Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva policisté (Brad Pitt a Morgan Freeman) jsou na stopě geniálního vraha, zodpovědného za sérii děsivých vražd, jejichž oběti spojuje sedm smrtelných hříchů. V jedné z rolí tohoto kvalitního trhilleru, zasazeného do temného města nasáklého bolestí a zkázou, uvidíte také Gwyneth Paltrow. David Fincher (Klub rváčů, Zodiac, Podivuhodný případ Benjamina Buttona) s dokonalou znalostí našich nejhlubších obav pevně svírá otěže akce – fyzické, psychické i spirituální – neodvratně směřující k rozuzlení, které do hloubi otřese i tou nejzatvrzelejší duší. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (2 397)

H34D 

všechny recenze uživatele

Sedm je film, který má úplně vše a přitom nic navíc. Hrozivá zápletka, mistrné provedení a zdrcující rozuzlení. Moc se mi líbí, jak z temné atmosféry vyčnívají střípky lidskosti v podobě moudré a otcovské postavy Morgana Freemana. David Fincher předvedl dokonale precizní režii, kdy vytěžil z každého momentu naprosté maximum. 10/10 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Málokdy se poštěstí napsat komentář k takovému filmu v takový den (7.7.2007). SE7EN určitě patří mezi deset nejlepších filmů, které jsem viděl. Dokonalá, pohlcující atmosféra ponurého města, kde se neděje nic dobrého, doplněná o jednoho vyšinutého psychopata s podivným plánem. Naprosto brilantní scénář. Skvělé herecké výkony (hlavně nezapomenutelný Kevin Spacey). Fincherovo mistrovské dílo. Nechci se tady utápět v superlativech a proto přestanu. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO ,,Dlouhá je cesta a tvrdá, která vede z pekla ke světlu“…. SEDM hříchů, SEDM dnů do konce služby. Vraždy, které mají význam. Vztah mezi mladým a starším kolegou. Málokdy se podaří navázat takový vztah mezi herci a obecenstvem. Parádní atmosféra. Doslova cítíte ten ,,smrad“ z rozkládajících se těl! Nebo scéna v knihovně s hudbou J.S.Bacha. Perfektní kamera vás vtahuje do vyšetřování. A třešničkou je záporák K.Spacey, se svojí přednáškou o toleranci hříchů. Je li něco dokonalé, tak je to SEDM! Ovšem - NEVYZPYTATELNÉ JSOU CESTY PÁNĚ… ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

S odstupem snad desíti let mě Sedm zdaleka už tolik nesejmulo: na depresária si teď moc nepotrpím a místy mě dost štvala ta přehnaná stylizace - samý déšť, svícení pouze lampami nebo baterkami policistů (viz např. scéna v knihovně, kde v noci svítí všechny lampičky u stolků!) atd. U Zodiaka jsem se letos bavil přeci jen líp. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Labužnická pochoutka první třídy. Zajímavá dějová linie, hezky depresivní prostředí, na kterým tolik ulítávám, a hlavně geniální Kevin Spacey. Tím nechci nijak shazovat Freemana nebo Pitta, ale Spacey svoji roli hraje s takovým klidem a přehledem, že byste ho klidně obsadili do role Jacka Rozparovače. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (136)

  • Brad Pitt považuje film za jeden z najdokonalejších filmov, v ktorých kedy hral. (WalterIK7)
  • Keď Somerset (Morgan Freeman) sedí v taxíku na ceste do knižnice, má na sebe pruhovanú košeľu. Keď dorazí do cieľa a porozpráva sa s ochrankou, už má na sebe obyčajnú bielu košeľu bez vzorovania. (Arsenal83)
  • Andrew Kevin Walker mal obrovské ťažkosti pri získavaní štúdia, ktoré by kúpilo práva na jeho scenár, pretože bol v Hollywoode úplne neznámy. Údajne si vytvoril zoznam agentov, ktorí zastupovali autorov zločineckých a thrillerových žánrov, a začal im postupne telefonovať, až kým nedostal pozitívnu odpoveď. (WalterIK7)

Související novinky

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

15.07.2024

Ač víkendovým tržbám v Americe bez větších překvapení vede pokračování oblíbené animované série Já, padouch 4 a na vysoké příčce se i měsíc po svém domácím uvedení stále drží taky miliardový hit V… (více)

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

23.02.2023

Patříte mezi fanoušky seriálu Mindhunter od režiséra Davida Finchera? Pak pro vás má tvůrce špatné zprávy. Zdá se, že po pár let starých informacích, že herci byli uvolněni ze svých smluv a se třetí… (více)

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

12.08.2022

Noir Film Festival letos slaví 10. narozeniny. Unikátní žánrová akce, která se v roce 2013 poprvé konala na hradě Kokořín a rok poté se přestěhovala na hrad Křivoklát, se již podruhé v řadě bude… (více)

Reklama

Reklama