Reklama

Reklama

Charley (Anton Yelchin) je středoškolák před maturitou, který si užívá života plnými doušky – je oblíbený a chodí s Amy (Imogen Poots), nejžádanější dívkou na škole. Vlastně je tak sebevědomý, že se dokonce posmívá i svému nejlepšímu kamarádovi Edovi (Christopher Mintz-Plasse). Problémy ale nastanou ve chvíli, kdy se do vedlejšího domu nastěhuje Jerry (Colin Farrell). Nejprve působí jako sympatický člověk. Ale něco na něm není tak docela v pořádku a nikdo jiný, ani Charleyho matka (Toni Collette) to podle všeho nevidí! Poté, co je svědkem Jerryho velice podivného chování, dospěje Charley k jednoznačnému závěru: Jerry je upír, který tu loví své oběti. Protože není schopen o tom nikoho přesvědčit, rozhodne se Charley vyhledat pomoc a rady populárního lasvegaského iluzionisty a samozvaného odborníka na upíry Petera Vincenta (David Tennant), než vezme věci do vlastních rukou, aby se monstra zbavil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (11)

Trailer

Recenze (486)

Psema 

všechny recenze uživatele

HRŮZOSTRAŠNÉ. Scénář je neoriginální, klišovité a nenápadité bláto, které se snaží vypadat nadsazeně, hororově a cool zároveň, aniž by fungovalo byť jen na jedné rovině. Motivace postav nulové (Farrell zabíjí a v klidu odhaluje totožnost na veřejnosti, aniž by to bylo nutné - asi narcis). Dramaturgie na vyhazov. (Ve 20. minutě víte, kdo je upír, a dalších 20 čekáte, než se to dozví hrdina. Syn se chová jako magor, ale matka mu samozřejmě věří. Kolík do hrudníku nezabíjí, ale ve finále bohatě stačí.) A postavy nezajímavé natolik, že začnete od samé nudy fandit do finiše spěchajícímu kurzoru na přehrávači. A to včetně potenciálně campiózního Farrella, jenž se celý filmem prokouše s jedním oslizlým úšklebkem a v nejhorší masce od prvních sezón Buffy. A pak přijde finále a hnusné (90s strikes back) digitální orgie, které by vzaly kolík z rukou i filmu, jenž má na čem stavět a má za kamerou někoho, kdo ví, jak se dělá atmosféra (laciným 3D fakt ne). Natož Gillespiemu, jenž neprodá ani průměrné hlášky, natož aby zvládal efektní akci či diváka donutil napětím okousávat si nehty. Jen Tennant pochopil, a tak s chutí přehrává každý hloupý dialog, hlásí až to zavání vlastní improvizací a evidentně se dobře baví. Škoda, že je jediný. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Od dob Billa Comptona a Erica Northmana tu nebyl tak sexy upír, jako Colin Farrell:) Mně se Fright Night líbila. Originál jsem neviděla a ani mě to nějak netrápí. Obsazení je výborné, Anton Yelchin umí sakra hrát, Imogen Poots je kráska, Toni Collette má talent na role starostivých maminek a David Tennant je dokonalý magik:) Do toho hraje skvělá hudba, vtipných situací je tu hodně a scénář má v rukávu také přichystané množství hlášek. A přátelský soused Jerry (HA! HA! Upír jménem Jerry:D) chlastá Budweiser. Just perfect :) ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak nějak mi to evokovalo porouchaný hovnocuc. Někdo prostě vysál žumpu z osmdesátých let, a když odjížděl, posralo se mu čerpadlo a celý smrdutý obsah bez skrupulí vychrstl na náročně pěstěný trávník letošního roku. No jo, no, homoupíři jsou holt zrovna v kurzu, a ač ta grafomanská kráva paní Majerová píče své Harlekýny jako o život, asi to prostě pro ukojení všech těch nezletilých gayů a pubescentních kikin nestačí. Škoda, že ještě nikdo nevynalezl Viagru na scénaristickou impotenci! Jediným zanedbatelným pozitivem je, že Kolín toho savce aspoň hraje, vnesl do postavy trochu machistického charmu kolonádního obšousta a na rozdíl od Patyzóna jej možná zatouží přeblafnout, pardon, chtěl jsem říct vysát, i pár heterosexuálních jinochů. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $18,302,607Tržby Celosvetovo $41,002,607Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $3,955,797 //počet predaných kusov 208,755║ Ničím prevratná priamočiara béčková báchorka, ktorá nemá čím prekvapiť, povrchná zábavnosť aj akcia. /35%/ ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem ten původní film, ten byl takovej typicky osmdesátkovej, né nějak výrazně hororovej, tohle zpracování je přece jenom trošku temnější, ale i tak se není čeho bát, každopádně Farrellovi to docela sedlo, příběhově se to trochu stáčí k Disturbii, ale to je u mě spíš plus a celkově jsem se u toho bavil, i když mě to nějak neoslnilo. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (11)

  • Chris Sarandon, ktorý stvárnil upíra Jerryho v pôvodom filme Hrôzostrašná noc (1985), si v remaku zahral jednu z jeho obetí. (SarumanKo)
  • Již druhý film, kde Christopher Mintz-Plasse musel skákat z výšky a poranil si nohu. Prvním takovým snímek byl Kick-Ass. (Avalon820)
  • Natáčení filmu probíhalo v Nevadě a Novém Mexiku. (zuzatko1996)

Související novinky

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

17.11.2020

Režisér Tom Holland (Dětská hra) pracuje na pokračování svého klasického upířího hororu Noc hrůzy z roku 1985. V tuto chvíli si jistě mnozí z vás říkají, že Noc hrůzy přeci už má jednak pokračování z… (více)

Reklama

Reklama