Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina přátel na cestě do Jakarty pomůže osamělé dívce, která je poprosí, aby ji svezli domů. V odlehlém sídle dívčina rodina v čele s přízračnou matkou pro hrdiny připraví lahodné občerstvení, po kterém ale upadnou do bezvědomí. Když se proberou, čeká je osud polotovaru v obchodu s lidským masem. (JFL)

Recenze (146)

Claw 

všechny recenze uživatele

Srovnání s několika filmy je bohužel více než nutné, protože jedinou, ale fakt základní chybou filmu, je její neoriginalita a vyloženě vykrádání scén, které někdy působí i vizuálně podobně, jako v některém filmu, který vznikl před tímto... To je základní chyba filmu a bylo to tak moc, že to ten stupínek strhává a za plný počet to není... Vzpomeňme na "Texaský masakr motorovou pilou", "Hostel", "Uvnitř", "Hranice smrti" a "Oběť zla". A to jen například, těch vykradených scén z horrorů zde je mnohem více... škoda, filmaři mohli předvést alespoň trochu inteligence a nastavit děj, místo a postavy trochu jinak a bylo by to pro diváka, jako jsem já, úplně něco jiného... No ale jinak? Barák zamčený na zámek, šílená pošahaná agresivní rodina. Několik mladých lidí, kteří se sem dostali kvůli záchraně dívky na silnici (pro dobrotu pod motorovku...) (nikdy neberte stopařky!!) a pak hrozně moc krve, násilí, GORE, psycho, násilí a následně poslední třetina filmu, kdy se konečně zbylá partička obětí dostane trochu do formy a začne se bránit... v tu chvíli to teprve začne!! Masakr jako prase a to, co tam třeba hlavní hrdinka provede všechno s hlavní záporačkou mi chvíli způsobilo v hlavě otázku, kdo skutečně je ten záporák a kdo oběť... Motorová pila, bodné a sečné nástroje, nějaká ta magnumka, brokárna, samurajský meč, turecká šavle, kuše, podpatek dámské boty, plyšák na tužce, nejlepší zlomení vazu otočením hlavy do strany, jaké jsem kdy viděl, jeden nečekaný porod, porozené dítě uprostřed toho všeho chaosu a megabrutální vřavy, docela nadějní policisté, co se neserou... Je toho spousta, co se mi opravdu strašně líbilo... DOPORUČUJI pro otrlé diváky!! /80%/ ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý horor. Má celkom dobrý príbeh o skupinke priateľov, ktorí počas jazdy autom narazia na mladú ženu, ktorá ich požiada o pomoc a tak ju zavezú k jej rodine, kde sú uvítaní a uhostení. Ale netušia, že rodina je skupina brutálnych kanibalských vrahov a oni sú ich nováobeť. Spracovanie je celkom slušné, film sa ničím nezdržuje a tak už po chvíli sú priatelia v dome vrahov, čo oceňujem, aj keď tam sa to rozbieha pomalšie, no po polhodine filmu sa už začne samotná drsná časť, ktorí síce ničím neprekvapí, niečo podobné sa už dalo nájsť v mnohých iných filmoch z rôznych krajín, ale hlavne, že sa je stále na čo pozerať, je to dynamické a bez hluchých miest a takto to vydrží až do konca. Po stránke hororu som nadmieru spokojný, v tomto type o atmosféru vôbec nejde, takže sa tu ani nenájde, napätie síce tiež nie je moc výrazné, ale pár scén je dobre podaných aj po tejto stránke, prvoradé sú samotné úmrtia a s nimi som spokojný. Našťastie sa nezameriavajú na dlhé sledovanie utrpenia jedného človeka, čo moc nemusím, ale skôr na viacero rôznych zabití, ktorých je až prekvapivo dosť, za čo môže aj príchod nových neželaných návštevníkov a síce nevynikajú originalitou, ale sú správne drsné, krvavé a nekompromisné, obzvlášť prvé použitie motorovej píly a nechýbajú ani klasické likvidácie ako podrezanie alebo zlomenie väzov. Herecké obsadenie je na tom dobre, medzi hlavnými postavami sa nájde viacero sympatických postáv, hlavne ženského pohlavia, takže je komu fandiť a spokojný som aj so záporákmi, medzi ktorými sa nájdu také klasické typy ako ťažký mäsiar, šikovný zabijak alebo charizmatická matka. Réžia a technická stránka sú bez problémov, slušný žánrový štandard. Síce Macabre nepatrí medzi taký typ hororov, ktorý by som výraznejšie vyhľadával, ale v tom svojom patrí rozhodne medzi to lepšie. Ideálne zvládnutý krvák. 74% ()

