Reklama

Reklama

Archer

(seriál)
Trailer
USA, (2009–2023), 53 h 53 min (Minutáž: 21–65 min)

Tvůrci:

Adam Reed

Hrají:

H. Jon Benjamin, Judy Greer, Chris Parnell, Aisha Tyler, Jessica Walter, Jeffrey Tambor, George Coe, Maggie Wheeler, Adam Reed, René Auberjonois, Joan Van Ark (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(14) / Epizody(143)

James Bond není jediným agentem pod sluncem, dalším takovým bojovníkem je Sterling Archer. Atraktivní agent slavné tajné služby ISIS. Avšak Archer není jen tak obyčejným agentem. Místo toho, aby neustále zachraňoval svět před zničením, raději utrácí většinu prostředků z konta přiděleného k čerpání při plnění misí za alkohol, stylové oblečení a hlavně za luxusní lehké děvy. Vše mu prochází jenom díky tomu, že jeho matka je šéfkou celé tajné organizace ISIS. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Archer je (údajně) jeden ze světově nejlepších tajných agentů. Údajně proto, že neexistuje den, kdy by se nějaký případ nepokazil jeho promiskuitou, alkoholismem nebo užvaněnou hubou. Zázračně se skoro vždycky podaří to nějak napravit (obvykle s pomocí sexy agentky Lany Velkoruké), případně všemocná šéfka (moje favoritka) matinka Malory zamete nepříjemnosti pod koberec. Archer je v první řadě animák určený fandům sitcomu Arrested Development. Je to z něj poznat na pohled první (Jessica Walter, Judy Greer, Jeffrey Tambor nebo David Cross jako dabéři), druhý (poměrně dost running joků), i třetí (Chicken dance!, Malory a její „buster“). Problém je bohužel v tom, že ve všem je mnohem slabší. Ať už se týče svižnosti děje, prokreslení charakterů, nebo kadence joků, v ničem se AD ani zdaleka nevyrovná. Díky prdlým vedlejším postavám (zavalitá hláškující HR „specialistka“ Pam Poovey a podivínský Dr. Krieger se svojí virtuální nevěstou FTW), a působivému vizuálu (občas to vypadá jak vodovky, občas jak cel-shade) přesto poskytuje docela vyhovující alternativu. Danger zone! ()

klida 

všechny recenze uživatele

Zatím ve mně převládá zklamání, v místech, kde bych se měl smát, se nesměju. Čekal jsem o hodně víc ironie a taky, že hlavní hrdina Sterling Archer bude o trošku chytřejší. Navíc mě dost štve Archerova matka. Na druhou stranu si myslim, že jsou dobře rozvrženy charaktery, hlavně mám rád postavu Woodhouse, plus je znát rostoucí kvalita dílů. (Zhlédnuto 6 dílů, 15/02/10) Po 3. sérii: Je fajn, že se vrátil Woodhouse, ale jinak je to návrat do šedi premiérové sezóny, což je škoda, protože druhá řada byla lepší než první a třetí dohromady. ()

Reklama

Kozy9 

všechny recenze uživatele

Archer je skrytý poklad. Pôsobí, akoby nemal s tvorbou klasických kultových seriálov pôvodom z USA nič spoločného. Hlavné postavy niesu konečne rodinka či priatelia, nevystupuje tu tučný hlúpi otec a starostlivá utrápená matka. Animácia pôsobí príjemne, celý seriál vyznieva ako komix. Každý dialóg je dotiahnutý ku dokonalosti, nepôsobí umelo a možno aj to je jeden z dôvodov, prečo som počas sledovania nepocítil ani jedno miesto kde by nastalo ticho alebo by sa akcia, či svižné dialógy pozastavili. Konečne "amíci" vydali niečo čo je iné, dačo kde sú vtipy stále drsné, ale viac sofistikované, niečo čo možno nieje také jednoduché ako simpsonovci či family guy, ale o to viac zaujímavé. Neskrývam svoje nadšenie: 95%. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

James Bond, Johnny English, Austin Powers a nyní Sterling Archer. Jediný animovaný, ale díky tomu jako jediná humornější verze Jamese Bonda si v sobě může dovolit i bohatě propracované akční scény, kolikrát pořádně přitažené za vlasy, ale to jen dodává na humoru. To a kontrast s ne zrovna bondovskými nebo family friendly hláškami. Každá postava je dostatečně osobitá, nikdo tam není jako absolutní straight man, každý má své pro a proti a každý by mi chyběl (viz když se ze staré dobré Pam stala otravná závislačka na kokainu). Archer Vice nebyla ale taková tragédie, jak někteří lidé dávají najevo. Archer a Lana, jeden z nich vypadá úplně jako postava v seriálu, jeden ne, odhalení nechám na vás. Doporučuji sledovat bez titulků kadence vizuálních vtipů i těch slovních je totiž největší co jsem kdy viděl, takže byste o něco mohli přijít. Počet nekvalitních sérií se však nebezpečně blíží počtu těch kvalitních. ()

John8 

všechny recenze uživatele

Pořád úplně nechápu jak to funguje, když je hlavní hrdina rozmazlený, sebestředný oprsklý, natvrdlý a neustále nadržený ožrala, který uráží kohokoliv potká, tak neuvěřitelně zábavný a jak do jisté míra chápete kdy a jak se z něj právě tento člověk stal a ptáte se proč s jím není samotná předloha (James Bond předpokládám) Ze začátku jsem si lámal hlavu se zasazením. Studená válka, počítače, auta, i styl rádoby komiksové animace nazačují 80. léta, ale zároveň tu jsou mobily s foťáky asociální sítě? Tyto obavy jsem ale vyhodil z okna v momentě kdy se na scéně začali oběvovat kyborgové a rakety s Kolonisty marsu. A od té chvíle si show užívám ještě víc... Jen tak dál. ()

Galerie (479)

Zajímavosti (12)

  • Seriál se měl původně jmenovat Duchess (Vévodkyně) podle Archerova krycího jména. (Tom Riddle)
  • 1. epizoda 4. série byla tzv. "crossover". Archer se po ztrátě paměti oženil s Lindou, která má 3 děti, mají spolu bufet s burgery a nechává říkat Bob. Seriál tím poukazuje na animovaný projekt Bob's Burgers (od r. 2011), s nímž má společného dabéra hlavní postavy H. Jona Benjamina. (Agita)
  • Cheryl má netypického domácího mazlíčka - ocelota jménem Babou. To je odkaz na surrealistického malíře Salvadora Dalího, který rovněž vlastnil ocelota se stejným jménem. (Tom Riddle)

Související novinky

Seriálové popravy a znovuzrození

Seriálové popravy a znovuzrození

23.12.2011

Skončila nám podzimní televizní sezóna a kabelovky vyhodnocují čísla sledovanosti. Které seriály dostanou povolení pokračovat a které budou nemilosrdně zaříznuty? Nejdříve k těm úspěšným: Dexter bude… (více)

Reklama

Reklama