Reklama

Reklama

Pětice přátel si pronajme byt k prožívání vzrušujících schůzek. Teď tu leží mrtvola a loft se mění na místo, kde je víc otázek než odpovědí. Kdo je oběť? Vědí o sobě všechno? Věděl někdo o jejich dohodě? Ale hlavně - kdo je vrah?
Film, ke kterému napsal scénář Bart De Pauw a hudbu složil Wolfram de Marco, zlomil v roce 2009 v Belgii rekord návštěvnosti domácí produkce. (Fr)

(více)

Recenze (135)

Terva 

všechny recenze uživatele

Perfektně ozvučené a zajímavé je laserové vyřezávání " čuníka " společnosti Woestijnvis ( m.(v,-) ;-sen ) CITÁT : Fatum nos iungeit - Osud nás spojí. Přátelství pětice mužů z nichž každý má své problémy, tajemství, nové i staré lásky a hlavně jeden společný byt ( LOFT ), kde se každý z nich schází z milenkami. Povedený děj filmu, kde se zjevují stále nové a nové skutečnosti okolo vraždy jedné z žen, kterou v Loftu najdou mrtvou. Ve filmu byla použita pěkné nevtíravá hudba, kterou dělal Wolfram de Marco. ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Pět kámošů si pořídí útulný loftíček, aby manželky nevěděly a oni si tam mohli vodit děvenky. Všechno klape až do chvíle, kdy tam najdou jednu děvenku mrtvou. A najednou se začne ukazovat, že věci nejsou tak úplně tím, čím se zdají být. Solidní podívaná z belgické produkce, snad jen ten nastavovaný konec si tvůrci mohli odpustit. ()

Reklama

virus10 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké překvapení, tentokrát dokonce z Belgie. Na tenhle film bych asi nikdy nenarazil, jenže nedávno jsem si všiml americké verze a až ta mě nasměrovala k originálnímu LOFTu. Přece nebudu koukat první na americkou kopírku! Po delší době tu máme zase něco rafinovaného a zároveň to nepůsobí tak debilně. O promyšlené filmy se totiž snaží více tvůrců, ale ne vždy to úplně vyjde. ()

castor 

všechny recenze uživatele

I dlouholeté přátelství může být hodně vrtkavé. Manželství je pro ně jistota, úlety výrazné zpestření jejich životů. Scénárista měl pět poměrně komplikovaných mužských postav, kdy každá z nich má svoji úchylku a slabost. Kdo lže? Kdo zabíjel? Kdo podváděl? Kdo tajně natáčel? Kdo zapůjčil klíč? Kdo manipuluje? Solidní scénář a atmosféru doplňují i slušné herecké výkony, drama graduje, ale závěrem už trpí překombinovaností a nevěrohodností. Jednoduše jsem nevěřil. Tolik hříchů, lhaní a tajemství, až se to odhalování dostávalo do krajností. Čtyři dát nemůžu.. ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Tak takhle nějak by vypadal nejnovější Temný rytíř, kdyby dostal do kasičky 0,1% výsledných chechtáků. No co vám budu povídat, takový pojeb jsem od filmu dostal naposled v roce kurvadávno, kdy mi sličné dévédéčko zašeptalo do ouška, že ovuluje, a já neváhal, vytáhl svůj vercajk a odhodlaně ho do něj narval. A tak jsem, drazí přátelé filmu, zažil své první genitální krvácení. Ne, jasně, že kecám. Jenom jsem si od něj nechal prohmatat pytel a volízat kaďák. Tento Loft je každopádně pln překvapení, zvraty na nás vrší jako bulimička večeři a nic není takové, jaké se zdá být. Ne že bych se z toho úplně posadil na prdel, ale upřímně mě těší, že má nějaký film koule popadnout kožený bičík a nařezat divákovi přes tepláky. Za mě spokojenost. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Film se stal ve své době nejnavštěvovanějším snímkem v belgické historii. Navštívilo ho tehdy 1 186 000 diváků, čož bylo o přibližně sto tisíc více než návštěvníků snímku Koko Flanel (1990), který rekord stanovil. (Othello)
  • V jedné ze scén je možné všimnout si tuby s červenými a bílými léky. Tyto barvy jsou poznávacím znakem týmu FC Antwerp, jehož je režisér fanouškem. (Othello)

Reklama

Reklama