Reklama

Reklama

Chodit do práce o den dřív se nevyplácí, zvlášť když jste vězeňský dozorce. Může se stát, že skončíte na špatné straně mříží. Mladý vězeňský dozorce Juan Oliver chce v nové práci udělat dobrý dojem, do věznice se tedy dostaví o den dříve. Během prohlídky nejpřísněji střeženého oddělení se však nešťastnou náhodou zraní a ocitne na momentálně nepoužívané cele 211, zatímco kolegové jdou shánět pomoc. Když se dezorientovaný Juan probere, je všechno jinak. Ve věznici zuří vzpoura a chovanci lační po krvi. Juan má jedinou naději: vězni ho zatím neznají. Jedinou šancí je tedy splynout s prostředím a předstírat, že je jedním z nich. Je ale jen otázkou času, kdy jeho lest vyjde najevo... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (440)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Španielsky tvorcovia tohto napínavého filmu ma úplne prevalcovali. Ak nepočítam nesmrteľné Darabontove väzenské balady, tak práve píšem o jednom z najlepších väzenských filmov , aké som videl. Nejde ani tak o žiaden krvavý masaker medzi väzňami, alebo pripraveným policajným komandom a väzňami, ktoré čaká iba na povel, ale v prvom rade o napínavý príbeh z pohľadu dozorcu, ktorý sa nešťastnou náhodou ocitne uprostred väzenskej vzbury plnej kriminálnikov. Ako nešťastne mu osud namiešal nastávajúce hodiny, pekne zhrnul aj vodca vzbury: " Život ti dá po papuli raz-dva." Nestihnete sa čudovať ako sa to všetko zvrtlo a zrazu je jedným z nich. Najlepšie na tom je, že o jeho presvedčení a rozhodnutí nezapochybujete, rovnako ako nezapochybujete o tom, že samotná vzbura mala zmysel a väzni v podstate nežiadali nič nesplniteľné. Išlo v prvom rade o zlepšenie podmienok. Karty tvorcovia zamiešali poriadne aj tým, akých rukojemníkov sa väzňom podarilo zajať. O jedného dozorcu, ktorého zajali, ani nemali záujem. Mali niečo lepšie... Teroristov z ETY. Film je aj z tohto dôvodu až krute reálny a ako v správnej väzenskej dráme je smrť všadeprítomná. V tomto filme niet víťazov, ale víťazstvom pre nás divákov môže byť drsný a napínavý filmový zážitok. Odporúčam kúpu DVD alebo Blu-ray za dobrú cenu. 100%. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jste-li iniciativní blbec a rektální alpinista, co musí prudit kolegy v práci den před nástupem do zaměstnání, nedivte se, když vám snaha vlichotit se předem naprosto zkurví život. V zahradnictví si můžete zdevastovat haksnu vertikulátorem, v kanceláři si můžete podříznout tepnu o papír... jako bachaři vám však hrozí osud horší než smrt, nemají-li vaše hýžďové svaly dokonale pevný stisk! Ani veškerý váš důvtip nemusí stačit na paranoiu muklů a za mřížemi nemáte žádný vliv na to, co se děje venku. V televizi pak můžete vidět věci, co vám lehce rozhodí příčetnost. Vcelku uspokojivě drsný film, bohužel poněkud rozkolísaný ve věrohodnosti, v chování postav... zase jsou trestanci lepší, čestnější a větší dobráci než ta agresivní, asociální pakáž, co je hlídá (tímto vysekávám uctivou poklonu "Zelené míli"). 70% ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT MALAMODREHO ( Luis Tosar ) - Že uvidíme, co se dá dělat ? Vidíš ? Co jsem ti říkal Slipy ( Chuan Oliver alias Alberto Ammann ), že tohle, že támhle, že uvidíme, že se ještě uvidí co sedá dělat a nikdy nehraje se přímo a potom se stane to, co se stalo, ale tentokrát nechceme aby se něco stalo.......... Film o lidech, jejich činech, politice, o vězních i bachařích o cti i lásce. CITÁT - Tady zemřel Morao na svou bolavou hlavu......... Velice dobré psychologické drama pojednávající nejen o přeměně bachaře ve vězně. Podle příběhu Celda 211, který napsal Francisco Pérez Gandul. Hudbu dělal Roque Baňos. CITÁT - Ještě nějaký dotaz ?......... ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Nooo surprise... Cela 211 ma potešila, nevedel som o čom to bude, ani som nevedel koľko ocenení to dostalo, pretože na tom aj tak nezáleží... no musím uznať, páčilo sa mi to... Nie príliš komplikované, taktiež finančne náročné, ale nápad to je teda good. "Odsype" to, vtiahne... dráma z väzenského prostredia ako sa patrí 7/10 ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Opět silný zážitek z vězeňského prostředí, ve kterém se tvůrci soustředí na oblibu svého záporáka (hlavního hrdinu), kterým byl, Alberto Ammann (zajímavé bylo sledovat vývoj postavy). Solidní drama s dynamickou režií a výbornými hereckými výkony (Luis Tosar, Alberto Ammann). Velice originální a další kvalitní evropský film, který se kvalitou velmi silně přibližuje k "nedotčenému" Hollywoodu. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Scénář filmu je adaptací románu Francisco Péreze Gandula o věrnosti, přátelství a odvaze během vězeňské vzpoury. (Terva)
  • Film je venovaný Luisovi Ángelovi Puentemu, hasičovi zo španielskeho mesta Zamora, kde sa tento film natáčal. Luis sa podieľal na snímke a umrel pri záchrane dvoch chlapcov v rieke Duero krátko potom. (MikaelSVK)
  • Film získal osm trofejí včetně té nejvyšší za film roku na Španělských filmových cenách v roce 2010. (zdeny99)

Reklama

Reklama