho úplně posadil na prdel, ale upřímně mě těší, že má nějaký film koule popadnout kožený bičík a nařezat divákovi přes tepláky. Za mě spokojenost. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zajímavá komorní detektivka, slušná filmařina, působivá hudba, celkem dobrá zápletka i pointa... ale než se k pointě dopracujete, vlastně dokoukáte, budete muset přetrpět XXL porci plytkého a stupidního plkání partičky okázale mondénních měšťáků a jejich paniček či milenek, a to dá citlivému jedinci docela zabrat. Nejsem užvaněný sangvinik a povrchní pozér, abych si v tomhle liboval, všechny filmové postavy mi lezly krkem a na mysli mi vyvstával hrůzný přízrak von Trierovy Melancholie. No a "harlekýnkovský" konec z podzemních garáží to celé totálně zazdil. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Prní půlku jsem byl z filmu celkem nejistý, ale právě poté to začalo všechno nádherně zapadat. Za velký klad považuji vykreslení spletí vztahů a motivací postav sic pomalým, ale o to uvěřitelnějším způsobem. Zkrátka jde o to, celý film sbírat proslovy hrdinů, jejich pohledy, utvářet si jejich profil a dle toho odhadovat pointu (která není špatná). Co je zajímavé, tak to je pětice hlavních postav. možné SPOILERY. Sic se film bohužel neobešel bez klasického kladného hrdiny (akorát ho dlouho tají), tak charakterové srovnání zbytku je zajímavé. První je architekt, intelektuál, muž nemnoha slov s příjemnou vizáží, ze kterého se nakonec vyklube parádní svině. Druhý je impulsivní kokainista, starající se o svoji sestru, kterej mlátí ženský a je to vrah. Třetí je politováníhodný voyer, který místo zdvořilého podvádění ženy všechny natáčí a skladuje v soukromé DVD knihovničce. Jo a je to taky vrah. Poslední je alkoholik, kterej za nic nemůže, protože je alkoholik. V průběhu filmu se s nim rozejde žena, ale na konci jsou už zase spolu. Co je tedy vlastně zlo? Vražda? Neúmyslná vražda? Pokus o vraždu? Ošukání všech holek, ke kterým mají vaši přátele vztah? Tápete dobře a tedy se jedná o další film, ve kterém vlastní morálně etický zákon je divákovi přikládán nad zákony veškeré společnosti.Škoda jen, že film má až moc konců a jeden horší než druhej. A vyznávání citů byla jaksi nepatřičné v oněch předesignovaných chladných interiérech, kde se podle mě dá fakt maximálně vraždit a minimálně něco cítit. -) ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Pět klíčů od loftu, stejně luxusního i studeného jako jeho šťastní nájemci, a ten pravý čas na aféru... plus mrtvola dívky jako bonus. Skvěle vystavěná, mnohovrstevnatá krimi, s totálně nepředvídatelným rozuzlením, rozcupovanými charaktery, paranoidní kamerou, stísňující hudbou a velmi slušnými výkony typově zajímavých mužů i žen, na které se dobře dívá (tedy krom jednoho týpka, ale ten měl odpudivost v roli, podpořenou chomáči chlupů v nose, kdyby někomu nestačila jeho povaha a exteriér). "Říká se, že peníze nepřinášejí štěstí, ale je to jen oblbovák pro chudý", pravil iniciátor loftových radovánek a rozhodně měl, spolu s ostatními, příležitost přemítat nad dalšími moudry, třeba nad co stavět pojmy jako přátelství a morálka... Mohla bych si to dát ještě jednou a začít se vrtat v nejasnostech překombinovaného konce, ale nechci, a ne jen proto, že u označení krimi, drama a thriller nechybí ani mysteriózní, ale proto, že dokonalost nudí a já se chtěla především bavit, a tak se i stalo. ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Fakt dobrý námět, hodně mě to zlákalo. Výsledek už ale tolik neoslnil, hned řeknu proč. Herci naprosto odporní, vůbec mě nebavilo na ně koukat a hlavně těžkopádný rozuzlování hodně nudilo. Proložený spoustou scén z minulosti, které akorát vytrhnou z děje. Čekal jsem konverzačku v jedné místnosti nad jednou mrtvolou, obviňování se navzájem a pořádnou gradaci. Bohužel, toho jsem se nedočkal. Ta délka mi vrtala hlavou. Jsem si říkal, že by to bylo strašně natahované a taky že jo. 50% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • V jedné ze scén je možné všimnout si tuby s červenými a bílými léky. Tyto barvy jsou poznávacím znakem týmu FC Antwerp, jehož je režisér fanouškem. (Othello)
  • Film se stal ve své době nejnavštěvovanějším snímkem v belgické historii. Navštívilo ho tehdy 1 186 000 diváků, čož bylo o přibližně sto tisíc více než návštěvníků snímku Koko Flanel (1990), který rekord stanovil. (Othello)

Reklama

Reklama