Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva vykutálení pánové Burke a Hare se chtějí dát na vysoce výdělečný byznys, který spočívá v poskytování mrtvol lékařské škole v Edinburghu, tehdejšího centra lékařského výzkumu. Jediné, co jim chybí, jsou těla. Film je inspirován skutečnými událostmi. (JayZak)

Recenze (134)

Shit 

všechny recenze uživatele

Simon Pegg je třída, o tom neni třeba debatovat a u Sarkise jsem už u Cottage řikal, že je škoda, že moc nehraje, protože je fakt skvělej, ale tady to jaksi ani jeden moc nepotvrzuje, za což by zasloužili oba proplesknout, ničí mi tady reputaci, nicméně jsou docela srandovní, když se snaží vymýšlet vraždy tak,aby to vypadalo jako nehoda a vždycky se to nějak podělá, ale zbytek filmu se bohužel táhne tak trochu nudně a konec je vyloženě debilní. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

O čom to vlastne ku*va bolo?! aáa jasné... Burke a Hare sa snažia zbohatnúť v starovekom Anglicku. Ako inak využijú svoje schopnosti a pre dobro veci obetujú všetok svoj voľný čas podnikaniu. Doba je ťažká a nové remeslo nenechá na seba dlho čakať, v rámci medicíny je potreba čerstvého materiálu. hmm, asi tak nejak... 3/10 NiČ mOc. ()

Reklama

iamek 

všechny recenze uživatele

Parádní černá komedie se skvělým Simonem Peggem v hlavní roli. Už od začátku mě zaujalo prostředí a doba ve kterém se film odehrával a hlavně námět je sakra originální což u dnešních filmů dost schází. Chvilkama jsem se bavil a o pár minut později mi bylo docela nevolno. Třeba scéna kdy dávají tělo do sudu je zároveň vtipná, ale taky dost brutální. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Totálně černouhelná komedia, kde černota z mrtvol zahnívá s ponurou atmosférou 19. století. Kradení těl pro univerzity byl naprosto dokonalej podnikatelskej plán, kterej tvůrci okořenili o pár dalších zápletek. Ta spojená s divadlem nebyla uplně podle myho gusta, ale nevadilo to. Simon Pegg a Andy Serkis si to užili hezky, do toho kat Bill Bailey známej z Black Books, pak pan "nehraju nic než záporáky" Tom Wilkinson nebo vtipněj v ksichtu Tim Curry a plno dalších vychytanejch herců. Taky zaujala myšlenka s využitím fotografií nebo zmínka o Darwinovi. Prostě je to svym zpusobem nezapomenutelny. Zajimalo by mě, jestli ta kostra na konci fakt patří Williamu Burkemu. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem- spokojenost. Burke a Hare je přesně tím typem filmu, od kterého dostanete to, co jste očekávali, nic víc nic míň. I když skvělá výprava a kostýmy byly na celkem nenápadný snímek vskutku líbivé, to samé hudba, odpíchnuté irské/skotské tóny vás chytly za ruku a odtáhly do té nesmlouvavé doby 19.století. A pak tu jsou samozřejmě herci- britská smetánka se Simonem Peggem a Andy "Glumem" Serkisem v titulních rolích v čele. Pokud máte chuť na černočernou komedii a nevadí vám pohled na rozpitvaná těla, směle do toho. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Skutečný William Hare svědčil u soudu proti Williamu Burkemu a zatímco Hare dál kradl mrtvá těla, Burke byl odsouzen, popraven a prodán univerzitě na pitevní stůl. (korbitch22)
  • Jména v názvu filmu patřila dvěma skutečným skotským zlodějům v 19. století. Jejich specializace byla velmi zajímavá - kradli mrtvoly a prodávali je univerzitě v Edinburghu na výzkum. (Sfinkter)

Reklama

Reklama