Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jennie (Anna Paquin) a Josh (Stephen Moyer) jsou bohatý pár. Jejich soužití ale není šťastné. Rozhádaní manželé se rozhodnou prodat své luxusní sídlo a pořádají proto pro potenciální zájemce o nemovitost den otevřených dveří. Večer však zjišťují, že v domě nejsou sami. Jeden z návštěvníků totiž dům nikdy neopustil. (oje)

Recenze (22)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Alice (Rachel Blanchard) se snaží prodat dům, ve kterém zůstala po rozchodu s manželem úplně sama. Potencionálních kupců je mnoho, ale nikdo z nich se nenechá ke koupi zlákat. Až Davidovi a Lile se dům líbí natolik, že se rozhodnou v domě zůstat - tak jako to již udělali několikrát. Jenže tentokrát se Davidovi, i přes autoritativní příkaz Lily, majitelky domu zželí, a místo toho, aby se jí zbavil, tak ji jen sváže a skryje ve sklepě... Jak už tu psali i ostatní, plakát láká na známá jména, jejichž nositelé se ve filmu jen mihnout, aby více či méně efektně filmové plátno opustili nohami napřed. Naštěstí ale i ti, na něž se na plakátech místa nedostalo, se snaží film vytáhnout ze sraček, do kterých je scénárista společně s režisérem uvrhli - skvělý Brian Geraghty v roli vyšinutého Davida nebo totálně dominantní Tricia Helfer - dostat tito dva do rukou nějaký lepší film, musí to být lahůdka. Open House sice svým námětem není až tak hrozný (ale ani originální), bohužel se z námětu dalo vytřískat mnohem mnohem víc... ()

oje 

všechny recenze uživatele

Tvůrcům se podařil vcelku husarský kousek – natočit hned několik vražd, a vždy bez sebemenšího náznaku napětí. A to je u thrilleru trochu problém. Z námětu se přitom určitě leccos vykřesat dalo. Všechny zajímavější scény, ve kterých viseli ve vzduchu otazníky jako najde ho? nebo přežije? jsou vždy ukončeny během několika vteřin, a tak převládají předlouhé sekvence nudné šedi a rádoby psychologických rozhovorů únosců, které mohu popsat jen jako divné, nikoliv zajímavé. U tohoto thrilleru zasazeného do čtyř stěn domu a nijaké rodinné situace si tak ani se 2* nejsem jistý. Horrorovějším snímkem o terroru ve vlastním domě je Ils. Alternativa: Ils, Habitante incierto. ()

Reklama

Ant odpad!

všechny recenze uživatele

Jedna z těch typických vyvražďovaček se slabým námětem, stupidními postavami a strašnými herci(Paquin a Moyerem se nenechte zlákat, dlouho se tu neohřejí). Úplné potoky krve tu sice netečou, ale i to co tu je, působí lacině a úplně zbytečně. Po deseti minutách jsem to přetočila o hodinu napřed a neušlo mi vůbec nic. Naprosto zasloužený odpad. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Námět o nezvaném návštěvníkovi, který se bez vědomí regulérních obyvatel zabydlí v jejich domě, zní skvěle. Jednoduše, minimalisticky, ale skvěle. Dalo by se z něj vytřískat neuvěřitelný množství napětí a atmosféry, hra na schovávanou by šla protáhnout klidně na půlku stopáže (mrk mrk). Tak trochu mě tedy zklamalo, že po necelých pěti minutách (!!!) Open House tento motiv tragicky opouští a dál jede po kolejích hybridu, který si bere něco z exploitation subžánru (věznění původní obyvatelky) a něco ze slasheru (vraždění "náhodných" kolemjdoucích). Nutno však říct, že film je značně umírněný - vězněná původní obyvatelka se má celou dobu celkem fajn (teda na ty poměry, však víme...), vraždy jsou pak velmi rychlé a mnoho z nich není vidět (takže kde Ant vzala potoky krve opravdu netuším). I tak je to ale slušně natočený i zahraný hororový thriller, který by fanoušky neměl výrazně urazit. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Již ohraná věta, přesto na Open House přesně pasující - nadějný námět, špatné zpracování. Režijní debut Andrewa Paquina zkolaboval především po scénáristické stránce, na druhou stranu určitý stupeň mrazivé atmosféričnosti si thriller udržuje, a to i přesto, že herci podávají spíše jen průměrné výkony. Andrew Paquin obsadil svou sestru Annu do filmu jen z čistě marketingových důvodů, protože i když ji lze vidět na plakátu k filmu v popředí, je obsazena jen do minutové miniroličky hned v úvodu, což lze považovat za určitý podvod na poměrně širokou Anninu fanouškovskou základnu. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Duo z Pravé krve v ohrožení

Duo z Pravé krve v ohrožení

17.10.2009

Milují se na televizních obrazovkách i v reálném životě. Představitelé Sookie a Billa ze seriálu Pravá krev jsou zasnoubeni a protože jim nevadí společně trávit čas i v práci, natočí teď v přestávce… (více)

Reklama

Reklama