Reklama

Flaxik 

všechny recenze uživatele

V lidském těle se prý nachází 5-6 litrů krve. Kdo nevěří, ať si to přeměří, ideálním návodem jak na to, je film Darah. Nedostatek vlastních nápadů vyvažuje plýtvání výše zmíněnou tekutinou a to v nadkritickém množství, až je z toho většina účastníků úplně, ale úplně na maděru. Julie Estelle tu už zase (jako v Kuntilanaku) hraje sice oběť, ale v určité chvíli člověk (stejně jako v Kuntilanaku) dospěje k přesvědčení, že být tím, kdo jí chce ublížit, je vlastně hrozně špatný nápad. Mamá Darah je neuvěřitelná tlamóza a kdyby mě tahle paní domu přivítala na návštěvě, zdrhnu klidně přes zavřené dveře. Všem milovníkům krváků doporučuji. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení! Po poklidné úvodní čtvrt hodince se děj začíná rozbýhat skvělým tempem a zajímavou pointou. A s tím také se hromadí litry krve, vyděšení lidé (chlapi jsou fakt posrané máničky víc než ženy) a to pravé co gore fandové tak mají rádi. Tomu všemu vévodí Dara. Postava, kterou jsem si ihned zamiloval a měl k ní respekt. Její hlas prostě nedovoluje odpor. Její chování je jisté a vystupování charismatické. Jatka, nejatka. Shareefa Daanish, a její stvárnění paní Dary, je ta která celý snímek táhne a nebýt jí, tak film ihned ztratí na síle. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Sprav niekomu dobre, peklom sa ti odmení. Partička priateľov sa zmiluje nad premočenou, úbohou stopárkou a rozhodnú sa ju vziať domov. Ona a jej rodina si však pod pojmom vďačnosť predstavujú niečo celkom iné... Od momentu, kedy sú nešťastníci uväznení v tom dome, snímok sa preklopí do totálnej krvavej mäsiarčiny, kde sa seká, reže, pichá, strieľa, lámu väzy, sekajú hlavy, štvrtí, píli..... jednoducho je tu toľko krvi, že by sa s ňou dal pokropiť celý panelák. Čo sa týka hercov som celkom spokojný, až na tú matku, svojou rečou, intonáciou a pohybmi mi pripomínala Khalesi z Hry o tróny a to mi tu akosi nezapasovalo, skôr to pôsobilo komicky. Tiež som si lámal hlavu, že odkiaľ poznám toho jej podareného synáčika a on to bol grázlik z Prepadovky 2 :). Inak spokojnosť, fanúšik hororu si pošmakuje. 75/100 ()

Galerie (9)

Zajímavosti (7)

  • Herečka Shareefa Daanish si zahrala úlohu Dary už druhý krát. Prvý krát sa predstavila v krátkometrážnom predchodcovi tohto filmu Dara (2007). (beso74)
  • Shareefa Daanish, ktorá stvárnila pani Daru, je narodená 21.6.1982, kým Imelda Therinne, ktorá hrá jej dcéru Mayu, sa narodila 19.5.1982. Maya je teda od svojej filmovej matky v skutočnosti staršia o jeden mesiac. (Karamanlis)

Reklama

Reklama