Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva vykutálení pánové Burke a Hare se chtějí dát na vysoce výdělečný byznys, který spočívá v poskytování mrtvol lékařské škole v Edinburghu, tehdejšího centra lékařského výzkumu. Jediné, co jim chybí, jsou těla. Film je inspirován skutečnými událostmi. (JayZak)

Recenze (134)

bartias 

všechny recenze uživatele

Slibný začátek, který Američan John Landis napěchoval fórky pečlivě vysušenými na typicky britský způsob, postupně vybublá do ztracena. Simon Pegg a Andy Serkis jsou dobře sehraná dvojka, které se skoro nikdo nevyrovná. Úchvatná Isla Fisher se přesto nenechá zastínit. Všudypřítomný nadhled je zábavný. Jenže nakonec to tak úplně nestačí. ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem čekal, až Simon Pegg s něčim přijde, a konečně jsem se dočkal. Komedie na původních základech o shánění mrtvol a prodávání je na lékařský účely byla vtipně vytvořená, skotskej akcent pobavil a obsazení bylo solidní. Kombinace Simona, krásky Isly Fisher, britskýho humoru a ideální stopáže pomohla přežít noční směnu a pobavit. Musim se ale přiznat, že Billa Baileyho jsem vůbec nepoznal. Doufám, že je to jen práce maskérů. A song v závěrečnejch titulkách nemoh bejt líp vybranej. ()

Reklama

terunka003 

všechny recenze uživatele

Vtipné, morbidní, zajímavé, vychytralé, lékařské. Já jsem se bavila. A moc. Takové typy filmů mám moc ráda. Navíc když v něm hraje Simon Pegg a Andy Serkis, odolejte. Děj má smysl, sice to mohlo být trochu svižnější, ale mně to stačilo. Lehce mi tam vadila slečna Ginny a její herecké hrůzy v divadle. Film na udržení úsměvu. ..teda občas to bylo dost nechutné, jen škoda toho portfolia.. ()

Zyne 

všechny recenze uživatele

Hudba: Joby Talbot... obrovske prekvapeni! skutecny pribeh panu Burkea a Harea je mi velmi dobre znam a od tohoto snimku jsem cekal neco kvalitniho, ze to ale dopadne az takto dobre, to jsem ale necekal. predevsim, jde o cernohumornou romantickou komedii, kterou tahne jista rezie, velkolepa vyprava a prakticky vsichni herci, kteri ve svych rolich exceluji, at uz jde o ustredni dvojici nebo mensi steky. vyborna atmosfera, ktera asi vladla na place, se velmi dobre prenesla i na platno. panuje tu obdobna uvolnena a velmi prijemne plynouci atmosfera jako napr. u Zamilovaneho Shakespeare - skvela vyprava, vtipy, divadlo, laska, sex, umrti, nejake to dramicko... jeden ze skvostu mezi snimky, ktere maji pobavit a kterym se to dari od zacatku do konce (byt je to diky naproste ignoraci, toho, jak to bylo ve skutecnosti, tam to tak k popukani nebylo a Burke se na opratku dostal uplne jinak, ale to by nebylo do komedialne ladeneho snimku...) ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

John Landis se vrátil a v dobré formě. Dvojice Simon Pegg a Andy Serkis v hlavních rolích snímek dokáží utáhnout a zvlášť Serkis je ve své úloze opravdu výborný, slizký a glumovsky vypočítavý. Minutka Christophera Lee a pár uřezaných končetin dodávají filmu punc starých britských hororů studia Hammer. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Jména v názvu filmu patřila dvěma skutečným skotským zlodějům v 19. století. Jejich specializace byla velmi zajímavá - kradli mrtvoly a prodávali je univerzitě v Edinburghu na výzkum. (Sfinkter)
  • Skutečný William Hare svědčil u soudu proti Williamu Burkemu a zatímco Hare dál kradl mrtvá těla, Burke byl odsouzen, popraven a prodán univerzitě na pitevní stůl. (korbitch22)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno