Reklama

Reklama

Pětice přátel si pronajme byt k prožívání vzrušujících schůzek. Teď tu leží mrtvola a loft se mění na místo, kde je víc otázek než odpovědí. Kdo je oběť? Vědí o sobě všechno? Věděl někdo o jejich dohodě? Ale hlavně - kdo je vrah?
Film, ke kterému napsal scénář Bart De Pauw a hudbu složil Wolfram de Marco, zlomil v roce 2009 v Belgii rekord návštěvnosti domácí produkce. (Fr)

(více)

Recenze (135)

pabulator 

všechny recenze uživatele

Nečekal sem nic a dostal sem měrou vrchovatou takhle vybroušené charaktery se jen tak nevidí. To si takhle pětka kámošů pořídí kurvinec ráno najdou bezvládné ženské tělo v posteli a hned je na průser zaděláno film plný trefných dialogů a nečekaných zvratů o tom jak málo se vlastně lidi navzájem znají. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Řekněte nám znovu, co se dnes ráno stalo. Znovu? Znovu, pane Stevensi. Od začátku, pokud vám to nevadí.…. Ukecanej, rafinovanej thriller. Musím napsat, že tak zajímavě vyprávěný a poskládaný příběh, plný dialogů, psychologie a pomalého odhalování skutečností jsem nečekal ani náhodou. Vstřebávám důkazy, fakta a přemýšlím, jestli a jak to někdo třeba narafičil. Kdo je tak může chtít zničit? Vždyť i ženský si rády hrají. Výraznější stopu zanechává hudba. Často nevím, jestli nedělá děj zajímavým právě ona. Skladby W. de Marca zní v DTS perfektně! Nedivím se Belgičanům, že se jim tento film tolik líbil. Myslím, že nezklame ani vás! PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** Víte, že? LOFT je jiný název pro byt? ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý počin o pětici dobře situovaných kamarádů, z jichž jeden, architekt, nechá ve svém nově vybudované obrovském domě takzvaný loft pro užívání čehokoliv pro své přátele. Existuje jen pět klíčů. Ale co dělat, když se jednou na posteli objeví v krvi mrtvá mladá žena? Mají všichni svá tajemství? A nutno podotknout že na Koena de Bouwea se sakra dobře kouká, takový delonovský typ, takže já byla spokojena. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Z hlediska napětí precizně vystavěný thriller plný nejrůznějších zvratů a nečekaných odhalení. Těžko odhadovat dopředu další vývoj, společně s neokoukanými tvářemi a solidním scénářem jsou to nejvýraznější pozitiva. Jediné, co mi moc nesedělo, byl podivně vykonstruovaný vztah pěti kamarádů, kteří měli alespoň na první pohled pramálo společného na to, aby využívali společný loft na zálety. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, ale to je moc milé překvapení! Belgie si střihla téměř hollywoodský krimi thriller a výsledek je více než dobrý. Loft je hodně vrstevnatý detektivní příběh, který divákovi pomalu představuje všechny okolnosti, vznáší podezření na všechny a také na nikom nenechá niť suchou. Nechybí zde napětí, atmosféra i zvraty (těch tu bylo na můj vkus možná i trochu nadbytečný počet, ale vyložené logické díry jsem nespozoroval, takže proč ne). Ten závěr mohl být střihnutý určitě dřív (při té scéně, kterou jsme již viděli na začátku by to bylo asi nejvhodnější) a doslov (za každou cenu to po americku zase být nemuselo) už je zde opravdu navíc. Budou to slušné 4*, ale je fakt, že tímto snímkem v daném žánru předstihli Belgičané většinu jiných evropských zemí a já doufám, že nezůstanou jen u Loftu. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Film se stal ve své době nejnavštěvovanějším snímkem v belgické historii. Navštívilo ho tehdy 1 186 000 diváků, čož bylo o přibližně sto tisíc více než návštěvníků snímku Koko Flanel (1990), který rekord stanovil. (Othello)
  • V jedné ze scén je možné všimnout si tuby s červenými a bílými léky. Tyto barvy jsou poznávacím znakem týmu FC Antwerp, jehož je režisér fanouškem. (Othello)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno