Reklama

Reklama

Když je biosféra Země zničena, většina lidí přesídlí do kosmu. Obydluje stísněné kosmické stanice. Jedinou nadějí je rajská planeta Rhea, která je od Země vzdálena pět světelných let. Příběh se odehrává v narezlém transportéru Kassandra, který míří ke stanici NR 42. Mladá lékařka Laura je jediná osoba v raketoplánu, která není ve stavu hibernace. Do vystřídání jí zbývají čtyři měsíce. Během denních hlídek v pustých chodbách začíná mít pocit, že není v raketě sama. Začíná hra na kočku a myš a představa se mísí s realitou. Co skrývají kontejnery ve skladu a "co" a nebo "kdo" je v raketě? (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (187)

ghatos 

všechny recenze uživatele

Hodně zapomenutá a podceněná sci-fi. Cargo není hloupý hollywoodský výplach. Švýcarský přemýšlivý styl sedí příběhu dobře. Zpracování vesmíru i lodi je na vysoké úrovni. Řeší se tam spoustu zásadních věcí (planety, lidé). Chtělo to buď delší stopáž nebo ještě jeden díl. V celkovém hodnocení jsem pozitivní, navíc je to vzácný typ snímku (promyšlená sci-fi). 70%. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Pokud přivřeme oči nad poněkud předpotopními triky, tak je Cargo velmi zajímavou alternativou k ostatní produkci vesmírné scifi. Vizuálem je to celé takové "špinavé a rezavé", žádné supermoderní a vycíděné interiéry vesmírných lodí. Navíc, co ztrácí film na efektech a rozpočtu, to dohání zajímavou zápletkou a dobře vybudovanou atmosférou. Kvalitní nadprůměr. ()

Reklama

Dogmeat 

všechny recenze uživatele

O něco silnější dvě. Chtěl to jen o lopatu herectví víc (nebyl to všechno v tom filmu jen kompars nebo amatérští herci?). Na jejich "hraní" padala bohužel atmosféra o level níž, než by mohla. Asi proto se mi zdálo, že je to víc dlouhé, než by mělo. Zase na druhou stranu celková myšlenka nebyla vůbec špatná, i když se zjevně inspirovala kde mohla. P.S. Opravdu odmítám dávat či ubírat hvězdy jen za to, že je to jiná než US produkce. Snaha je chválihodná, ale kvalitu filmu nezmění. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zahajuji noční režim. Prosím, odeberte se do své klidové pozice." To není potřeba, protože já jsem v klidové pozici zůstal od začátku až do konce. Nic moc se totiž nedělo, tep ani nic jiného mi to nezvedalo a tak jsem se mohl věnovat dumání o tom, zda bych se raději nechal zkrápět skutečným radioaktivním deštěm nebo žil šťastný a falešný život v Simulaci. Přesto mě celkem zajímalo, kdo to běhá po lodi, kam se to vlastně letí, co je v kontejnerech a proč Laura vždycky do vysílačky poslušně hlásila pouze ve chvílích, kdy se nic nedělo. Nebylo to zkrátka špatné, ale na nadšené mávání helvétským křížem to rozhodně nebylo. ()

JM87 

všechny recenze uživatele

Na to, že jsem snad nikdy neviděl scifi ze Švýcarska je to dobrý. Vlastně když odmyslím občasnou né úplně povedenou grafiku, tak by to mohlo konkurovat spoustě Hollywodským scifi filmům. Jen to má pár much v příběhu, který to celkem kazí a konec mi přišel lacinej. Nicméně na tu danou zemi příjemný překvapení. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Laura Portmann (Anna-Katharina Schwabroh) ošetřuje Samuelu Deckerovi ránu na hlavě, opouští místnost a na monitoru jsou dva chemické strukturové vzorce, přičemž ten větší je tetrahydrocannabinol (THC), menší amfetamin. (Adrai)
  • Hned v první scéně filmu, kdy doktorka Portmannová (Anna-Katharina Schwabroh) posílá v roce 2267 z terminálu své sestře zprávu na Rheu, můžeme v pozadí kromě dětského pláče zřetelně slyšet, jak někdo hraje videohru. Zvuky jsou ale ve skutečnosti namíchány hned ze dvou videoher z platformy Nintendo Game Boy, konkrétně Super Mario Land a Tetris. Obě pocházejí z roku 1989. (curfew77)
  • Na jedné z fotografií, které nachází Laura Portmann (Anna-Katharina Schwabroh) ve skrýši Klause Brucknera (Gilles Tschudi), je vidět, že byla vyfotografována před čtvrtým blokem jaderné elektrárny v Černobylu. (Adrai)

Reklama

Reklama