Reklama

Reklama

Přenašeči

Trailer 1

V tomto apokalyptickém příběhu postihla Spojené státy americké děsivá virová pandemie. Čtyři přátelé (Piper Perabová, Chris Pine, Emily VanCampová a Josh Berry) se jí snaží uniknout, ovšem brzy zjistí, že jsou si navzájem nebezpeční více než nákaza hrozící ze vzduchu. Čtyři přátelé jedou napříč pouští na pláž. Ovšem tohle není radostná oslava konce semestru. Snaží se utéct konci světa a také jeden druhému. Aby unikl smrtícímu viru, který nemilosrdně zabíjí všechny kolem, se Danny s bratrem Brianem, přítelkyní Bobby a kamarádkou Kate vydávají na cestu napříč jihozápadem USA. Hrají o čas a každá minuta je velmi drahocenná. Během čtyř dnů se skupinka studentů potýká s těžkými morálními rozhodnutími. Přátelé nakonec zjišťují, že největším nebezpečím nejsou smrtelní mikrobi, ale temná stránka jich samotných. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (385)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Docela vydařená ukázka toho, jak přežít na planetě, jejíž obyvatelé byli již téměř všichni vyhlazeni zákeřným smrtícím virem. Takže, za prvé: Nakažených se zbavujte za jízdy, v úvahu připadá je nechat odejít či vystoupit a poté odjet. Nesmíte brát ohledy na žádné příbuzenské či emoční vazby. Za druhé: Zahrajte si golf. Uvolňuje napětí a zbavuje strachu z nákazy:) Carriers mohli být rozhodně více propracováni, mohli jsme se dozvědět více o samotném viru. Jak, kde a proč vznikl. Jelikož je však film zaměřen na skupinku mladistvých cestujících pustou krajinou, a ne na nějaké vědce či vládní organizace, o jeho původu se tak vlastně nedozvíme nic. Celkově se tak jedná o slušně kvalitní podívanou, s nenásilným klišé a snesitelnou hlavní partou. Především Piper Perabo je kočka:) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ta záplava každým novým kouskem se zhoršujících zombie filmů (respektive filmů o různých nakažlivých virech a infekcích, které mají zombie háv a tváří se jako zombie filmy) konečně přinesla nějaké ovoce. Carriers vůbec není o zombie, jen má takový nádech a příchuť (a abych pravdu řekl, takhle by měl vypadat dobrý moderní zombie film), není dokonce ani o viru/nákaze/infekci. Je především o lidech a mezilidských vztazích v napjatých situacích. Horrorový je halvně v tom, že ve vás vzbudí nepříjemné pocity neustálým vyptáváním, co by jste v daných situacích udělali vy a jak by jste se zachovali a asi úplně nejvíce v tom, že vaše odpovědi na dané otázky vám asi nebudou moc příjemné a milé a v mnohém vás překvapí. Carriers jsou silným útokem na vaší mysl, na jakousi zakořeněnou lidskou humanitu, jejíž základy zpochybňuje a staví ji do existenčního světla jen a pouze za daných podmínek jakéhosi bezstarostného blahobytu. Tohle všechno, s naprostou absenci hloupých dialogů a pochybných hereckých výkonů, z Carriers dělá až neuvěřitelně překvapivý zážitek. Více na mém blogu www.hororovykabinetdreraserheada.blog.cz. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Apokalypsa...to je moje....bohužel né za 2,5 půl milionu dolarů.Sympatická atmosféra ůvodních minut se postupně vytrácí,o infekci se dozvíme minimum,světa zničeného nákazou se kromě dloooouuuhých cest pustinou dočkáme zcela okrajově,herci bída s nouzí a nulová finální pointa a žádný výraznější zvrat srazí tenhle pokus na kolena. 40% za pár morálních dilemat(ovšem klišé jako prase) a výtečného Chrise Meloniho,který ovšem jak se rychle objeví,zase rychle zmizí :-( děsná nuda. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Smrtící virus nás vzal zase jednou útokem... Počítal jsem s nálety zombíků, ale o tom tenhle film není. Sledujeme čtyři přeživší na smutné cestě americkou planinou, jejich snahu vyvarovat se nemoci. Akce je minimum, atmosféra to celý úplně neutáhne, přesto to není špatný film (stopáž tak akorát). Netlačí se na pilu, ze všeho je cítit marnost a beznaděj. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že tenhle postapokalyptickej film je jinej než ostatní, sice základ o nějaký putující partičce za lepším místem bez nákazy je tu pořád, ale Carriers se nezaměřuje na akci a mrtvoly jako tomu je obvykle, ale spíš se tu snaží nadhodit nějakou otázku na morální hodnoty při záchraně svýho vlastního života a to se tomu daří myslim docela zdařile, ale bohužel je to celý takový uspávající a nic moc se vlastně neděje, že bych snad radši místo toho uvítal obyčejnou béčkovou akci bez kloudnýho scénáře ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Kiernan Shipka, která ztvárnila nakaženou malou holčičku, byla v roce 2010 za roli v tomto filmu nominována na Young Artist Awards. Tuto cenu každoročně udílí nezisková organizace Young Artist Foundation, která se finančně i jinými způsoby snaží podporovat mladé herce a herečky. (JardaBauer)
  • Natáčanie prebiehalo v amerických štátoch Texas a Nové Mexiko. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama