Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policie začíná řešit vraždu uškrcené oběti. Při pátrání zjišťuje, že tento případ má něco společného s případem, který se udál před 14ti lety na lodi v docích. Do případu se znovu zaplete detektiv, který po dvou letech pátrání nedokázal ke starému případu na nic přijít, ale teď to vypadá, že by se mohl konečně dobrat k rozuzlení. (balone)

(více)

Recenze (69)

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl, docela mě to zklamalo. První polovina mě vyloženě znechutila, ztrácel jsem se ve změti jmen, událostí a motivací a vůbec nevěděl vo co gou. Druhá "vystvětlovací" část leccos zachranuje, ovšem když člověk polovinu filmu neví kdo je tam ten a proč ten dělá tohle a další támhleto, k postavám si nevytvoří ani za těch 135 minut vztah a těžko pak budou fungovat dojemné momenty v závěru. Film také postrádá nějaké extrémně silné scény, prostě něco co by mě šokovalo, zarazilo do sedačky. Hudba pěkná a několikrát dokonce její souznění s obrazem evokovalo Oldboye, avšak jenom v náznacích, protože to je přece jenom vyšší liga. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tradične výbornej kórejskej kvalite strháva body, tak trochu podivná prvá polovica snímku. Množstvo kórejských mien, prechody medzi časovými rovinami a úspornosť v odhaľovaní detailov má za následok, že je divák dosť dlho mimo. Je však dosť možné, že to tvorcovia presne takto chceli. Až po hodine začína divák chápať súvislosti medzi postavami a dobrá správa je, že potom to už začína do seba zapadať. Neskôr uznáte, že každá veta i skutok má vo filme miesto. Dej dopĺňa miestami až výnimočne kvalitná hudba. Napr. tá úvodná mi pripomínala nejakú ruskú rozprávku...Celkovo spokojnosť, ale chýbala mi tam väčšia údernosť a napätie. Postavy osudovej dvojice mi boli pomerne ľahostajné a jediná postava, ktorá drží film je policajt, ktorý prišiel o syna. 70%. ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Son Ye-jin, Han Suk-gyu, soundtrack plny nadhernej klasickej hudby a mohutny prival emocii. Uz od prvych minut to pripominalo v tom najlepsom slova zmysle "Scarlet letter" (a zdaleka vobec nie iba vdaka Hanovi). Na ploche 140 min precizne vystavany thriller s tazivym pribehom plneho bolesti, nenavisti, pomsty, odpusteni a vasne. Kazdy zaber vysustruzlikany do dokonalosti, dej majstrovsky a chirurgicky presne davkovany v pomalom tempe, ale o to s vacsim emocialnym dopadom. Zaverecna scena ma nasla v slzach - jednak nad pribehom, ale i radostou nad (pre mna) jednym z najlepsich korejskych komercnych filmov za uplynulu dekadu, kde spatne povodne mozno jednoduche symboly davaju po poskladani v zavere novy synergicky vyznam a silu. [EFM 2010] ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Posledni scena je opravdu tak krasne natocena, rozhodne se vyplati pockat pres dve hodiny na konecne rouzleni celeho pribehu. Velmi silny film, skveli na zamysleni- tema vzajemne lidske pripoutanosti zkouma opravdu tak jak jsme u korejskych filmu zvykli - hodne na doraz.. A tam je z me strany snad jedina vytka, v tomto se mi zda scenar trochu prepaleny. Take mozna celkova gradace od mysteriozni krimi k romantickemu dramatu sla nacasovat mirne napinaveji. Ale jinak krasny film s krasnou So Ye-jin a mym velkym oblibencem Han Suk-gyuem. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekal něco jiného, každopádně příběh se mě bohužel téměř nedotkl. První polovinu filmu jsem navíc tápal mezi postavami a jediný, koho jsem bezpečně rozeznal, byla stará (díky bohu ne doslova) známá Ye-jin Son. Samotný příběh vlastně ani nepřinesl žádnou jobovku, na kterou jsem tak toužebně čekal. Dle mnohých komentářů je tohle film roku a nevím co ještě. Hledám tedy v paměti a snažím se přijít na to, co mi mohlo utéct. Nic však nevidím. 5/10 ()

Galerie (81)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama