Reklama

Reklama

Chodit do práce o den dřív se nevyplácí, zvlášť když jste vězeňský dozorce. Může se stát, že skončíte na špatné straně mříží. Mladý vězeňský dozorce Juan Oliver chce v nové práci udělat dobrý dojem, do věznice se tedy dostaví o den dříve. Během prohlídky nejpřísněji střeženého oddělení se však nešťastnou náhodou zraní a ocitne na momentálně nepoužívané cele 211, zatímco kolegové jdou shánět pomoc. Když se dezorientovaný Juan probere, je všechno jinak. Ve věznici zuří vzpoura a chovanci lační po krvi. Juan má jedinou naději: vězni ho zatím neznají. Jedinou šancí je tedy splynout s prostředím a předstírat, že je jedním z nich. Je ale jen otázkou času, kdy jeho lest vyjde najevo... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (441)

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Točeno na Borech šlohnutým mobilem jedním z muklů. Akorát tam přivezli Louise Tosara, aby pozvedl ten marast laciných španělských telenovel. Zápletka nudná, technicky nezvládnuté a odfáklé, do očí bijící laciná výprava, děj iracionální, nulová akce a přemíra žvástů. Nebavilo. Dvd letělo rovnou do odpadkového koše. Jak mám rád český dabing, tak tenhle byl zvláště příšerný. Pane Terši a Vlachu, už nikdy nic nedabujte! 0% ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl ještě v dobách kdy jsem na čsfd nebyl. Ale jelikož jsem se rozhodl dát si vězeňskej pětiboj(rozuměj 5 filmů s vězeňskou tématikou) tak jsem do pětice filmů zařadil i tento abych ho mohl objektivně ohodnotit(a né jen podle toho co jsem si pamatoval). Líbilo se mi to tenkrát a líbilo se mi to i teď(možná ještě víc). Za mě rozhodně jeden z nejlepších filmů s vězeňskou tématikou co jsem zatím viděl. Plná palba. Tady není co řešit. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Dříve se na evropské filmy skoro nedalo koukat. Dnes? Nakopávají prdel přeslazenému Hollywoodu a to i ve vězenských dramatech, které doposud nejlépe uměli právě za mořem. Cela 211 po celou stopáž popisuje konflikt ve věznici, přesto nenudí ani na vteřinu. Postavy jsou skvělé! Kolumbiec, Malamadre i samotný Juan. Skvělé herecké výkony, lidské poselství a hlavně, dokonalé drama. Jeden z nejlepších filmů letoška. 90% 14.08. 2010 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Tihle grázlové se nakonec dostanou ven, ale my tady musíme strávit celej život. Nikdy nevěř nikomu z nich. NEZAPOMÍNEJ, KDE JSI ..... Juan to šel do práce omrknout o den dřív. Aby udělal dojem. Povedlo se mu to! Věci se vymykají kontrole od samýho začátku a je zajímavý sledovat chování a reakce všech na celkem originální vývoj událostí. Hustý vězeňský drama, který má lepší zápletku než jen obyčejný požadavky vězňů. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nevím, jak se podříznout vajglem. 2.) Chystám se nastoupit jako bachař. 3.) Připravuju ve vězení vzpouru. 4.) Jsem přesvědčenej, že bych nikdy nikoho nezabil. PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Film je venovaný Luisovi Ángelovi Puentemu, hasičovi zo španielskeho mesta Zamora, kde sa tento film natáčal. Luis sa podieľal na snímke a umrel pri záchrane dvoch chlapcov v rieke Duero krátko potom. (MikaelSVK)
  • Film získal osm trofejí včetně té nejvyšší za film roku na Španělských filmových cenách v roce 2010. (zdeny99)
  • Film Celda 211 byl nominován na šestnáct cen Goya. Získal jich nakonec osm: za nejlepší film, nejlepší režii (Daniel Monzón), nejlepší mužskou hlavní roli (Luis Tosar), nejlepší ženskou vedlejší roli (Marta Etura), nejlepší herecký objev v mužské kategorii (Alberto Ammann), nejlepší adaptovaný scénář, nejlepší střih a nejlepší zvuk. (Estrecha)

Reklama

Reklama