Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva vykutálení pánové Burke a Hare se chtějí dát na vysoce výdělečný byznys, který spočívá v poskytování mrtvol lékařské škole v Edinburghu, tehdejšího centra lékařského výzkumu. Jediné, co jim chybí, jsou těla. Film je inspirován skutečnými událostmi. (JayZak)

Recenze (134)

Thomick 

všechny recenze uživatele

Ježiiiš, dyť to šlo zpracovat asi tak třikrát zábavnějc! :( A jsem z toho fakt moc moc smutnej, protože ta herecká plejáda mi sedla jako málokterá jiná, ale prostě - když máte ty top vtipy natlačený do poslední desetiminutovky, to je pak utrpení na ně celou dobu čekat. (Mimochodem Islička se očividně narodila do špatný doby). ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

podařená tragikomedie,kterou možná trošku sráží právě její rozpolcenost,kdy není úplně jasné,zda chce být komedií,nebo klasickým dramatem/tragedii.Osudy těchto dvou pánů jsou natolik zajímavé,že by vážnější nota nebyla na škodu.Naštěstí obsazení je tady věru vydařené a duo Pegg/Serkis film bez problémů utahne.Hodně potěší i menší roličky herců jako Bill Bailey,Stephen Merchant,nebo Tim Curry...80% ()

Reklama

iampatrik 

všechny recenze uživatele

Bohužel tento snímek mé slabší hodnocení schytal asi za všechny ostatní komedie s typickým anglickým humorem a přístupem. Ne, že bych je neměl rád, ale tahle komedie byla poměrně nudná, jen s pár vtipnými scénami. Neoplývala ani svižným tempem nebo jiným prvkem, který by mě nějak zaujal.. Po zamyšlení si říkám: jak by film vypadal, kdyby byl vážný? Určitě dobrý námět na drama. Takhle dávám hodně dobré dvě hvězdičky. ()

Scylla 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl můj dlouho očekávaný projekt. Lákalo mě skvělé obsazení, příslib černohumorné taškařice a lákavé dobové prostředí. Výsledek je ale rozpačitý a na mé straně rozhodně zklamání. Film nedrží pohromadě a působí neplynule. Humor tu sice je, ale hraje spíš na přihlouplé grimasy než na trefné hlášky. Škoda skvělých herců, kteří si očividně natáčení užili. Pokud mám dojem z filmu shrnout, jedná se o průměrnou komedii, která je místy zbytečně natahovaná a chybí jí potřebný drive. Herci jsou fajn, prostředí je fajn, ale nic dechberoucího, bohužel... ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

V zábavném a obrazově líbivém podání volně adaptovaný příběh vražd ve West Portu. Účast známých tváří doplněná o uvolněný černý humor a trefné gagy v záplavě odkazů a narážek je jen jedno z mnoha pozitiv. Slušná černá komedie, která během hodiny a půl nestihne nudit a přitom dokáže místy dobře pobavit i přes poměrnou vážnost. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Jména v názvu filmu patřila dvěma skutečným skotským zlodějům v 19. století. Jejich specializace byla velmi zajímavá - kradli mrtvoly a prodávali je univerzitě v Edinburghu na výzkum. (Sfinkter)
  • Skutečný William Hare svědčil u soudu proti Williamu Burkemu a zatímco Hare dál kradl mrtvá těla, Burke byl odsouzen, popraven a prodán univerzitě na pitevní stůl. (korbitch22)

Reklama

Reklama