Reklama

Reklama

Zrození legendy

  • Čína Su qi er (více)
Trailer

VOD (1)

Su Can je generál, který vede vojsko, aby zachránil prince z velké pevnosti nepřátel v horách. Skutečně se mu to povede a na oplátku mu princ slíbí, že ho císař jmenuje guvernérem Hubei. Suův nevlastní bratr Yuan mu závidí, ale Su ho miluje a žádá prince, aby guvernérem ustanovil Yuana. Sám chce odejít z armády, vést rodinný život a usilovat o dokonalost v bojovém umění wushu. Přál by si založit jeho školu. Su dá svůj velký prestižní meč spolubojovníkovi Maovi a řekne Yuanovi o svých plánech. Yuan guvernérství přijímá. O pět let později má Su a jeho žena Ying, Yuanova sestra, chlapce Fenga. Otec varuje Sua, že Yuan se vrací ne proto, aby se setkal s rodinou, ale aby se pomstil. To proto, že před lety Suův otec zabil Yuanova otce, když ten zašel příliš daleko v učení techniky vražedného bojového umění… (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (97)

predators 

všechny recenze uživatele

Byl jsem docela mile překvapen! A několikrát jsem si říkal, že toto je opravdu "husté"! Milovníci soubojů Kung-fu nedostatkem akce jistě trpět nebudou a ty ostatní možná potěší rozmanitý příběh s romantickou nitkou. Takřka po 20-ti letech přichází Woo-ping Yuen, co by režisér s pořádnou dávkou čínského bojového umění, nejlepšího vína, lásky a utrpení. 80% ()

Vecko99 

všechny recenze uživatele

Výborná akční záležitost plná výtečně choreograficky zvládnutých soubojů. Někomu může vadit jistá nevyváženost jednotlivých částí filmu. Na mě to působilo, jako kdybych viděl tři filmy v jednom. Začalo to jako klasický příběh o pomstě. Prostřední část věnující se tréninku Su cana působilo jako takové fantasy, alespoň prostředím a závěreřná třetina ve stylu opilého mistra je nejlepšího z celého filmu. I kdy si říkám, že se dalo místo jednoho mixu klidně natočit dva filmy ješt kvalitnější. I přesto je to u mě za 4 a patří to k těm lepším MA filmům. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Zvláštny mix historického fantasy a arénovky. Síce nie príliš homogénny, ale vďaka dobrej zápletke o pomste v pohode pozerateľný. Škoda tých fantasy prvkov ako "jedovaté ruky" a pod, pokojne išlo vystavať príbeh aj bez nich. Tiež sa mohli tvorcovia krotiť vo všemožných wuxia letoch a nespočetných efektoch, kde aj obyčajne nafilmovateľné veci sú naanimované. Arénovkový záver nemal pre príbeh žiadne vyústenie, pôsobil vyslovene zbytočne, ale aspoň to okorenil dobrými súbojmi s veľkými a nadopovanými Európanmi a štekom Davida Carradineho. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: To Chi-Long | Hudba: Shigeru Umebayashi | Produkcia: Bill Kong, Zhang Zhenyang | Distribúcia: EDKO Films Ltd | Rozpočet: 20 miliónov $ | Tržby: 10,150,000 $ || Také niečo nemôže byť ničím iným, než prepadákom. A nie preto, že by to bolo vyslovene zlé. Ale s tou naivitou, umelosťou napätia, a predovšetkým nútenia diváka ľutovať ožralu, ktorý zanedbáva svojho syna je True Legend len miestami otravnou videohrou bojového umenia. A to je pramálo v dobe psychologicky vyspelých diel. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Velice digitální, velice ukřičené (někteří zdejší pánové dokázali vydat hodně zvláštní zvuky), velice zmatené (jsem jediný, komu se zdálo, jako by někdo omylem ve střižně přidal pár scén z Odvážného bojovníka?) ale bezesporu choreograficky výtečné, což se ovšem dalo čekat. Souboje stály za to, takže jsem více méně spokojen, příště bych ale ubral ze stylu "Když pejsek s kočičkou dělali dort" a trošku bych se umírnil. P.S.: Písni u závěrečných titulků jsem nerozuměl ani slovo, ale má něco do sebe. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama