Reklama

Reklama

Skupina mladých lidí vyráží za turistikou do malebných norských hor. Po chvíli putování narazí na starý opuštěný hotel. Domnívají se, že se jedná o tajemný hotel dle legend opředený zlem. Po vzájemné výměně názorů se nakonec rozhodnou v hotelu nezůstat a vyrazí dál do přírody přespat pod hvězdami. Už je ale pozdě. Někdo nebo něco si nepřálo být rušeno a rozhodlo se to dát skupince opravdu výživnou lekci. (Korbitch)

(více)

Recenze (126)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se nemá čím chlubit. Obyčejné konečné zpackání jedné docela uchazející norské série. Po chvíli jsem se tomu filmu věnovala už jen letmo, protože mě ani nezajímalo, co se tam děje. Někdy je vážně zbytečné takovéto filmy točit. Jako nejlepší díl Fritt Vilt bych nejspíš označila ten druhý, protože v tom jsme dostali pořádnou dávku napětí a hutné atmosféry. Třetí díl je už jen ubohý, ubohoučký odvar a producenti značně vařili z vody. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

...zbytočná pitva....totiž to , čo sa začalo čerstvo napadaným snehom , pokračovalo jeho pomalým topením a postupným oteplovaním pôvodného severského vetra to celú snahu zavialo do zelenkavých lesov.Myslím že tento NorskMord nepotrebuje žiaden prequel ani sequel a už vôbec nie uvažovať o sérii. 4ka by sa totiž mohla smelo odohrávať v nórskej fabrike na spracovanie dreva ( rybolov tu už bol ). Prequel potenciál nemal , lebo bol nezaujímavý ( pre mňa ). Lesné slasher chodníčky sú až príliš vyšlapané , aby tam niekto v dnešnej dobe zablúdil a aby našiel originál , snaha nestačí. Jednou vetou ? Oukey . Tak ako COLLECTOR tak aj JIGSAW by to tam roztrhali na rezance a určite by im nevadila ani nórska klíma. Bodík navrch za prírastok k subžánru. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Rozhodne nie také zlé, ako sa o tom hovorí. Uznávam, že séria Fritt Vilt má s každou časťou klesajúcu kvalitu a dokonalosť prvého dielu už asi nedosiahne ani x-té pokračovanie, ale stále je to aspoň zábava. Pobehovanie po nórskych lesoch malo naozaj spád aj napriek predvídateľnosti, keďže sa však jedná prequel nemôžem mu to vyčítať. Len po prvých piatich úvodných minútach sa niekde vytratilo napätie a neukázalo sa až do konca filmu. Stále však o triedu lepšie ako súčasné americké slasher horory typu Prom Night, Bloody Valentine, Friday The 13th remake a pod. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem od třetího pokračování moc neočekával, proto jsem byl dost mile překvapen!! Oproti druhému a hlavně prvnímu dílu se vytratila ta nasládlá, vnutkavá a trapně podaná romantika a přibylo trochu více krve. Hrdinové jsou sympatičtí a přirozeně hrají, (oproti nedávno viděnému australskému Primal) a normálně se chovají. Děj je perfektně nasazen do doby, odehrávající se před prvním dílem někdy na podzim, kdy parta šesti lidí jedou na noc do nějakého Národního parku v Norsku, poblíž našeho známeho starého neobytného hotelu z jedničky. Překrásná norská příroda je zde vidět každou chvilkou, to dává filmu hodně velké plus, k tomu výborný tmavý filtr na kameru, který dělá snímek ještě temnější, než ve skutečnosti je. Vynikající hudba Budapešt´ského symfonického orchestru dodává snímku patřičně temnou a silnou atmosféru, ten poslední záběr - hudba + kamera je naprosto geniální!!! Ten konec je vůbec perfektně udělanej, návaznost na jedničku je parádní! Když popřemýšlím a nechám si film rozležet v hlavě a sečtu si nádherné prostředí + herci + kamera + krev + hudba + chata + sklep, vychází mě jasná pětka!! ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se nepodařilo udržet vysoký standard předchozích dílů. Kamera je sice pěkná, lokace nádherný a zvuk parádní (což jsem ocenil hlavně u schovávané v srubu), ale je to takový nemastný neslaný . Pamětihodnej je jen jeden mord, což je u takovéhle vybíjené na pováženou. Z hrdinů, mně k srdci nikdo nepřirostl, což tu citelně schází, vždyť sympatické postavy a uvěřitelná chemie mezi nimi, to bylo velké plus jedničky i dvojky. Ty románky tady, byly klasicky béčkový a nijaký, a dívám se, že to spousta lidí, až na jednoho Jarka, postrádá.:) Bez sněhu, bez atmosféry, bez srdce. Severskej průměr. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v norském národním parku Jotunheimen. (Cheeker)

Reklama

Reklama