Reklama

Reklama

Chodit do práce o den dřív se nevyplácí, zvlášť když jste vězeňský dozorce. Může se stát, že skončíte na špatné straně mříží. Mladý vězeňský dozorce Juan Oliver chce v nové práci udělat dobrý dojem, do věznice se tedy dostaví o den dříve. Během prohlídky nejpřísněji střeženého oddělení se však nešťastnou náhodou zraní a ocitne na momentálně nepoužívané cele 211, zatímco kolegové jdou shánět pomoc. Když se dezorientovaný Juan probere, je všechno jinak. Ve věznici zuří vzpoura a chovanci lační po krvi. Juan má jedinou naději: vězni ho zatím neznají. Jedinou šancí je tedy splynout s prostředím a předstírat, že je jedním z nich. Je ale jen otázkou času, kdy jeho lest vyjde najevo... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (441)

petero 

všechny recenze uživatele

Podobné filmy: Felon (2008), Animal Factory (2000), The Shawshank Redemption (1994). Na rozdiel od klasík sa hlavný hrdina “dostáva“ do väzenia naozaj neprávom, resp vďaka zhode istých náhod. Jeho infiltrácia je nutná vzhľadom na jeho prežitie a veľkosť prezradenia, že je v skutočnosti nastupujúcim bacharom v obkľúčení vzbúrených väzňov je dostatočným katalyzátorom nepredvídateľných udalostí. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Slušné 4*. Cela 211 má poměrně netradiční námět a jak se později ukáže, není to jen obyčejný akčňák, ale opravdové drama s poměrně působivým koncem. Ústřední trojice - Alberto Ammann, Luis Tosar a Marta Etura - je nesmírně sympatická, takže si brzy získala moji diváckou přízeň. Líbil se mi i vztah vězňů, kteří jsou tu sice tvrdí, drsní a nevyzpytatelní, ale pokud jde o kolegy z basy, drží mušketýrsky při sobě a jsou empatičtí i vůči problémům spoluvězňům. Výjimka se ovšem najde všude, což zásadně ovlivní poslední minuty snímku. Cela 211 je dobrá práce, která nenudí a je svým způsobem originální. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Bývalí vězňové z řad ČSFD by nám mohli říct, jak to doopravdy ve vězení vypadá. Mám totiž za to, že se Monzón docela trefil. Žádné přehnané americké kecy, žádné přehnané americké tahání super tajných zbraní ze zadku, žádná přehnaná americká krev tam, kde není nutná. Syrovost je mnohem účinnější zbraní a jsem moc rád, že na to Španělé nezapomínají. Pátá hvězda je osobní pochvalou Danovi, protože po Labyrintu smrti jsem se do Cely pustil s rozestlanou postelí... ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů z vězeňského prostředí. Herecké výkony jsou bombastické stejně jako atmosféra. Když ktomu přidám neamerický konec musím dát jasný plny počet. Film má hodně luxusní tempo a díky němuse prostě nenudíte ani sekundu stopáže a hlavně film vypadá strašně zkutečně. Ve snímku jsem nenašel ani jednu chybičku a zrodilo se zatím největší překvapení roku 2010. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Brilantní vězeňské drama, který vás od první minuty nepustí od obrazovky. Ba co víc, adrenalin se vám bude zvyšovat stejně jako vzbouřeným vězňům s vědomím, že se chystá ozbrojený zásah policejních těžkooděnců. Nápad umístit nešťastnou náhodou mezi vězně jednoho z dozorců o němž nikdo neví, že je dozorce je originální a neotřelý. Tleskám!!! Jo a hlavní záporák byl sympaťák. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Film je venovaný Luisovi Ángelovi Puentemu, hasičovi zo španielskeho mesta Zamora, kde sa tento film natáčal. Luis sa podieľal na snímke a umrel pri záchrane dvoch chlapcov v rieke Duero krátko potom. (MikaelSVK)
  • Scénář filmu je adaptací románu Francisco Péreze Gandula o věrnosti, přátelství a odvaze během vězeňské vzpoury. (Terva)
  • Film získal osm trofejí včetně té nejvyšší za film roku na Španělských filmových cenách v roce 2010. (zdeny99)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno