Reklama

Reklama

Pětice přátel si pronajme byt k prožívání vzrušujících schůzek. Teď tu leží mrtvola a loft se mění na místo, kde je víc otázek než odpovědí. Kdo je oběť? Vědí o sobě všechno? Věděl někdo o jejich dohodě? Ale hlavně - kdo je vrah?
Film, ke kterému napsal scénář Bart De Pauw a hudbu složil Wolfram de Marco, zlomil v roce 2009 v Belgii rekord návštěvnosti domácí produkce. (Fr)

(více)

Recenze (135)

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Rafinované krimi drama z filmové produkce relativně (ne)zajímavé Belgie? Ale světě div se, ono je to dobré! Dokonce tak dobré, že se snímek dočkal během šesti let už druhého remaku. Zamotaný příběh mi připomněl dětská léta, kdy jsem hltal příběhy Hercula Poirota a nechápal, jak na to může vždycky přijít... Stejně bezradný jsem byl dnes při sledování tohoto filmu. Jenom ta poslední scéna se mi už zdála poněkud zbytečná. Každý si to mohl domyslet ne?? 80% ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Nadmíru splněné očekávání! Thriller, který je založený na dialozích a hereckých výkonech a ne na zběsilé akčnosti. Film o tom, nakolik se dá věřit přátelům, zvláště v tak vypjaté chvíli, kdy se vám všechny jistoty sypou pod rukama a je ohrožena celá vaše budoucnost. Možná v tom vidím i takovou lehce nahozenou moralitu o tom, že za všechno se platí a jenom naprostý hlupák si myslí, že beztrestně podvádět a lhát se dá donekonečna...Takže nakonec mám pouze jednu připomínku - příběh měl skončit asi o patnáct minut dříve, tím pádem bychom byli ušetřeni dalšího "šokujícího" rozuzlení a následného zbytečného epilogu. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

I dlouholeté přátelství může být hodně vrtkavé. Manželství je pro ně jistota, úlety výrazné zpestření jejich životů. Scénárista měl pět poměrně komplikovaných mužských postav, kdy každá z nich má svoji úchylku a slabost. Kdo lže? Kdo zabíjel? Kdo podváděl? Kdo tajně natáčel? Kdo zapůjčil klíč? Kdo manipuluje? Solidní scénář a atmosféru doplňují i slušné herecké výkony, drama graduje, ale závěrem už trpí překombinovaností a nevěrohodností. Jednoduše jsem nevěřil. Tolik hříchů, lhaní a tajemství, až se to odhalování dostávalo do krajností. Čtyři dát nemůžu.. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Na blbosti jako férové objektivní hodnocení jsem už moc stará. 1. Potenciální remake netřeba, páč novácké a primácké detekticky si vizuál Loftu posledních deset let ...ehm... lokalizovaly víc než důkladně. Žel tedy při sledování nejsem schopná přenést se přes pocit, že už zase s tchánem čumím na Kriminálku Anděl. 2. Na typicky upachtěné pošušňáváníčko o sexu a nevěře, samozřejmě provázené spoustou intelektualizujících keců trapných zrůdiček, mi dávno vyvolali kopřivku Muži v pokušení. 3. Klasické detektivkové zázemí typu „banda morálních kurev si ve světě odtrženém od jakéhokoli zdání reality předvídatelně vše posere“ u mě funguje pouze, pokud je fikční svět odtržen od toho skutečného časově (ergo christieovky) nebo pokud má nějaký tematický přesah. Zde jsou jen ty kurvy, jež navrch nemají absolutně žádné problémy a s nimiž mám z nějakého důvodu sympatizovat, přestože koncept „sebestřední sexističtí hajzlové dojedou na své sexistické hajzlovství, když se stanou obětí jiného sebestředného sexistického hajzla, který uvažuje úplně stejně jako oni“ logicky vybízí spíš k uštěpačnému strouhání mrkvičky. 4. Očekávaná hitchcockovina se nekoná, páč vědom si debilnosti své pointy se scénář vrhá z jednoho místa a časové roviny do druhé, aby tenhle poněkud zásadní nedostatek zakryl, divák proboha nezačal náhodou myslet a raději se nechal udolat dojmem, že je to teda na něj asi trochu komplikovaný. Není. Je to jen partička uslintaných lůzrů s držkou zabořenou do několika párů koz. Žádná ajnštajnovina. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Film nesplnil moje očekávání. Příběh se odvíjí od toho, že je pětice nejlepších přátel, kteří spolu sdílí podkrovní byt, kam si vodí svoje milenky a děvky (ano, každý šťastně ženatý muž s dětmi má přece několik milenek a tu a tam si uletí se šlapkou, na tom přece není nic zvláštního - alespoň podle toho, co prezentuje film). Jednoho dne ale najdou v onom bytě mrtvou milenku jednoho z nich. Začne se rozplétat podivné klubko vztahů a událostí, zjistíme, kdo s kým vlastně spí a kdo koho jen citově vydírá (takže takové Beverly Hills pro střední věkovou hranici). Projdeme si několika dějovými zvraty, až se konečně dozvíme, kdo ji doopravdy zabil (a popravdě mi bylo úplně jedno, který z nich to udělal, neboť jsem během celého filmu nesympatizovala ani s jedinou postavou. Jak také chcete sympatizovat s "hrdiny", kteří sprostě podvádí svoje manželky, aniž by v jejich manželství něco neklapalo nebo s němi měli jiné neshody - až na jednoho - a jediná omluva pro jejich jednání je stylem: Jsem bohatej a znuděnej, tak si užívám s lehkýma holkama). Jediné, co mi na konci z toho všeho zbylo, byla jen nepříjemná pachuť a pocit, že všichni chlapy jsou nevěrná prasata :) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Film se stal ve své době nejnavštěvovanějším snímkem v belgické historii. Navštívilo ho tehdy 1 186 000 diváků, čož bylo o přibližně sto tisíc více než návštěvníků snímku Koko Flanel (1990), který rekord stanovil. (Othello)
  • V jedné ze scén je možné všimnout si tuby s červenými a bílými léky. Tyto barvy jsou poznávacím znakem týmu FC Antwerp, jehož je režisér fanouškem. (Othello)

Reklama

Reklama