Režie:
Michal HerzÚčinkují:
Emanuele Ridi, Jan Kraus, Zdeněk Pohlreich, Jakub Vágner, Diana Kobzanová, Halina PawlowskáVOD (1)
Obsahy(1)
Zábavným pořadem o vaření se zajímavými hosty provází italský šéfkuchař Emanuel Ridi. Kuchařinu má v genech, už jeho prarodiče provozovali restauraci. Emanuel pochází ze středomořského ostrova Elba, v Čechách žije už patnáct let, má českou ženu a syna Giacoma. Má vlastní restauraci a stolování považuje za příležitost k setkání s přáteli nad dobrým jídlem a pitím - a takové chvíle teď zprostředkuje i divákům. Poznáte jeho krajany, kolegy z branže, podnikatele, sportovce, právníky a celebrity. Objevte s Emanuelem i vy potěšení z vaření! (TV Prima)
(více)Recenze (138)
Jeden z mála pořadů tohoto typu, kde konečně vaří někdo, tomu jídlu a gastronomii rozumí a nedělá ze sebe něco, co není. Emanuel je nejenom skvělý kuchař, podle kterého se dá konečně upachtit poživatelná večeře, ale navíc je to sympaťák, na kterého je radost se dívat a nemám chuť si po pár minutách strčit prst do oka. To, že je Ital, navíc omlouvá i jeho chyby v češtině, na což se třeba takový Babica vymlouvat nemůže (jeho "vopejkání, vosmahování" a "dávání tohodle na tohle a tohodle do tohodle" mi rve uši). ()
Och jaký balzám vidět konečně v české produkci pořad který naprosto jednoduše a přesně ukazuje to čím je italská kuchyně jednou z nejlepších na světě. Třešinka navíc je přesná italská výslovnost, výběr a popis čerstvých surovin, . Jen kdyby ještě tak šly jednoduše sehnat třeba zmiňované rajčata "San Marcano", sponzor pořadu "M...o" je možná v Praze, v Brně nikoliv tak dobře vybaven. Doporučuji zhlédnout a vyzkoušet. Více počet však dát nemohu, grafika je ostudná, výběr a přínos hostů sporadický. Tak jednu přidám, začíná mi být Manu hodně sympatický, obzvláště jeho humor plynoucí s nedostatečné češtiny. ()
Pořad měl ve svém počátku úžasný rozjezd a byl inspirativní. Po čase se ale vyčerpal z nápadů, kde nedostatek inovativních prvků postavil na zapojování dalších VIP osobností, u kterých ale ne vždy měli šťastnou ruku. I když jsou to mnohdy osobnosti lidsky nebo profesně zajímavé, schází jim potřebná dávka šoumenství. Nicméně v průběhu uvádění pořadu se zde objevila celá řada zajímavých receptů a vychytávek, takže ve srovnání s jinými "vařícími" pořady stále ještě sehrává roli jednookého mezi slepci. ()
Taliansku kuchyňu mám rád, talianske správanie už omnoho menej. Ak by som to mohol porovnať napríklad s reláciami Jaroslava Žídeka, chýba tomu určitá originalita, tematika, Ridi okrem toho, že robí svoju domácu kuchyňu nepriniesol nič nové. Na to, že žije v Českej republike už veľa rokov sa nenaučil ani poriadne jazyk. Dosť rozpačité, pre mňa sa zaraďuje do rady iných, ktorých je ako kvapiek vody v mori. ()
S Italem v kuchyni je první kulinářský pořad, který skutečně změnil mé chování v kuchyni. Nabízí poměrně jednoduché recepty na výbornou krmi (máte-li rádi italskou kuchyni, což já ano), které lze následovat. Poslední dobou, zřejmě po vyčerpání jednoduchých „klasik“, se stále častěji dostává hodně prostoru jídlům, jimž už moc nefandím - ústřice, sépie, krevety a podobná mořská havěť si mě nezíská ani chuťově, ani cenově, ani nenáročnou přípravou. Leckdo to ale může vnímat právě opačně a pokud je divák dobře naladěn, místy až přílišná roztomilost hlavního protagonisty může prosvětlit nejedno odpoledne. ()
Reklama