Reklama

Reklama

Zrození legendy

  • Čína Su qi er (více)
Trailer

VOD (1)

Su Can je generál, který vede vojsko, aby zachránil prince z velké pevnosti nepřátel v horách. Skutečně se mu to povede a na oplátku mu princ slíbí, že ho císař jmenuje guvernérem Hubei. Suův nevlastní bratr Yuan mu závidí, ale Su ho miluje a žádá prince, aby guvernérem ustanovil Yuana. Sám chce odejít z armády, vést rodinný život a usilovat o dokonalost v bojovém umění wushu. Přál by si založit jeho školu. Su dá svůj velký prestižní meč spolubojovníkovi Maovi a řekne Yuanovi o svých plánech. Yuan guvernérství přijímá. O pět let později má Su a jeho žena Ying, Yuanova sestra, chlapce Fenga. Otec varuje Sua, že Yuan se vrací ne proto, aby se setkal s rodinou, ale aby se pomstil. To proto, že před lety Suův otec zabil Yuanova otce, když ten zašel příliš daleko v učení techniky vražedného bojového umění… (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (97)

imf 

všechny recenze uživatele

Scénář jak od Tsui Harka (toho novodobého), digitální (dokonce 3D) guláš jak ve Storm Riders a snaha něco sdělit prostřednictvím na sebe vršených akčních scén, které jsou tu bez ladu a skladu poskládány tak hustě, až vás začnou otravovat. Upřímně, hrdinové stráví ve vzduchu víc času než na zemi a běžná konverzace tu nemá místo - buď se tu řve (před bojem) nebo heká (při boji). Vysoký podíl bojových pasáží ale zachraňuje Pingovi alespoň trochu krk. Osobně mám pocit, že by v momentální formě neurežíroval ani reklamu na žužu, ale cit pro choreografii mu zůstal a pár dobrých nápadů se taky najde (brnění našité přímo do těla). Věčná škoda, že těch špatných je o tolik víc a někdo je do scénáře pouští pod tlakem. Jsou to vlastně tři braky v jednom, navzájem se překřikující a hlásící se o slovo... příběh o pomstě, národní hrdosti a mravní čistotě, přičemž všechny složky se snaží mít svůj vlastní dějový oblouk, skřípavě narážejíc do těch ostatních. S ovladačem v ruce je to hezká procházka po spíše čínských než hongkongských filmových dějinách, okořeněná úchvatným comebackem Chiu Man Cheuka... ale jako epický celovečerák? Dokonalý overkill, který chce mít od všeho trochu jako děcko při první návštěvě cukrárny. Záleží jen na vás, kolik sladkého snesete. ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Další akčně-historická freska bez hlubší hloubky a jakéhokoliv příběhu. Už jsme to viděli stokrát. Cesta za pomstou, silný padouch, neúnavný trénink a drsné souboje. Problémem True Legend je, že skončí asi tak po hodině a dvaceti minutách a pak už jen mele z prázdna.. Střih, kamera i hudba je dobrá, tak jako vždy, ale to ostatní je už jen pustý standard bez špetky přidané hodnoty. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Tohle není komedie? Vážně? Já se u toho smála od začátku do konce. Přibližující se a oddalující se kamera a dialogy jako v kolumbijské telenovele. Zpomalené a zrychlené záběry jako americká akční střílečka. Samotný trailer byl úplný americký akčňák aneb awesome atd. Dýka vám proletí celým tělem, ten breakdance ovládali všichni taky hodně dobře. A ty triky alá počítačová hra jsem taky už dlouho neviděla tak otřesné. A ty boje.....Nejsmutnější (no vážně? nejvtipnější?) na tom je, že to nebylo zamýšleno jako komedie, ale akční historické drama. Já se ovšem už dlouho takhle z plna plin nenasmála skrz celý film. To si nešlo prostě pomoct..aneb "Vyhrál tento číňan...ano vyhrál číňan." a to uřvané děcko v závěrečné scéně, no bylo uřvané ve všech scénách. "Je v lese". - určení podle nějž lehce někoho najdete, ten šedivý borec řekne, běžte ji zahrabat do lesa, oni se vrátí, ví n ěkdo kromě vás kde je? ne? zabije je, aniž by se jich zeptal. A pak když přiběhne z boje její muž, strážný mu ještě stihne říct, že je v lese a on hned ví, kde ji hledat.:D Ne prostě opilcova pěst. Kdo se chce opravdu nachlamat do sytosti, můžu tento snímek jen a jen doporučit. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Byl jsem docela mile překvapen! A několikrát jsem si říkal, že toto je opravdu "husté"! Milovníci soubojů Kung-fu nedostatkem akce jistě trpět nebudou a ty ostatní možná potěší rozmanitý příběh s romantickou nitkou. Takřka po 20-ti letech přichází Woo-ping Yuen, co by režisér s pořádnou dávkou čínského bojového umění, nejlepšího vína, lásky a utrpení. 80% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama