Reklama

Reklama

Charley (Anton Yelchin) je středoškolák před maturitou, který si užívá života plnými doušky – je oblíbený a chodí s Amy (Imogen Poots), nejžádanější dívkou na škole. Vlastně je tak sebevědomý, že se dokonce posmívá i svému nejlepšímu kamarádovi Edovi (Christopher Mintz-Plasse). Problémy ale nastanou ve chvíli, kdy se do vedlejšího domu nastěhuje Jerry (Colin Farrell). Nejprve působí jako sympatický člověk. Ale něco na něm není tak docela v pořádku a nikdo jiný, ani Charleyho matka (Toni Collette) to podle všeho nevidí! Poté, co je svědkem Jerryho velice podivného chování, dospěje Charley k jednoznačnému závěru: Jerry je upír, který tu loví své oběti. Protože není schopen o tom nikoho přesvědčit, rozhodne se Charley vyhledat pomoc a rady populárního lasvegaského iluzionisty a samozvaného odborníka na upíry Petera Vincenta (David Tennant), než vezme věci do vlastních rukou, aby se monstra zbavil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (11)

Trailer

Recenze (487)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tuhle noc jsem poměrně dlouho odkládal, ale již nebylo zbytí. Upřímně - komedie to pro mne moc nebyla. Jo, pár vtípků se najde, ale kdyby nedošlo na happyend, tak z toho mohlo být pěkné temné drama...Slušná kamera, fajn hudba (připomínající tu z Coppolova Draculy) a obstojné triky, byť hořící a rozpadající se upíři byli hodně pixeloví stejně jako Farrell s dřevěným ukazatelem v zádech. Roztažené držky s tesáky skvělé, o napínavé scény nebylo nouze a krev párkrát rovněž hezky vyšplíchla. ,,Vlkodlaci!...chicht." ,,Upíři!" ,,Uáááá!" ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Pro mě je originální Hrůzná noc srdcovou záležitostí a před puštěním remaku jsem si slíbil, že srovnávat nebudu, ale neubránil jsem se. Uniká mě smysl proč klasickou upířinu remakovali, jelikož všechny nejpůsobivější sekvence předchozího filmu vynechali a místo toho jsou zde suché momentky jak pro diváky twilight. Také mě dost mrzelo, že poctivé ruční efekty nahradili nechutně digitálními (trikaři mají 26 let náskok a efekty nesahají předchůdci ani po paty = což je velká ostuda). Dialogové sekvence také nejsou nejsilnější stránkou a absence atmosféry či napětí víc než naštvou. Musím vyzdvihnout Colina Farrella, který je vážně cool a malou roli Chrise Sarandona (předchozí Dandrige). Mé hodnocení 1 hvězdička… ()

Reklama

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Při váhání mezi 3 a 4 hvězdami mně ovlivnilo hned několik věcí. Když jsem do toho šel, tak jsem si myslel, že je to čistě horor, ale když jsem se v průběhu docela slušně bavil - a nebylo to proto, že by to bylo trapný, jak se u špatnejch hororů často stává - ale proto, že je to fakt prdel. A tak mi docvaklo, že to je horová komedie, a to víceméně silně nadprůměrná. Snímek se s ničim nesere, je celej tak nějak "cool", Colin Farrel je fakt výborně šílenej záporák a Anton Yelchin už dávno neni takovej usmrkánek. Nevím jestli to byl účel, ale přišlo mi, že film paroduje pár profláklejch věcí, třeba Crisse Angela. Kdyby šlo jen o horor tak je to podstatně slabší, ale takhle.. já se bavil. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Já mám upírské filmy hrozně rád, takže když jsem v telce náhodou narazil na tenhle, neváhal jsem. Neznám původní film z r. 1985, takže nedokážu posoudit, jak se tenhle film povedl coby remake, ale osobně se mi jednoduše líbil. Spousta fórů je skvělých, děj správně odsejpá a graduje (obzvláště v momentě, kdy upír Jerry vstoupí do otevřené ofenzivy, film najede na plné obrátky). Herci jsou výborní a v kombinaci s pěknými trikovými scénami film spolehlivě zafunguje jako správná oddychovka. Hned jsem dostal chuť pustit si originál. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Několik vtipných momentů jsem zde postřehl. Jejich součet by nedal vyšší číslo než 3. Možná, že moje hodnocení bude silně negativně ovlivněno, ale já si nemohu pomoci, tihle upíři mně dost připomínají ty teplé ze Stmívání. Snad jen s tím rozdílem, že ty zdejší nemají rádi sluníčko. Jedno je jisté, nemůžu vystát žádné z nich. Dávám 2* za docela pěknou hudbu, což u hororů posledních let nebývá pravidlem a za velmi slušné efekty. A samozřejmě i za těch pár vtipných momentů. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (18)

  • Colin Farrell požiadal o monológ v latinčine, pretože to považoval za hrozivejšie. Zohnal si učiteľku latinčiny a jazyk študoval aj na nakrúcaní. Jeho monológ sa ale na plátno nikdy nedostal, no učiteľku latinčiny Farrell natoľko fascinoval, že napísala odborný článok, v ktorom podrobne opísala čas strávený na nakrúcaní. (Arsenal83)

Související novinky

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

17.11.2020

Režisér Tom Holland (Dětská hra) pracuje na pokračování svého klasického upířího hororu Noc hrůzy z roku 1985. V tuto chvíli si jistě mnozí z vás říkají, že Noc hrůzy přeci už má jednak pokračování z… (více)

Reklama

Reklama