Reklama

Reklama

Pětice přátel si pronajme byt k prožívání vzrušujících schůzek. Teď tu leží mrtvola a loft se mění na místo, kde je víc otázek než odpovědí. Kdo je oběť? Vědí o sobě všechno? Věděl někdo o jejich dohodě? Ale hlavně - kdo je vrah?
Film, ke kterému napsal scénář Bart De Pauw a hudbu složil Wolfram de Marco, zlomil v roce 2009 v Belgii rekord návštěvnosti domácí produkce. (Fr)

(více)

Recenze (135)

hanagi 

všechny recenze uživatele

Nadmíru splněné očekávání! Thriller, který je založený na dialozích a hereckých výkonech a ne na zběsilé akčnosti. Film o tom, nakolik se dá věřit přátelům, zvláště v tak vypjaté chvíli, kdy se vám všechny jistoty sypou pod rukama a je ohrožena celá vaše budoucnost. Možná v tom vidím i takovou lehce nahozenou moralitu o tom, že za všechno se platí a jenom naprostý hlupák si myslí, že beztrestně podvádět a lhát se dá donekonečna...Takže nakonec mám pouze jednu připomínku - příběh měl skončit asi o patnáct minut dříve, tím pádem bychom byli ušetřeni dalšího "šokujícího" rozuzlení a následného zbytečného epilogu. ()

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Jako detektivní zápletka dobrý, no... Až na to, tedy, že ta parta dementů vlastně tak velkýma kámošema nebyla a dost přemýšlím o tom, co je vlastně spojovalo. Vždyť jeden každej byl debilní úplně jiným způsobem. Jen snad MUDr. PUDr. vykazoval atomické známky inteligence a nepůsobil jako úplnej hňup. I když... ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* tomuto belgickému kriminálnímu thrilleru určitě nechybí napětí, spád a hlavně je vše scénáristicky vychytané. Přesto dávám "jen" tři hvězdy, protože mi pár věcí nesedlo do mého vkusu, které jsou opravdu subjektivní povahy a druhým můžou být po chuti. K těm malým mínusům patří až přehnaná překombinovanost, klipovitý střih a nesympatické chování postav. Rozhodně mě další remaky nezajímají a pokud znám vyústění, tak by to bylo jen o tom se vrtat v ději, kde udělali autoři chybu. Komu se líbí podobné příběhy jako třeba Tělo, nebo Contratiempo, tak si přijde na své. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca thrillerová práca, ktorá si vystačí s konverzačnými scénami a flashbackovou štruktúrou, ale dynamickou réžiou, stiesňujúcou de Marcovou hudbou a presne hrajúcimi hercami to predáva bez najmenšieho zaváhania. Dokonca ani s neustále sa kopiacimi zvratmi nestráca pôdu pod nohami a aj z retrospektívneho hľadiska dávajú kľúčové udalosti zmysel. Potešujúce je, že to platí aj o záverečnej pointe, ktorá nemá ako skaziť celkový dojem. Niet divu, že film s tak atraktívnou témou trhal v Belgicku rekordy návštevnosti. Vzhľadom k jeho kvalitám ani nie je dôvod mu to nepriať. ()

pabulator 

všechny recenze uživatele

Nečekal sem nic a dostal sem měrou vrchovatou takhle vybroušené charaktery se jen tak nevidí. To si takhle pětka kámošů pořídí kurvinec ráno najdou bezvládné ženské tělo v posteli a hned je na průser zaděláno film plný trefných dialogů a nečekaných zvratů o tom jak málo se vlastně lidi navzájem znají. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • V jedné ze scén je možné všimnout si tuby s červenými a bílými léky. Tyto barvy jsou poznávacím znakem týmu FC Antwerp, jehož je režisér fanouškem. (Othello)
  • Film se stal ve své době nejnavštěvovanějším snímkem v belgické historii. Navštívilo ho tehdy 1 186 000 diváků, čož bylo o přibližně sto tisíc více než návštěvníků snímku Koko Flanel (1990), který rekord stanovil. (Othello)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno