Reklama

Reklama

Když je biosféra Země zničena, většina lidí přesídlí do kosmu. Obydluje stísněné kosmické stanice. Jedinou nadějí je rajská planeta Rhea, která je od Země vzdálena pět světelných let. Příběh se odehrává v narezlém transportéru Kassandra, který míří ke stanici NR 42. Mladá lékařka Laura je jediná osoba v raketoplánu, která není ve stavu hibernace. Do vystřídání jí zbývají čtyři měsíce. Během denních hlídek v pustých chodbách začíná mít pocit, že není v raketě sama. Začíná hra na kočku a myš a představa se mísí s realitou. Co skrývají kontejnery ve skladu a "co" a nebo "kdo" je v raketě? (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (187)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nenápadný mix Vetřelce s Matrixem se Švýcarům povedl. Škoda, že nepřizvali onoho světoznámého švýcarského malíře, sochaře a designéra. Nákladní loď Nostromo, pardon, Cargo veze náklad, o kterém jen někteří s posádky vědí, co skutečně obsahuje. Klaustrofobický snímek si zahrává s divákovou představivostí a záměrně ho vede odkazy na kultovní žánrové filmy. Důležitou roli zde hraje statečná žena Ripleyová, hmm, tedy Laura. Mechanické efekty jsou věrohodnější, než průměrné efekty pixelové. Nejpůsobivější jsou tak scény uprostřed lodi, ať už jde o chodby, kde ze stropu kape voda, sic!, nebo nákladový prostor připomínající Kostku. Táhlé, tíživé a zneklidňující. Rozhodně však lepší než filmy typu Moon! Akce je jako šafránu, ale na ní film opravdu nestojí. Příznivcům rychlých filmů nedoporučuji, hrozí, že usnou... p.s. jen by mě zajímalo, co mělo ono děvčátko za anorganickou hmotu v sobě....... ()

StrYke 

všechny recenze uživatele

Škoda, myslel jsem že celý příběh bude o vražedném černém pasažérovi... Film na to potenciál určitě měl a kdyby se udržel v úrovni mrazivých scén při prohledávání nákladu, bylo by to čistých pět hvězdiček. Bohužel kvalita potom klesá každou další minutou od chvíle, kdy je záhadný pasažér nezajímavě vyřešen a celý děj se přesouvá do úplně jiného žánru filmu, a to ještě ne moc dobře. Doporučuji se koukat pouze na první polovinu.. A neměli by jste na Cargo koukat jestli trpíte epilepsií. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Inteligentní sci-fi variace na platónovskou speleologii, což samo o sobě něják ultraoriginální není, ale pořád to stačí na dobrý film. Zde se více než kde jinde hodí popisek "Za málo peněz hodně muziky". Jednoduchý, ale precizní design, relativně nápaditá režie, dobří herci........... Scifíčko s decentním přesahem. Nepřepíše to sice dějiny filmu, ale ani to není nic pro blbce a popkorňáky. ()

Javad 

všechny recenze uživatele

V prvom rade je fajn, že podobné filmy vznikajú stále častejšie (rok 2009 bol na Sci-Fi bohatý...). Vizuálne CARG-u niet čo vyčítať (na to že je to Európska produkcia – výborné triky a prevedenie), čo je ale slabšie je scenár a herci (ktorí sú otrasní). Dôležitou súčasťou takýchto filmov je atmosféra, tá tu vlastne úplne chýba. Žiaden pocit beznádeje, stiesnenosti, strachu, ako keby to postavám bolo jedno aký bude ich osud a čo sa s nimi bude diať. Chladné, nudné putovanie vesmírom bez štipky napätia. Pozeral som sa na krásne outdoorové scény (hlavné plus celého filmu), ktoré my kazil slabý príbeh. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Rozměrné útroby nákladní kosmické lodi skýtají dostatek příležitostí k rozličným hrám na schovávanou, nicméně zápletce pozvolna docházejí nápady, tudíž rozuzlení jsou vesměs fádní a závěry z nich vyplývající nedomyšlené. V podstatě nabydete dojmu, že cosi podobného už jste několikrát viděli ... v daleko lepším provedení ... 2,5* ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Na jedné z fotografií, které nachází Laura Portmann (Anna-Katharina Schwabroh) ve skrýši Klause Brucknera (Gilles Tschudi), je vidět, že byla vyfotografována před čtvrtým blokem jaderné elektrárny v Černobylu. (Adrai)
  • Hned v první scéně filmu, kdy doktorka Portmannová (Anna-Katharina Schwabroh) posílá v roce 2267 z terminálu své sestře zprávu na Rheu, můžeme v pozadí kromě dětského pláče zřetelně slyšet, jak někdo hraje videohru. Zvuky jsou ale ve skutečnosti namíchány hned ze dvou videoher z platformy Nintendo Game Boy, konkrétně Super Mario Land a Tetris. Obě pocházejí z roku 1989. (curfew77)
  • Laura Portmann (Anna-Katharina Schwabroh) ošetřuje Samuelu Deckerovi ránu na hlavě, opouští místnost a na monitoru jsou dva chemické strukturové vzorce, přičemž ten větší je tetrahydrocannabinol (THC), menší amfetamin. (Adrai)

Reklama

Reklama