Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina přátel na cestě do Jakarty pomůže osamělé dívce, která je poprosí, aby ji svezli domů. V odlehlém sídle dívčina rodina v čele s přízračnou matkou pro hrdiny připraví lahodné občerstvení, po kterém ale upadnou do bezvědomí. Když se proberou, čeká je osud polotovaru v obchodu s lidským masem. (JFL)

Recenze (147)

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Otrlý exploit. Remeselne až moc rutinný a nič (nové) neponukajúci námet nezachraní ani hektolitre krvi. Síce, keď človek prežije prvú polovicu a vypne hlavu pri hereckých výkonoch a dierach v scenári-čo sa dá prežiť, dostane brutálne maso, ktoré sa v poslednej polhodine zmení na splatter. Motorovka potešila a takisto aj mnoho odkázov. Trochu to zahadzuje trochu prepisknutá stopáž. Ináč bez namietok a atypická pointa potešila. To, že a Tjahjanto má talent sa dá zistiť už pri poviedke Safe Heaven ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Tvůrčí duo The Mo Brothers se proslavilo krátkometrážním slasherem "Dara", který umě kombinoval brutalitu s nadsázkou a černým humorem. Ve svém celovečerním debutu se pokusili starou premisu rozvést do více jak čtyřnásobné stopáže. Ačkoli mnohé ingredience z "Dary" zůstaly zachované (herci, postava Dary, obchod s lidským masem a boj obětí o holý život), bohužel byly delikátní suchý humor a precizně budované napětí tentokrát nahrazeny absurdní vážností, směšně klišovitými vysvětlujícími pasážemi a bohužel i špetkou trapného lidového humoru. Dvousečná je dramaturgie filmu, kde tvůrci evidentně chtěli kontinuálně stupňovat exces od klidného začátku až po hystericky drastické finále. Ačkoli posledních dvacet minut filmu dává velkolepě vypjatou zábavu, první půlhodina pouze zbytečně natahuje stopáž a prostředek je zase (zřejmě opět kvůli natahování stopáže) roztříštěn na epizody kolísavé kvality. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Výživná řezničina s kapkou mysteriózna. Sice mi chvilku trvalo, než jsem se naladil na tu správnou indonéskou notu a také mě dost otravoval řev mužské části ansáblu, ale jakmile začaly lítat hlavy, ruce a stříkat krev, potěšeně jsem mlaskal, což mi vydrželo až do konce. Solidní bylo i obsazení, přičemž z matky Dary šel fakt strach a Julie Estelle je kočka, na kterou mě bavilo se dívat. Veliká spokojenost. 80% ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Vow, hustej masakr se z toho nakonec vyloupne. Originální na tomhle filmu není skoro nic. Parta mladejch, najdou dům s divnou rodinou, z těch se vyloupnou pošuci...no kolikrát už jste to někde viděli. Děj se postupně rozjíždí, někomu se může zdát na vyvražďovačku až trochu krkolomně a netradičně, ale to je Asie. Laťku kvality ale tenhle film drží docela vysoko. No a finální jatka, ty jsou notně povedeny. Čtyry hvězdy pro Macabre a Flipnicovi díky za tip :-) . ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Asijský masakr nejen motorovou pilou. Příběh tu není žádný, nad logikou postav jsem kroutil hlavou a střih občas taky dost špatný. Jenže na tu dobu, kdy ten film vznikl (na mé sladké 18. narozeniny) a vidět ho v té době tak určitě pětihvězdičkuji. Protože to hlavní na Rumah Dara je Gore. Řežou se tu hlavy, porcují těla, podřezávají krky, vzduchem lítají končetiny a tak dále. Pro fanoušky krvavých prasáren, povinnost vidět. Potěší vidět herce z The Raid a hlavně Julii Estell, která hraje snad v každém režisérovo filmu a za tu krátkou dobu už jsem ji viděl 4x jinak. Doporučuji. (687. hodnocení) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (7)

  • Herečka Shareefa Daanish si zahrala úlohu Dary už druhý krát. Prvý krát sa predstavila v krátkometrážnom predchodcovi tohto filmu Dara (2007). (beso74)
  • Herečka Julie Estelle musela pri príprave na svoju úlohu pribrať niekoľko kíl. (beso74)

Reklama

Reklama