Reklama

Reklama

Ruiny

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle knihy amerického autora Scotta Smithe, který sám napsal i scénář.  Parta Američanů tráví dovolenou v mexickém letovisku. Po několika nudných dnech strávených především na pláži popíjením tequily se seznámí s Němcem Mathiasem, jehož bratr se vydal do džungle na archeologickou výpravu a od té doby o sobě nedal vědět. Dostanou nápad a vypraví se do džungle zjistit, co se stalo. Zde se dostanou až k tajemnému pahorku, střeženému obyvateli nedaleké mayské vesnice. Jakmile na pahorek porostlý divnými liánami vstoupí, Mayové je pod hrozbou zabití odmítnou z pahorku pustit. Zdá se, že na pahorku je přítomno cosi starobylého, tajemného, toužícího po krvi... Netrvá to dlouho a první z nich zemře... Zachrání se zbytek ze spárů podivné kletby? (Sofia)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (474)

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Som rád, že film naplnil moje očakávania. Zo začiatku to vyzeralo na další obyčajný teen horor, ale potom sa to celkom pekne rozbehlo a film začal mať tie správne grády. Po pár povinných obkecávačkách a oboznámením s postavami pri ktorom som si hned spomenul na Boylevu Pláž prichádza na rad to, na čo som tolko čakal. Asi po 20 minútach sa film uberá tým hororovejším smerom a dostávame poriadnu dávku adrenlínu. Atmosféra sa začala skvelo formovať a nakoniec diváka udrží v nekľude až do samotného záveru filmu. Musím pochváliť originálny a nie často videný dej filmu, ktorý sa na prvý pohľad môže zdať ako blbý vtip, ale chvalabohu to dopadlo všetko dobre a film je seriozny. Áno, kvetiny čo žerú ludí :) je tak trochu úlet, ale nečakajte, žiadnu "Adelu, ktorá nevečerala". Dočkáte sa nejakej tej mrtvoly, aj krv bude tiecť a ja osobne budem dlho spomínať na scénu s amputáciou nôh. Dávam 75%. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Ruiny jsou spíše thrillerem než hororem. Atmosféra byla v pořádku ale po strachu (až na jednu scénu) ani památky. Nepříjemné mrazení v zádech nastoupilo s prvním kontaktem s potomky Mayské civilizace a ustoupilo až při závěrečných titulcích. Hodně k tomu dopomohl hudební doprovod ala Pád do tmy a také ne zas tak úplně hloupá čtveřice hlavních protagonistů v čele s Jonathanem "Black Donnellys" Tuckerem. Jejich chování je ve většině případů logickým vyústěním ze zapeklité situace a já bych se asi nezachoval jinak. Film se však prezentuje jako horor a já jsem od něj tudíž horor očekával. Následným vývojem děje jsem byl tak trošku zklamán, ale ne úplně. Atmosféru si to drží po celou dobu, když to pokazí až samotný závěr, který je tak trochu hororovým klišé. Pokud by byl použit alternativní konec (k nalezení na DVD), neměl bych k němu sebemenší výhrady. Takhle jde o slušný atmosférický thriller, ale horor od toho neočekávejte. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Atmosférický horor v netradičných lokáciách a pokiaľ očakávate, že pôjde o walk movie cez les, alebo naháňačku s monštrami v podzemí pyramídy, tak ste na omyle. Film zhadzuje občasné nelogické, až debilné chovanie postáv (napríklad nerozumiem, prečo nechali pacienta stále na tom istom mieste, ako to asi skončí...) a čisto subjektívne nevhodný casting hlavnej mužskej postavy. Jonathan Tucker mi od začiatku do konca liezol na nervy a bohužiaľ prvá obeť nie je on. Rozprávajúce rastliny taktiež patria k niekoľkým wtf momentom vcelku vydareného dielka. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Skupinka mladých studentů má zase pro změnu dovolenou a jede si užívat na neznámé místo, kde většina z nich najde smrt. No takových hororů už jsme každý určitě pár viděli. Tentokrát to ale není tak nudné a tupé, jak je v posledních letech u hororu zvykem. Ba právě naopak. Celé je to natočeno velmi efektně, atmosféra je správně hutná a spíš než se způsoby zabijení se zde pracuje s postavami. Ty zde nejsou tak tupé a nesympatické jako v jiných žánrových snímcích, ale jsou opravdu dobře napsány i zahrány a konflikty a situace, ve kterých se nacházejí by jsme asi často neřešili jinak. Když ale odhlédneme od toho, že si scénarista (nebo spíš autor předlohy) pohrál s postavami, tak pořád je to děj poměrně chabý a ke konci už tomu dochází dech a není to tak úderné a napínavé jako po většinu stopáže. Ale mezi dnešními horory to patří určitě mezi ty lepší kousky. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Nechci spoilerovat, a proto řeknu jen, že horor s tak zajímavým zabijákem jsem dlouho neviděl. Efekty jsou výborné a herecké obsazení je vcelku pěkné. Děj se odehrává na zajímavém místě a nechybí slušná dávka krve a usekaných končetin. Mně osobně se tenhle film líbil, řekl bych že je dosti podceňován, nebo spíš podhodnocen. Jde o skvělou hororovou zábavu v pěkném prostředí pradávné májské pyramidy. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (25)

  • Pot na hercích imitovala nastříkaná voda a olivový olej. (Cheeker)
  • Studio zakoupilo práva ke knize Ruiny ještě předtím, než vyšla. Po jejím úspěchu požádalo jejího autora, aby napsal i scénář k filmu na základě své knižní předlohy. Scott B. Smith vyhověl, ale scénář výrazně pozměnil. Nejen že vypustil celé sekvence knihy, ale více si pohrál i s postavami. Například v knize je vražednou révou posedlá Stacy, ve filmu je to Eric. Ve filmu je rovněž zásadně přepracovaný celý konec knihy. (Rodriguez)
  • Na vrcholu ruin je vchod s provazem a točící se kolo, se kterým se dají dolů spouštět lidi. Když se jeden z nich spouští dolů, kamera rychle mění záběry mezi hercem, který sjíždí dolů a ostatními, kteří ho spouštějí a otáčí kolem na kterém je provaz. I když herec jede dolu, ostatní otáčejí kolem na druhou, špatnou stranu, jako by ho vytahovali nahoru. Dokonce je možné vidět, jak provaz jede směrem nahoru. (Rodriguez)

Reklama

Reklama