Reklama

Reklama

Pětice přátel si pronajme byt k prožívání vzrušujících schůzek. Teď tu leží mrtvola a loft se mění na místo, kde je víc otázek než odpovědí. Kdo je oběť? Vědí o sobě všechno? Věděl někdo o jejich dohodě? Ale hlavně - kdo je vrah?
Film, ke kterému napsal scénář Bart De Pauw a hudbu složil Wolfram de Marco, zlomil v roce 2009 v Belgii rekord návštěvnosti domácí produkce. (Fr)

(více)

Recenze (135)

uiu 

všechny recenze uživatele

Film nesplnil moje očekávání. Příběh se odvíjí od toho, že je pětice nejlepších přátel, kteří spolu sdílí podkrovní byt, kam si vodí svoje milenky a děvky (ano, každý šťastně ženatý muž s dětmi má přece několik milenek a tu a tam si uletí se šlapkou, na tom přece není nic zvláštního - alespoň podle toho, co prezentuje film). Jednoho dne ale najdou v onom bytě mrtvou milenku jednoho z nich. Začne se rozplétat podivné klubko vztahů a událostí, zjistíme, kdo s kým vlastně spí a kdo koho jen citově vydírá (takže takové Beverly Hills pro střední věkovou hranici). Projdeme si několika dějovými zvraty, až se konečně dozvíme, kdo ji doopravdy zabil (a popravdě mi bylo úplně jedno, který z nich to udělal, neboť jsem během celého filmu nesympatizovala ani s jedinou postavou. Jak také chcete sympatizovat s "hrdiny", kteří sprostě podvádí svoje manželky, aniž by v jejich manželství něco neklapalo nebo s němi měli jiné neshody - až na jednoho - a jediná omluva pro jejich jednání je stylem: Jsem bohatej a znuděnej, tak si užívám s lehkýma holkama). Jediné, co mi na konci z toho všeho zbylo, byla jen nepříjemná pachuť a pocit, že všichni chlapy jsou nevěrná prasata :) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Čím blíže k závěru, tím více zvratů se v Loftu děje a tím menší smysl má jakákoliv snaha předvídat, jak to asi dopadne. Ale přitom to nepůsobí překombinovaným dojmem - tvůrci chtěli zamotat divácké hlavy, což se jim povedlo, a potom je překvapit, což jim vyšlo také. Možná to nemuselo být tak dlouhé a epilog byl úplně zbytečný, ale to jsou jen dvě takové malé výtky, jinak jsem se bavil a byl příjemně napjatý. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

I belgičtí kluci dokazují, že umí pořádně vlámovat. A nestydí se přitáhnout si k tomu na loft i nějakou tu pořádnou flandru. Když ji však vzápětí někdo devalonizuje, začnou se jim pod zadkem pálit waffle a hořknout pralinky na jazyku. Překvapivě učesaná, konzervativní detektivka s nečekaným rozuzlením, která vyčistí a nepoškrábe. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus až úsměvně překombinované. Nějak jsem nebyl na stejné notě a některé scény s rychlými střihy a pohledy do očí, doprovázené dramatickou hubou mi přišly docela komický. Hlavní premisa je fajn a i herci byli dobří. Utkvěl mi ten ohyzdnej zrzek, ale je to příliš dlouhé a ne tak chytré, jak by asi chtělo. ()

Pugo 

všechny recenze uživatele

Thriller, kde som sa spočiatku bál dlhej stopáže. Je to ale veľmi slušný film, ktorý ide podľa zabehnutých pravidiel žánru a vystačí si s jedným bytom, výbornými hercami a pár flashbackmi. Záver bol možno komplikovanejší, než by bolo potrebné a mohol skončíť o 15 minút skorej, ale i tak som nadmieru spokojný. Niekedy rozmýšlam, prečo niekto niečo podobné nenakrúti aj v našich končinách. O holandskom a hlavne americkom remaku sa ani netreba baviť... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • V jedné ze scén je možné všimnout si tuby s červenými a bílými léky. Tyto barvy jsou poznávacím znakem týmu FC Antwerp, jehož je režisér fanouškem. (Othello)
  • Film se stal ve své době nejnavštěvovanějším snímkem v belgické historii. Navštívilo ho tehdy 1 186 000 diváků, čož bylo o přibližně sto tisíc více než návštěvníků snímku Koko Flanel (1990), který rekord stanovil. (Othello)

Reklama

Reklama